Κεφάλαιο 20

5.7K 560 12
                                    

Ο Νίκος περίμενε στο φουαγιέ τον Λευτέρη, που μιλούσε με έναν φίλο του, όταν είδε την Δήμητρα να βγαίνει με την Κατερίνα. Ο Παναγιώτης και ο Κώστας έφυγαν λίγο νωρίτερα γιατί είχαν ένα επαγγελματικό ραντεβού. Η Κατερίνα όπως πάντα γελούσε και μιλούσε με διάφορους ανθρώπους, ενώ η Δήμητρα, σοβαρή όπως πάντα, είχε σταθεί λίγο πιο πέρα και την περίμενε.

Ο Νίκος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει: " Γεια."

Εκείνη τον κοίταξε και του χαμογέλασε, προκαλώντας του χαρά: "Γεια σου."

"Ήσουν υπέροχη όπως χόρευες. Φαινόσουν άλλος άνθρωπος." της χαμογέλασε με ειλικρίνεια.

Η Δήμητρα τον κοίταξε με μισόκλειστα μάτια, διασκεδάζοντας, εμφανώς, με τα λόγια του: "Θέλεις να πεις οτι όταν δεν χορεύω είμαι χάλια;"

Ο Νίκος κοκκίνησε: "Όχι δεν ήθελα να πω αυτό. Ήθελα να πω οτι φαίνεσαι ακόμη πιο εντυπωσιακή όταν χορεύεις."

Η Δήμητρα γέλασε, κάνοντας την καρδιά του να χτυπήσει γρήγορα: " Μην ανησυχείς κατάλαβα τι εννοούσες, αλλά σε πειράζω."  Γιατί της φαινόταν τόσο ελκυστικός, αυτός ο ντροπαλός,  συνεσταλμένος άντρας; Κυρίως όμως γιατί της φαινόταν ελκυστικός, ενώ είχε ήδη δεσμό; Ποτέ  στη ζωή της δεν γύρισε να κοιτάξει δεσμευμένο άντρα και ο Νίκος ήταν ένας από αυτούς, άσχετα αν η αρραβωνιαστικιά του, έκανε αυτά που έκανε. Στην περίπτωση του όμως, έβρισκε τον εαυτό της να θέλει να παραβεί τις ίδιες της τις αρχές και το να κρατηθεί σε απόσταση γινόταν δυσκολότερο κάθε φορά που τον συναντούσε  :" Η αρραβωνιαστικιά σου δεν ήρθε σήμερα μαζί σου;" τον ρώτησε θέλοντας να βάλει τα απαραίτητα όρια ανάμεσά τους.

"Με τη Σάρα τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζεις. Κάποτε ήμασταν ερωτευμένοι, τώρα όμως..." αισθάνθηκε την ανάγκη να της εξηγήσει εκείνος, αλλά ο Λευτέρης έφτασε δίπλα τους, έχοντας πιάσει αγκαζέ την Κατερίνα, που είπε στην Δήμητρα: "Τα αγόρια, μας κάλεσαν στο σπίτι τους για να μας κάνουν το τραπέζι. Μην τολμήσεις να αρνηθείς. Δε θα χάσω την ευκαιρία να πάω στο σπίτι που μένουν πέντε όμορφοι σταρ της μουσικής." και για να επιβεβαιώσει τα λόγια της την αγριοκοίταξε.

Η Δήμητρα χαμογέλασε και απάντησε: " Εγώ δε λέω τίποτα. Θα αφήσω να αποφασίσει η πρίμα μπαλαρίνα"και έδειξε με το κεφάλι της την Κασσάνδρα, που ερχόταν από πίσω της με τον Δημήτρη δίπλα της.

Όλοι έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στην Κασσάνδρα και μετά η Κατερίνα της έκανε την επίμαχη ερώτηση. Όταν όμως η Κασσάνδρα γύρισε και κοίταξε τον Δημήτρη πριν απαντήσει, οι δύο φίλες της γούρλωσαν τα μάτια τους από την έκπληξη. Όταν ο Δημήτρης ένευσε θετικά και εκείνη είπε: "Ας πάμε."  τα κορίτσια έμειναν και με ανοιχτό το στόμα.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now