Κεφάλαιο 11

6K 620 13
                                    

Η Κασσάνδρα για άλλη μια φορά πέρασε το πόδι της γύρω απο το σώμα του Δημήτρη και του είπε να συγκεντρωθεί για να μπορέσει να την πιάσει, όταν θα έριχνε το σώμα της πίσω. Βέβαια η συγκέντρωση του είχε χαθεί εδώ και πολύ ώρα, μαζί με την ψυχραιμία του. Αισθανόταν σαν έφηβος που έπιανε για πρώτη φορά κορίτσι και ο χορός ή  το τι έπρεπε να κάνει, ήταν το τελευταίο πράγμα που μπορούσε να σκεφτεί. Κάθε φορά που επαναλάμβαναν την κίνηση, τα μάτια του έμεναν καρφωμένα πάνω στο αισθαντικό ύφος της Κασσάνδρας, που έβγαζε τα συναισθήματα που απαιτούσε το σενάριο, μέσα από το χορό της και τις εκφράσεις του προσώπου της. Για άλλη μια φορά δεν άπλωσε τα χέρια του για να την πιάσει και εκείνη κόντεψε να πέσει.

"Συγνώμη." είπε απολογητικά ο Δημήτρης.

"Δεν πειράζει. Κάθησε να ξεκουραστείς λίγο και θα ξαναδοκιμάσουμε μετά." Η Κασσάνδρα πήγε και πήρε το νερό από την  τσάντα της, ενώ φώναζε διορθώσεις στις κινήσεις του  Παναγιώτη και του Κώστα. Ήπιε δυο γουλιές καθώς κοίταζε τα δύο ζευγάρια που χόρευαν.

Ο Δημήτρης πήγε απογοητευμένος εκεί που καθόταν ο Λευτέρης με το Νίκο.

"Ηττήθηκες φίλε μου." ο Λευτέρης διασκέδαζε.

"Καλά, χόρεψε μαζί της και μετά τα λέμε." είπε νευριασμένα ο Δημήτρης.

"Σιγά το πράγμα. Απλές κινήσεις είναι." Η μουσική είχε σταματήσει και ο Λευτέρης ακούστηκε στην αίθουσα.

Η Κασσάνδρα που είχε γυρισμένη την πλάτη της, στράφηκε προς το μέρος τους. Τα λαμπερά μάτια της στάθηκαν στον Λευτέρη. Του έκλεισε το μάτι και του έκανε νόημα κουνώντας το δάχτυλό της, να την πλησιάσει. Εκείνος ξεροκατάπιε και άρχισε να προχωράει προς το μέρος της.

"Η δική σου χορογραφία ,για αρχή, είναι αυτή. " Κάθισε κάτω άπλωσε το χέρι της και το μάζεψε. Το ίδιο έκανε και με το άλλο και μετά μαζεύτηκε αγκαλιάζοντας τα γόνατά της. Εύκολες κινήσεις δεν είναι;"

Ο Λευτέρης χαμογέλασε ανακουφισμένος: "Ναι."

"Το πρόβλημα είναι οτι οι κινήσεις μας, θα πρέπει να είναι τελείως συγχρονισμένες. Θα είναι καθρέφτης  πλάτη με πλάτη."

Του είπε να καθίσει πίσω της και να ακουμπήσει την πλάτη του στη δική της: "Υποτίθεται οτι η κοπέλα σου έφυγε, αλλά την αισθάνεσαι κοντά σου σε κάθε σου κίνηση, χωρίς να μπορείς να την δεις. Αυτό είναι το δικό σου σενάριο."

Η Κασσάνδρα έκανε νόημα στην Κατερίνα να ξεκινήσει τη μουσική. Μετά από πολλές επαναλήψεις κατάφεραν να συγχρονίσουν το ένα τους χέρι. Η Κασσάνδρα σηκώθηκε: "Κάνε διάλειμμα και να ξέρεις οτι ο χορός δεν είναι απλές κινήσεις, είναι έκφραση, θέλει πειθαρχεία απαιτεί σκληρή δουλειά, για ένα απλά καλό αποτέλεσμα. Να προσπαθήσεις πολλές φορές να κάνεις τις κινήσεις στον ρυθμό, μπροστά στον καθρέφτη."

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now