Κεφάλαιο 42

4.8K 524 13
                                    

Ο Δημήτρης παρακολουθούσε, κάτω από τη βροχή, ακίνητος και παγωμένος, τους άντρες που προσπαθούσαν να βγάλουν την Κασσάνδρα μέσα από το αυτοκίνητο. Δεν τον άφηναν  να πλησιάσει για να την δει.Είχαν αποκλείσει το χώρο για να δουλέψουν οι ειδικοί.

Ο σοκαρισμένος Μίλτος και ο Νίκος που είχε αγκαλιάσει τη Δήμητρα από τους ώμους, για να την παρηγορήσει, στεκόταν δίπλα στο Δημήτρη ενώ πιο πίσω, άντρες της ασφάλειας κρατούσαν μακριά τους δημοσιογράφους, που είχαν ήδη "πιάσει" την είδηση.

"Γιατί δεν την έχουν βγάλει ακόμη; "  Η ένταση στη φωνή του πρόδιδε τον εκνευρισμό του. Εκείνος αισθανόταν την ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στην Κασσάνδρα αλλά δεν του το επέτρεπαν.

Ενώ οι φάροι των δύο ασθενοφόρων που είχαν ήδη φτάσει, φώτιζαν ρυθμικά το χώρο γύρω τους, κάποιοι κινούνταν γύρω από το αυτοκίνητο βιαστικά, βοηθώντας εκείνους που αγωνίζονταν να απεγκλωβίσουν την Κασσάνδρα και τον πατέρα της, με αντίπαλο το χρόνο.

Ξαφνικά από το ένα ασθενοφόρο  βγήκαν οι τραυματιοφορείς  και έτρεξαν δίπλα στο αυτοκίνητο, κάνοντας την καρδιά του Δημήτρη να βροντοχτυπήσει από την αγωνία. Όταν εκείνοι στάθηκαν στην πλευρά του συνοδηγού ο Δημήτρης προσπάθησε να τρέξει προς το μέρος τους. Είδε να βγάζουν την Κασσάνδρα αναίσθητη, με αίματα στο πρόσωπό της και το σώμα της. Ήθελε να πάει κοντά της αλλά ένας αστυνομικός έβαλε μπροστά του το χέρι του: "Κύριε δεν μπορείτε να περάσετε. Αφήστε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους."

"Πως είναι; Σας παρακαλώ πείτε μου μόνο πως είναι;" Η απελπισία στη φωνή του έκανε τον έναν από τους δύο τραυματιοφορείς να γυρίσει προς το μέρος του και να του απαντήσει : "Η κοπέλα φαίνεται άσχημα χτυπημένη και έχει χάσει πολύ αίμα."

Ο Δημήτρης δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί και έδειχνε συντετριμμένος. Η  Δήμητρα που τον είχε ακολουθήσει και άκουσε τους άντρες, έβγαλε μια φωνή και έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά του Νίκου.

Εκείνος είπε και στους δύο θέλοντας να τους παρηγορήσει : " Μην ανησυχείτε όλα θα πάνε καλά. Η Κασσάνδρα είναι δυνατό κορίτσι. Θα τα καταφέρει."

Ο Νίκος οδήγησε ο ίδιος το αυτοκίνητο στο δρόμο για το νοσοκομείο, δεν άφησε τον Δημήτρη. Η Δήμητρα σε κατάσταση πανικού, ειδοποίησε την Κατερίνα, για το τι είχε συμβεί, που βρισκόταν στο δρόμο για το πάρτι.

Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ο Δημήτρης έτρεξε αμέσως μέσα και ακολούθησε το φορείο της Κασσάνδρας κρατώντας το χέρι της  αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να περιμένει έξω από το χειρουργείο, μαζί με τους υπόλοιπους. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είχαν τραβηχτεί από την αγωνία.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now