Κεφάλαιο 8

5.8K 638 17
                                    

Ξαφνικά ο πατέρας της σταμάτησε να την χτυπάει. Η Κασσάνδρα κοίταξε διστακτικά ανοίγοντας λίγο τα δάχτυλά της που κάλυπταν το πρόσωπό της. Ο πατέρας της δε φαινόταν πουθενά στο οπτικό της πεδίο. Σε κάθε της ανάσα πονούσε όλο της το σώμα αλλά κατάφερε να ανασηκωθεί για να δει που ήταν. Ο Δημήτρης που προφανώς την είχε ακολουθήσει έξω, είχε πιάσει από το γιακά τον πατέρα της, που ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος με ματωμένα χείλια.

"Πώς τολμάς να απλώνεις τα χέρια σου σε γυναίκα, ρε;  Έλα αφού σου αρέσει να κάνεις τον νταή, κάνε τον σε μένα." Γύρισε στην Κασσάνδρα: "Τηλεφώνησε στην αστυνομία να έρθουν να τον μαζέψουν."

Η Κασσάνδρα σηκώθηκε, με κόπο, από το έδαφος και πήγε προς το μέρος του Δημήτρη, που ήταν έξω φρενών και ετοιμαζόταν να ξαναχτυπήσει τον πατέρα της. Εκείνος τον κοίταζε με ένα ειρωνικό χαμόγελο:  "Θα σου κάνω μήνυση. Θα σε καταστρέψω!  Ξέρω ποιος είσαι."

Η Κασσάνδρα που στο μεταξύ  είχε πλησιάσει, έβαλε τα χέρια της πάνω στου Δημήτρη, για να του ξεσφίξει τις γροθιές και να αφήσει τον πατέρα της. Εκείνος την κοίταξε παραξενεμένος αλλά έκανε ότι ήθελε.

Η Κασσάνδρα γύρισε και κοίταξε με μίσος τον πατέρα της: "Αν τολμήσεις να κάνεις οτιδήποτε θα επηρρεάσει τη ζωή αυτού του ανθρώπου ή πας να βγάλεις τα απωθημένα σου στην μαμά, να ξέρεις οτι δεν θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια και δε θα με νοιάξει τίποτα. Μπορεί να διασυρθούμε όλοι και να γίνουμε θέμα στα κανάλια και τα περιοδικά αλλά πίστεψέ με θα το κάνω.

Α! και αυτή ήταν η τελευταία φορά που άπλωσες χέρι επάνω μου ατιμώρητος. Την επόμενη φορά θα παρακαλάς να είχες κομμένα χέρια."

Η Κασσάνδρα έπιασε το χέρι του Δημήτρη και τον τράβηξε μακριά από τον έκπληκτο πατέρα της. Η ευχαρίστησή της, όταν είδε αυτήν την έκπληξη, δεν μπορούσε να περιγραφεί. Ήταν γελασμένος αν νόμιζε οτι αυτή ήταν ίδια με τη μητέρα της και θα έσκυβε το κεφάλι της οτιδήποτε και αν της έκανε.

Όταν έφτασαν κοντά στην πόρτα του κλαμπ, η Κασσάνδρα άφησε το χέρι του Δημήτρη: "Σε ευχαριστώ για την βοήθεια και συγνώμη που χρειάστηκε να γίνεις μάρτυρας μιας τόσο άσχημης κατάστασης."

Ο Δημήτρης έβγαλε από την τσέπη του το κινητό της: "Το βρήκα την ώρα που σε έψαχνα."

Η Κασσάνδρα άπλωσε το χέρι της για να το πάρει και εκείνος παρατήρησε πως έτρεμε. Αισθάνθηκε συγκινημένος από την αξιοπρέπειά της  και το θάρρος που έδειχνε, παρότι μέσα της πονούσε και φοβόταν. Ήταν σίγουρος οτι είχε φοβηθεί πολύ.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें