Κεφάλαιο 24

5.4K 563 12
                                    

Ο Νίκος πήρε το σακίδιό του και έφυγε πρώτος από τη σχολή. Εκείνο το βράδυ είχε σκοπό να μιλήσει στη Σάρα και της είχε ζητήσει να βγουν για φαγητό, όμως στο μυαλό του υπήρχε μόνο η Δήμητρα και το πόσο του έλειπε. Ήθελε πολύ να την δει αλλά έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τη Σάρα.


Η Κασσάνδρα αγνόησε τις θυμωμένες ματιές, που της έριχνε ο Δημήτρης από το διάδρομο της σχολής και κούνησε καταφατικά το κεφάλι της στην ερώτηση του Μίλτου : "Φυσικά και θέλω να συμμετέχω στις παραστάσεις σου." είπε ενθουσιασμένη.

Καθώς έβγαιναν από την αίθουσα εκείνος της είπε : "Οπότε θα πρέπει αρχίσουμε από αύριο τις πρόβες.  Μην αργήσεις να έρθεις γιατί θα έχουμε πολύ δουλειά." Εκείνος προχώρησε προς τα αποδυτήρια, ρίχνοντας μια ματιά προς τον Δημήτρη, που τον κοίταζε, ενώ περίμενε ακουμπισμένος με την πλάτη στον τοίχο και τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος.

Η  Κασσάνδρα πήρε και εκείνη το δρόμο προς τα αποδυτήρια αλλά το ζεστό χέρι του Δημήτρη  στο μπράτσο της την σταμάτησε.

"Με αγνοείς;" τη ρώτησε θυμωμένος.

" Όχι αλλά θέλω να πάω να αλλάξω. Θα τα πούμε μόλις βγω." του έπιασε το χέρι και το απομάκρυνε από  το μπράτσο της. Οι υπόλοιποι του συγκροτήματος είχαν φύγει και είχε μείνει μόνος του.


Όταν η Κασσάνδρα βγήκε από τα αποδυτήρια  ο Δημήτρης την πλησίασε αμέσως: "Πάμε για φαγητό;" πρότεινε με το θυμό του να έχει εξαφανιστεί.

"Πάμε." του χαμογέλασε.

Αυτή τη φορά αποφάσισαν να πάνε για μακαρονάδες. Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο για το εστιατόριο, δεν μίλησαν καθόλου. Η Κασσάνδρα ήταν βυθισμένη στις σκέψεις της και ο Δημήτρης που κατά διαστήματα της έριχνε ματιές και έβλεπε  την ευχαριστημένη της έκφραση, αισθανόταν τη ζήλια να τον πνίγει και τον θυμό του να ξαναεμφανίζεται.

Όταν έφτασαν στο πολυτελές εστιατόριο, διάλεξαν ένα τραπέζι που βρισκόταν σε μια άκρη για να μην τον δουν αλλά πολλοί τον αναγνώρισανκαι πολλά μάτια γύρισαν να τους κοιτάξουν. Περνώντας ανάμεσα από τα τραπέζια,ο Δημήτρης τραβούσε τα βλέμματα, ιδίως των νεότερων γυναικών.

 Η Κασσάνδρα κοίταξε έξω από το παράθυρο, μη μπορώντας ακόμη να πιστέψει την επαγγελματική πρόταση που της έκανε ο Μίλτος. Ένα πλατύ χαμόγελο φώτισε το πρόσωπό της.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now