Κεφάλαιο 12

6.1K 601 19
                                    

Στο αυτοκίνητο, κατά την επιστροφή τους, τα αγόρια συζητούσαν ενθουσιασμένα για την Κασσάνδρα και την παρέα της.

"Αυτή η παρέα είναι το κάτι άλλο. Δεν είναι μόνο όμορφες αλλά μπορείς να συζητήσεις μαζί τους. Έχουν χιούμορ και είναι και ταλαντούχες." Ο Παναγιώτης μιλούσε ενθουσιασμένος.

"Είσαι ερωτευμένος; Κάνεις σαν ερωτευμένος." τον ρώτησε ο Κώστας που οδηγούσε.

"Για να πω την αλήθεια είμαι τσιμπημένος." δήλωσε με χαρά.

"Αλήθεια; Με ποια από τις τρεις;" τον ρώτησε ο Λευτέρης, έτοιμος για την διεκδίκηση της δικής του επιλογής.

"Με την όμορφη αστυνομικίνα." είπε εκείνος ονειροπόλα. Ο Δημήτρης που καθόταν στη θέση του συνοδηγού κοίταξε το Νίκο. Είχε καταλάβει το ενδιαφέρον του για την Δήμητρα  και ήξερε τα προβλήματα που είχε με την Σάρα. Ο Νίκος μιλούσε μόνο σε εκείνον αφού γενικά ήταν αρκετά κλειστό άτομο και τώρα έδειξε να ταράζεται με τα λόγια του Παναγιώτη. Αλλά μετά γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε μελαγχολικά, έξω από το παράθυρο.

Ο Δημήτρης ήξερε οτι ο Νίκος δεν ήθελε πλέον να συνεχίσει την σχέση του με την Σάρα. Μπορεί κάποτε να ήταν ερωτευμένοι, αλλά το πέρασμα του χρόνου, τους απομάκρυνε. Τώρα έμενε μαζί της μόνο γιατί, μετά από την πίεση των γονιών τους, αρραβωνιάστηκαν. Είχε φτάσει σε σημείο να μην τον ενδιαφέρει τι έκανε και αν έβγαινε μόνη της. Κάποια στιγμή προσπάθησε να της το πει αλλά εκείνη άλλαξε βιαστικά την κουβέντα. Είχε γαντζωθεί επάνω του και δεν ήθελε να τον αφήσει να ξεφύγει. Αυτό του έλεγε και ο Δημήτρης. 

Ο ίδιος ο Δημήτρης είχε να σκεφτεί τα δικά του προβλήματα. Σκεφτόταν τι θα έκανε με την Κασσάνδρα. Ήθελε να καθαρίσει τα σύννεφα ανάμεσά τους αφού καταλάβαινε οτι η σχέση τους μετά τα τελευταία γεγονότα είχε ομαλοποιηθεί. Στο τραπέζι αισθανόταν πολύ όμορφα που την είχε δίπλα του αλλά και εκείνη έδειχνε πια άνετη μαζί του. Όταν κάποια στιγμή πήγαν και οι δυο να πιάσουν την κανάτα με το κρασί ταυτόχρονα και τα χέρια τους δέθηκαν πάνω από στο χερούλι και οι δύο αναστατώθηκαν. Το είδαν ο ένας στα μάτια του άλλου, όταν κοιτάχτηκαν.

"Θα ακυρώσουμε το στοίχημα." είπε δυνατά, κάνοντας τους υπόλοιπους να σωπάσουν και το Νίκο να τον κοιτάξει μέσα από τον καθρέφτη.

"Ο Λευτέρης που καθόταν στη μέση του πίσω καθίσματος έβγαλε το κεφάλι του ανάμεσα από τα καθίσματα και τον κοίταξε: "ΕΙΣΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ!" φώναξε και γέλασε.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑDonde viven las historias. Descúbrelo ahora