Kεφάλαιο 19

5.2K 564 19
                                    

Ο Δημήτρης παρακολουθούσε την παράσταση, μαγεμένος τις αέρινες κινήσεις της Κασσάνδρας, καθισμένος στην πρώτη σειρά, λίγο πιο πέρα από τους γονείς της και ζήλευε τον Τόλη που την αγκάλιαζε και την έσφιγγε επάνω του, σύμφωνα με την χορογραφία.

Όταν τελείωσε ο χορός και το ζευγάρι έσκυψε να υποκλιθεί, ο Δημήτρης παρατήρησε την έκφρασή έκπληξης στο πρόσωπό της, όταν είδε τους γονείς της και αμέσως μετά το συνοφρύωμά της. Ο πατέρας της την κοίταζε με ένα ψυχρό χαμόγελο, που πιο πολύ έμοιαζε με μάσκα.

Η Κασσάνδρα πήγε στο καμαρίνι της. Μόλις είχε αλλάξει τα ρούχα της, όταν χτύπησε η πόρτα. Νόμιζε οτι ήταν ο Τόλης και άνοιξε χαμογελαστή: "Νομίζω οτι πρέπει οπωσδήποτε να με κεράσεις σημερ...."

Τα μάτια που την κοίταζαν χαμογελαστά, πίσω από μια τεράστια σύνθεση λουλουδιών, που μέσα της είχε ακόμη και τους αγαπημένους της ηλίανθους, ήταν του Δημήτρη.

"Φυσικά και θα σε κεράσω. Είσαι έτοιμη να φύγουμε;" Της πρότεινε τα λουλούδια.

"Συγνώμη, νόμισα οτι ήταν ο Τόλης." η έκφρασή της σοβάρεψε. Άπλωσε τα χέρια της  και  δέχτηκε την ανθοδέσμη: "Σε ευχαριστώ."

"Η πρόσκληση για κέρασμα ισχύει."δεν υπήρχε περίπτωση να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δώθηκε.

Η Κασσάνδρα δεν πρόλαβε να απαντήσει γιατί οι γονείς της συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους, έφτασαν μπροστά στην πόρτα του καμαρινιού της. Η Κασσάνδρα έπιασε το χέρι του Δημήτρη και τον τράβηξε δίπλα της στο εσωτερικό του καμαρινιού. Ο πατέρας της μισόκλεισε τα μάτια του ενοχλημένος από την κίνησή της, ενώ οι φωτογράφοι άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες.

Η μητέρα της την πλησίασε, την έσφιξε στην αγκαλιά της και τη φίλησε, ενώ ο πατέρας της μιλούσε με τους δημοσιογράφους.

"Ήσουνα υπέροχη. Όταν χορεύεις, λάμπεις ολόκληρη. Ο πατέρας  σου ήθελε πολύ να έρθουμε να σε δούμε." της είπε με συγκίνηση.

"Γιατί;" ρώτησε η Κασσάνδρα.

"Τι εννοείς γιατί. Ήθελε να καμαρώσει την κόρη του." είπε η μητέρα της σα να μην καταλάβαινε την ερώτησή της.

"Είναι αυτός άνθρωπος που μπορεί να καμαρώσει οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του;" της ψιθύρισε αγριεμένη η Κασσάνδρα.

"Κασσάνδρα μη." της είπε προειδοποιητικά η μαμά της. "Πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία. Έχει αλλάξει." της ψιθύρισε.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now