Κεφάλαιο 16

5.5K 582 16
                                    

Η Κασσάνδρα αναστατώθηκε βλέποντας τον Δημήτρη, αλλά γύρισε το βλέμμα της αλλού.

"Γεια σας ." είπε ο Λευτέρης κοιτάζοντας την Κατερίνα.

Ο Δημήτρης πλησίασε την Κασσάνδρα: "Δεν θα μου μιλήσεις;"

"Δε νομίζω οτι εδώ μέσα μπορούμε να ανοίξουμε κουβέντα γιατί θα είμαστε αύριο και οι δύο με πονόλαιμο και άντε εμένα δεν θα με επηρρεάσει πολύ αλλά εσύ είσαι τραγουδιστής."

"Θες να βγούμε έξω να μιλήσουμε;" της πρότεινε.

"Όχι."

"Γιατί κάνεις σαν πεισματάρικο παιδί; Γιατί δεν θέλεις να το συζητήσουμε σαν ενήλικες;"

"Γιατί δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε." Τηνπροσοχή της τράβηξε το τηλέφωνό της δίπλα στομπουκάλι της. Η οθόνη του είχε αρχίσει να αναβοσβήνει. Την καλούσε πάλι η μητέρα της. Αυτή τη φορά θα έπρεπε να το σηκώσει αλλιώς ποιος ξέρει τι συμπεράσματα θα έβγαζε, με τόσες φορές που της το είχε κλείσει. Πήρε το τηλέφωνό της και βγήκε έξω κάτω από το βλέμμα του Δημήτρη.

"Ναι." είπε νευρικά.

"Που είσαι παιδί μου; Τόσες φορές σου τηλεφώνησα γιατί δεν απαντάς; Ξέρεις πόσο ανησύχησα;" ευτυχώς η μητέρα της δεν ακουγόταν να κλαίει.

Η Κασσάνδρα ηρέμησε λίγο: "Μην ανησυχείς, είμαι καλά. Είχα όμως πολύ δουλειά."

"Μήπως έχεις κανένα δεσμό και μου το κρύβεις;" η εύθυμη φωνή της μητέρας της την εκνεύρισε.

"Δεσμό; Ξέρεις οτι για μένα αυτό είναι αδύνατο. " είπε στεγνά.

"Γιατί; Γιατι να μην βρεις έναν άνθρωπο να έχεις δίπλα σου για να σε στηρίζει;"

"Όπως βρήκες εσύ;" η σιωπή της μητέρας της την έκανε να μετανιώσει γι αυτό που της είπε αλλά δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εαυτό της : "Συγνώμη, δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω, αλλά εγώ είμαι δυνατή. Αναγκάστηκα να γίνω δυνατή, για να αντιμετωπίσω τη βία. Εσύ όμως γιατί κρύβεσαι πίσω από τη λέξη αγάπη και δέχεσαι τα πάντα;  Θέλεις να γίνω σαν και σένα; Να αγαπήσω κάποιον που θα πατάει πάνω στην αγάπη μου, για να με μειώνει και να με κακομεταχειρίζεται; Δεν θα το επιτρέψω αυτό σε κανένα. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αποκτήσει τέτοια δύναμη πάνω μου."

Η μητέρα της απάντησε στεναχωρημένη: "Κασσάνδρα, μήπως να επισκεπτόμασταν έναν ψυχολόγο; Δεν πρέπει να σκέφτεσαι έτσι παιδί μου. Ο έρωτας και η αγάπη είναι μέρος της ζωής. Μην προσπαθείς να τα ξορκίσεις σαν κάτι κακό. Δεν είναι."

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑDove le storie prendono vita. Scoprilo ora