Κεφάλαιο 30

5.3K 547 9
                                    

Ο Δημήτρης απογοητεύτηκε όταν ξύπνησε και ανακάλυψε οτι η Κασσάνδρα είχε φύγει από το σπίτι, πολλή ώρα πριν. Του είχε λείψει. Πήγε στην κουζίνα και κάθισε μπροστά στο πιάτο, με τα τηγανητάαυγά , που του είχε αφήσει ο Παναγιώτης.  Οι υπόλοιποι είχαν ήδη φάει, ενώ ο Νίκος έφυγε χωρίς να φάει, γιατί βιαζόταν να δει την Δήμητρα.

Σκάλισε ανόρεχτα τα αυγά του. Δεν είχε όρεξη. Έπιασε το κινητό του και πήρε την Κασσάνδρα. Δεν του απάντησε. Πέρασε λίγη ώρα και την ξαναπήρε, όμως και πάλι δεν του απάντησε.

Σηκώθηκε πέταξε το περιεχόμενο και έβαλε το πιάτο του στο νεροχύτη. Θα πήγαινε να την βρει.


Η Δήμητρα κάθισε στην καφετέρια. Νύσταζε, αλλά η επιμονή του Νίκου να συναντηθούν, την νίκησε και έτσι τώρα, προσπαθούσε να κρατήσει τα μάτια της ανοιχτά. Παρήγγειλε έναν δυνατό καφέ και μετά έβαλε τα χέρια της στο τραπέζι, για να ακουμπήσει επάνω τους το μέτωπό της.

Ο Νίκος τηνείδε μόλις μπήκε στην καφετέρια . Είχε βάλει τα χέρια της στο τραπέζι και ακουμπούσε επάνω το κεφάλι της. Κάθισε δίπλα της και της χάιδεψε την πλάτη της: "Δήμητρα."

Εκείνη σήκωσε το κεφάλι της και του χαμογέλασε νυσταγμένα: " Ήρθες."  Άπλωσε τα χέρια της, τα πέρασε γύρω από το λαιμό του  και έβαλε το κεφάλι της στον ώμο του: " Με συγχωρείς που είμαι έτσι, αλλά δεν έχω κοιμηθεί καθόλου. "

Ο Νίκος αφού παρήγγειλε, πέρασε το χέρι του στους ώμους της Δήμητρας, την έσφιξε πάνω του και μετά  με το άλλο του χέρι σήκωσε το πρόσωπό της και την φίλησε στα χείλη: "Εμένα να συγχωρήσεις μωρό μου, που δεν σε άφησα να ξεκουραστείς. Όμως δεν άντεχα να περιμένω άλλο για να σε δω. Ήθελα να βεβαιωθώ οτι όλα είναι καλά ανάμεσά μας και δεν επηρρεάστηκες από αυτό που είδες την Σάρα να κάνει." το βλέμμα του σκλήρυνε και μόνο με την αναφορά του όνομα της πρώην αρραβωνιαστικιάς του.

"Μην ανησυχείς, κατάλαβα τι προσπαθούσε να πετύχει αλλά σε εμπιστεύομαι." είπε εκείνη με κλειστά μάτια.

"Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου. Ανησύχησα τόσο πολύ όταν είδα οτι είχες φύγει χωρίς να μου μιλήσεις και μετά δεν απαντούσες στα τηλέφωνα μου."

" Ήρθα στο δωμάτιό σου επειδήέπρεπε να φύγω αμέσως για το τμήμα. Όταν όμως έπεσα πάνω στη σκηνή σκέφτηκα οτι οι εξηγήσεις θα έπαιρναν χρόνο και βιαζόμουν. Γι αυτό έφυγα χωρίς να σου μιλήσω ."

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now