Κεφάλαιο 17

5.6K 577 10
                                    

Ο Νίκος κοίταζε βαριεστημένα γύρω του. Ακολούθησε τους άλλους στο κλαμπ γιατί υπέθεσε οτι θα βρισκόταν εκείκαι η Δήμητρα, αλλά εκείνη δεν είχε έρθει. Όταν τα μάτια του πέρασαν από την είσοδο, το βλέμμα του παγιδεύτηκε από ένα πρόσωπο. Η Δήμητρα τον κοίταζε με το χέρι της να ακουμπάει στο στήθος της. Τα μάτια τους κλείδωσαν και όλα χάθηκαν γύρω τους. Ήταν σα να είχαν μείνει μόνοι τους στο χώρο. Η καρδιά του Νίκου άρχισε να χτυπάει δυνατά στο στήθος του.

Ξαφνικά σα να γύρισαν στην πραγματικότητα, η Δήμητρα άρχισε κινείται ανάμεσα στον κόσμο, περπατώντας προς το μέρος τους. Η Κατερίνα την είδε: "Έρχεται και η Δήμητρα." ανακοίνωσε.

"Γεια σας" τους χαιρέτησε εκείνη, τυπικά. Πέρασε ανάμεσα από την Κατερίνα και τον Νίκο  και έδωσε στο φίλο τους, το μπάρμαν, πάνω από το μπαρ,τα πράγματά της. Η κίνησή της ελευθέρωσε ένα σύννεφο του φρουτώδους αρώματος που φορούσε πάντα. Ο Νίκος δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω της όσο και αν προσπαθούσε. Εκείνη πήγε δίπλα στην Κατερίνα με το μπουκάλι της στο χέρι: "Που είναι η Κασσάνδρα;"

"Βγήκε έξω για να μιλήσει στο τηλέφωνο."

Ο Νίκος πήρε το ποτό του στο χέρι και την  πλησίασε: "Στη δουλειά σου ήσουν;"

Η Δήμητρα τον κοίταξε και έσκυψε προς το μέρος του για να την ακούσει: " Είχα κάποια δουλειά."  Απ'ότι είχε πει η Κατερίνα, η Δήμητρα ήταν μυστική αστυνομικός. Το είχε διαλέξει γιατί δεν της άρεσε το γραφείο. Σίγουρα δεν μπορούσε να μιλήσει για τη δουλειά της.

"Δεν είσαι και πολύ σαφής αλλά γνωρίζω οτι λόγω δουλειάς σου, δεν μπορείς να μιλήσεις." Εκείνη του χαμογέλασε.

Κάποιος που έφευγε από το μπαρ με δύο ποτά στα χέρια, έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας επάνω στην Δήμητρα, την έσπρωξε πάνω στον Νίκο, που τύλιξε το χέρι του γύρω από τη μέση της για να την κρατήσει. Για λίγο έμειναν να κοιτάζονται ταραγμένοι, αλλά σύντομα η Δήμητρα τον έσπρωξε πίσω και εκείνος την άφησε.

Όλο αυτό το διάστημα, καταλάβαινε τις ματιές του Νίκου αλλά δεν μπορούσε να τις πάρει σοβαρά αφού εκείνος ήταν αρραβωνιασμένος και η ίδια ποτέ δεν θα έμπαινε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Έτσι απλά τις αγνοούσε πράγμα που γινόταν δυσκολότερο τελευταία αφού η καρδιά της άρχισε να την προδίδει.

"Καλώς τα δέχτηκες" φώναξε ο Λευτέρης στον Νίκο και εκείνος γύρισε να δει την είσοδο που του έδειχνε. Η Σάρα με την παρέα της, είχαν μόλις μπει στο κλαμπ και τους είχε εντοπίσει. Ο Νίκος συνοφρυώθηκε.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now