Κεφάλαιο 34

4.6K 523 7
                                    

Όταν έφυγε η Σάρα, η Δήμητρα έμεινε παγωμένη, από αυτά που άκουσε. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που της είπε, για την ακρίβεια δεν ήθελε να τα πιστέψει. Με αργά βήματα γύρισε και μπήκε στο σπίτι. Ο Νίκος μόλις άκουσε την πόρτα πήγε κοντά της : "Τι έγινε; Γιατί είσαι έτσι;"

Η Δήμητρα στράφηκε προς το μέρος του και με ένα μεγάλο 'κατηγορώ' στο βλέμμα της τον ρώτησε: "Έβαλε ο Δημήτρης στοίχημα οτι θα κοιμηθεί με την Κασσάνδρα;"

Ο Νίκος τα έχασε. Στο βλέμμα του φάνηκε πανικός. Ότι και να έλεγε θα φαινόταν οτι έφταιγε, αν όχι γιατί έβαλε στοίχημα, σίγουρα γιατί δεν της είχε πει την αλήθεια από την αρχή.

"Δήμητρα, δεν είναι έτσι. Άφησε με να σου εξηγήσω."

"Η έκφραση του προσώπου σου είναι αρκετή. Είχε δίκιο η Σάρα. Δεν ήθελα να πιστέψω οτι θα μπορούσατε να κάνετε κάτι τέτοιο. Βλέπετε τις γυναίκες σαν παιχνίδια; Όχι;  Βάλατε ή όχι στοίχημα;"

"Το στοίχημα μπήκε μεταξύ του Δημήτρη και του Λευτέρη και ο Λευτέρης ήταν αυτός που το προκάλεσε. Ο Δημήτρης το ακύρωσε."

"Ακούς τι λες; Έβαλαν στοίχημα για έναν άνθρωπο, χωρίς να λογαριάσουν τα αισθήματά του και την ψυχολογία του. Όταν ο Δημήτρης αισθάνθηκε οτι ερωτεύεται την Κασσάνδρα, τότε ακύρωσε το στοίχημα, επειδή φοβήθηκε μην το μάθει και την χάσει. Αν δεν την ερωτευόταν θα ακύρωνε το στοίχημα; Και εσύ; Πως μπόρεσες να μην μου πεις τίποτα;  Κάνεις και εσύ το ίδιο; Χρησιμοποιείς τα αισθήματα των γυναικών για να διασκεδάσεις;"

Ο Νίκος προσπάθησε να της μιλήσει αλλά εκείνη φαινόταν έξαλλη: "Δήμητρα, σε παρακαλώ ηρέμησε. Δεν είναι έτσι."

"Δε νομίζω οτι με νοιάζει πλέον τι έχεις να μου πεις. Είμαι πολύ θυμωμένη. Πρέπει να σκεφτώ. Το τελευταίο μου δώρο για εσένα είναι η απαλλαγή από την επίμονη αρραβωνιαστικιά σου, αν και νομίζω οτι τελικά ταιριάζατε απόλυτα. Γνωρίζετε και οι δύο πως να χρησιμοποιείτε τους ανθρώπους."

" Ο Δημήτρης πραγματικά αγαπάει την Κασσάνδρα."  προσπάθησε να της πει ο Νίκος.

" Δεν έχει κανείς σας ιδέα τι έχει περάσει η Κασσάνδρα στην ζωή της και πόσο πληγωμένη είναι. Δεν πρόκειται να την αφήσω και εγώ να πληγωθεί περισσότερο και να αισθανθεί προδομένη και από τις φίλες της. "

Η Δήμητρα έφυγε χωρίς να τον αφήσει να της πει οτιδήποτε άλλο. Ο Νίκος κατάλαβε οτι θα ήταν πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να μπορέσει να την ξαναπλησιάσει. Με αργά βήματα ανέβηκε στο δωμάτιο του Δημήτρη και χτύπησε την πόρτα.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now