Κεφάλαιο 6

6.3K 619 11
                                    

Η Κατερίνα  κοίταξε  την Κασσάνδρα με απόγνωση. Είχαν καταλήξει σε ένα σουβλατζίδικο στα βόρεια προάστεια για φαγητό, μετά από πρόταση της Δήμητρας. Ντυμένες οι δυο τους λες και θα πήγαιναν σε γάμο, κάθισαν σε ένα τραπέζι. Η Δήμητρα με το μαύρο τζιν της και τη μαύρη κολλητή αμάνικη μπλούζα της βγήκε από την τουαλέτα και τις πλησίασε.

Οι τρεις κοπέλες ήταν τελείως διαφορετικές, μεταξύ τους, αλλά ταίριαζαν απόλυτα σαν φίλες.

 Η Κατερίνα ήταν μέτρια σε ύψος, με πλούσιο ξανθό μαλλί  και εντυπωσιακά μπλε μάτια. Τραβούσε την προσοχή όπου πήγαινε με τις προκλητικές καμπύλες της και τον τρόπο που τις τόνιζε. Πάντα ήταν ντυμένη με την τελευταία λέξη της μόδας.

Ήταν ακριβώς το αντίθετο από την Δήμητρα που ήταν γύρω στο 1,75 και με κατάμαυρα μαλλιά που τα είχε κουρεμένα αγορέ. Και όμως το πρόσωπό της τραβούσε την προσοχή, με την γλυκύτητα που είχε και οι μεγάλες ίριδες στα μαύρα μάτια της εντυπωσίαζαν. Η Δήμητρα δεν είχε τις θηλυκές καμπύλες της Κατερίνας αλλά το σώμα της ήταν αρμονικό και πολύ γυμνασμένο, σαν της Κασσάνδρας. Το ντύσιμο την ενδιέφερε... μόνο για να ντυθεί. Τα μποτάκια ήταν τα αγαπημένα της παπούτσια και η Κασσάνδρα δεν την είχε δει ποτέ να φοράει γόβες και φουστάνι. Σαν χαρακτήρας ήταν λιγομίλητη και πολύ σοβαρή.

Μόλις η Δήμητρα πλησίασε το τραπέζι που είχαν καθίσει, η Κατερίνα της είπε: "Ήθελες να με εκδικηθείς επειδή θέλω να πάμε στο πάρτι, ε; Γι αυτό μας έφερες εδώ με τέτοια ρούχα. Και δε μου λες, τι ρούχα είναι αυτά που φόρεσες, λες και θα πας για παρακολούθηση; Σου είπα οτι θα βγαίναμε."

Η Δήμητρα σήκωσε τους ώμους της προσπαθώντας να πνίξει το γέλιο της: "Αυτά τα ρούχα έχω και αφού εσύ διάλεξες που θα πάμε μετά, δεν είναι δίκαιο να διαλέξω εγώ που θα φάμε;"

Η Κασσάνδρα γέλασε, γιατί εκείνη δεν είχε τα θέματα της Κατερίνας. Δεν την ενδιέφερε η εικόνα της αλλά από μικρή είχε μάθει να προσέχει το ντύσιμό της.


Το κλαμπ που πήγαν ήταν αρκετά μακριά. Απ'έξω ήταν γεμάτο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και είδε και έπαθε η Κατερίνα για να βρει να παρκάρει. Μόλις πάρκαρε, έλεγξε το μακιγιάζ της στον καθρέφτη και βγήκε για να στρώσει το μπλε γυαλιστερό φόρεμά της. Η Δήμητρα και η Κασσάνδρα είχαν ήδη βγει. Η Κασσάνδρα είχε φορέσει ένα μαύρο στενό παντελόνι και μια λευκή κρουαζέ μπλούζα και είχε αφήσει τα κυμματιστά μαλλιά της να πέφτουν ελεύθερα με τη μακριά της φράντζα να καλύπτει τη μια μεριά του προσώπου της.

Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑWhere stories live. Discover now