Κεφάλαιο 33

4.7K 516 7
                                    

Η Κασσάνδρα κάθισε στην πολυθρόνα, στο σκοτεινό σαλόνι της με ένα ποτήρι ζεστό τσάι στο χέρι. Είχε ήδη πει το τελευταίο αντίο στη μητέρα της και αισθανόταν την παγωνιά της ψυχής της, να επεκτείνεται σε όλο της το σώμα, γι αυτό έκανε κάτι ζεστό να πιει.

 Είχε παρευρεθεί πολύς κόσμος στην κηδεία. Οι Κατερίνα,  η Δήμητρα και ο Τολης ήταν δίπλα της συνεχώς, μαζί με τον Δημήτρη, που τη στήριξε από την πρώτη στιγμή που χάθηκε η μητέρα της. Εκείνη, σε όλη τη διάρκεια της τελετής, στάθηκε μακριά από τον πατέρα της  και όταν όλα τελείωσαν, έφυγε χωρίς να του μιλήσει. Από εδώ και πέρα μπορούσε να ζήσει τη ζωή του όπως ήθελε. Με τον χαμό της μητέρας της, έσπασε ο κρίκος που τους κρατούσε συνδεδεμένους  και ήρθε το τέλος της μεταξύς τους σχέσης. Του το είπε,  όταν στάθηκε δίπλα του, για να αφήσουν τα λευκά τριαντάφυλλα στη μητέρα της. Εκείνος απλά την κοίταξε με ένα ανεξιχνίαστο βλέμμα. Δεν της είπε όμως τίποτα.

Η Κασσάνδρα συνέχισε να κοιτάζει τα φώτα της πόλης αφηρημένα, ενώ το μυαλό της ταξίδευε στο παρελθόν, τότε που το χαμογελαστό πρόσωπο της μητέρας της, την στήριζε και την παρηγορούσε. Τότε που ότι και αν συνέβαινε ήξερε οτι υπήρχε ένας άνθρωπος που  την αγαπούσε και τη νοιαζόταν.


Ο Δημήτρης ήθελε να πάει μαζί με την Κασσάνδρα. Δεν ήθελε να την αφήσει μόνη της αλλά εκείνη δεν του επέτρεψε να πάει μαζί της. Ήθελε να μείνει μόνη της. γύρισε λοιπόν το σπίτι και κατέβηκε στο στούντιο για να δουλέψει. 


Ο Νίκος κοίταξε την Δήμητρα που καθόταν δίπλα του στο αυτοκίνητο σκεφτική. Είχαν φύγει μαζί από την κηδεία. Είχε δει τα δάκρυά της και την έκφραση πόνου για τη φίλη της όταν αγκάλιαζε την Κασσάνδρα.  Εκείνη και η Κατερίνα στέκονταν δίπλα στη φίλη τους όλη την ώρα ενώ ο Δημήτρης τις ακολουθούσε.

"Πάμε να φάμε κάτι; Είμαι σίγουρος οτι δεν έχεις φάει τίποτα όλη την ημέρα."

Η Δήμητρα γύρισε και τον κοίταξε. Τα μάτια της ήταν κόκκινα από το κλάμα: "Δε νομίζω οτι μπορώ να βγω έξω για φαγητό και στο σπίτι είναι ο αδερφός μου. Άφησέ με στο σπίτι μου. Ας βγούμε αύριο."

"Δεν πρόκειται να σε αφήσω σε αυτή την κατάσταση. Πάμε στο δικό μας σπίτι. Θα σου μαγειρέψω εγώ."

Η Δήμητρα δέχτηκε  την πρότασή του.

Όταν έφτασαν στο σπίτι, εκεί βρήκαν μόνο τον Δημήτρη που αφού τους χαιρέτησε, έφυγε για το δωμάτιό του.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now