De brief

1K 26 0
                                    

Pov Melissa:

Ik ben nu al anderhalve week in Nederland en ik mis Justin nog steeds. Alleen weet ik niet of ik het hem kan vergeven voor wat hij mij heeft aan gedaan. Een traan rolt over mijn wang, waarom is het zo moeilijk? Zuchtend laat ik me in een stoel vallen en staar wat voor me uit. Er is hier echt niets te doen, mijn ouders zijn werken en Emma is ook even weg. Niet veel later hoor ik de post door de brievenbus vallen en ik sta op om het te pakken. Als ik de post op wil pakken, valt mijn oog op een knalpaarse envelop. 'Prinses' staat er opgeschreven en ik weet bijna zeker dat het van Justin is. Ik leg de rest van de post op de keukentafel en loop met de paarse envelop in mijn hand naar mijn kamer. Als ik op mijn bed zit twijfel ik even maar besluit dan toch om de envelop te openen. Er zit een handgeschreven brief in en ik begin te lezen:

Lieve Melissa,

De laatste tijd is het moeilijk om met jou te praten, steeds belde ik jou maar je drukt me weg. Eigenlijk begrijp ik het heel goed dat je niet met me wil praten. Met deze brief hoop ik je duidelijk te kunnen maken hoeveel spijt ik er van heb dat ik tegen je heb gelogen. Ik heb je zoveel pijn gedaan en dat verdien jij echt niet. Nooit had ik jou mogen slaan en jou zo mogen behandelen. Je bent en blijft het mooiste en liefste meisje dat er is en ik kan nooit meer zoveel van iemand houden als van jou. Je betekend zoveel voor mij en als ik je nooit meer zou zien vergeef ik het mezelf nooit! Met jou wil ik oud worden en met niemand anders. Jij bent de zon in mijn leven en geeft mij de warmte die ik nodig heb. Jij geeft mijn leven kleur en jij zorgt voor die lach op mijn gezicht. Alleen jij bezorgt mij vlinders in mijn buik en die raak ik nooit meer kwijt.

Wat ik echt probeer te zeggen, en wat ik hoop dat je begrijpt, is dat ondanks alle onvolkomenheden die mij eigen zijn, ik nog steeds je man wil zijn. Ik weet, dat het niet makkelijk voor ons was om te praten met iedereen zo om ons heen. Maar dit is persoonlijk, dit is voor mij en jou. En ik wil dat je weet, dat ik nog steeds van je hou. En ik weet dat tijden veranderen en soms gaat de liefde van zonneschijn naar regen. En je weet, dat ik dat niet wil verliezen. Want ik geloof nog steeds in ons. Hopelijk wil je nog steeds mijn prinses zijn en geef je me nog een kans,

Veel liefs van hopelijk nog steeds jouw prins,

Justin

Met tranen in mijn ogen leg ik de brief voor me neer op bed en dan laat ik me achterover vallen. Het liefste pak ik nu het eerste vliegtuig naar Justin maar ik doe het niet. Ik ben nog steeds boos op hem en Emma zegt dat ik over hem heen moet komen en beter verdien. Alleen snap ik niet dat ik nog zoveel van hem houd. Misschien wordt het gemis en alles daar omheen wel minder als ik hem echt een hele tijd niet zie of spreek. Ik besluit daarom ook niet op de brief te reageren, ook al raakt het me heel diep. Op dat moment komt Emma mijn kamer binnen lopen en ze ziet dat ik heb gehuild. "Wat is er Melis?" vraagt ze en dan valt haar oog op de brief "het zal toch niet?" zegt ze en ik knik. Ze pakt de brief en leest het "je gaat nu toch niet naar hem terug hé? Zo makkelijk kan hij je toch niet overhalen?" vraag ze en ik schud nee. "Mooi zo, maar waarom heb je dan gehuild?" en ze kijkt me vragend aan. Ik haal mijn schouders op "geen idee" lieg ik want ik wil niet dat ze weet dat ik hem mis. We krijgen dan vast weer zo'n meterslange discussie en daar heb ik nu echt geen zin in. Ze kijk me bedenkelijk aan en gooit dan de brief in de prullenbak. "Zie zo, dat is dan ook weer opgelost" zegt ze en dan komt ze bij me op bed zitten.

"Ik zat vanmiddag eens wat te denken en toen kwam ik op een geweldig idee!" zegt ze ineens. "Oh god wat heb je nu weer bedacht" vraag ik en Emma wordt heel opgewonden. "We houden een sleep over! Net als vroeger, gewoon gezellig lol trappen met de meiden!" zegt ze blij. "Wie wil je allemaal uitnodigen dan?" vraag ik en ze denkt na. "Alleen Romy, Demi en Rebecca. Net als vroeger, we deden het toen elke maand en nu hebben we het echt lang niet gedaan". Misschien is het ook wel een goed idee, ik heb de meiden inderdaad lang niet meer gezien en ik ben wel toe aan wat lol. "Oké, waarom ook niet en wanneer houden we de sleep over?" vraag ik "zaterdag avond!" roep Emma blij en we hebben dus nog een paar dagen de tijd om het voor te bereiden. Emma stuurt de meiden allemaal een berichtje en nog geen half uur later weten we dat iedereen komt. "Oké, wat hebben we allemaal nodig?"vraag ik als we met pen en papier aan de keukentafel zitten. Emma schrijft meteen het een en ander op en ik lees mee. Als ze klaar is legt ze tevreden haar pen neer. Ik knik tevreden als het lijstje compleet is.

"Ik vind het echt een goed idee Em! Ik heb er echt zin in" zeg ik blij. "Mooi, dan denk je straks even niet meer aan die lul!" zeg ze en meteen kijk ik naar de grond. "Melis, wat is er?" vraag ze en ik zet snel een fake glimlach op "niets hoor! Laten we wat leuks gaan doen!" zeg ik om niet in discussie de hoeven gaan. Emma kijkt me bedenkelijk aan "we gaan een taart bakken!" roep ik en ze krijgt gelijk een big smile op haar gezicht, want als ik over eten begin is Emma gelijk verkocht. We zoeken alles bij elkaar en beginnen met de taart. "Zie zo nu moet hij nog een uur in de oven" zeg ik tevreden en ik druk op het startknopje van de oven. Emma wrijft in haar handen "dat uur mag van mij dan snel voorbij gaan want ik heb echt honger!" zegt ze en ze begint te stuiteren. Ze loopt de woonkamer in en ik loop achter haar aan. Onderweg voel ik mijn iphone trillen in mijn zak. Ik pak het en zie dat Justin mij belt maar ik druk hem snel weg zodat Emma het niet merkt. Niet veel later trilt mijn iphone weer en heb ik een berichtje.

Asjeblieft prinses neem op, ik mis je!

Xxx

Met een zucht druk ik het berichtje weg en negeer het. Ik leg mijn iphone op de salontafel en ga naast Emma op de bank zitten. "Welke film gaan we kijken?" vraag ik en ze houd blij het doosje van 'This is us' in de lucht. Ik schud lachend mijn hoofd en dan kijken we naar de film.

Pq- r$9n

Only you... (Ft Justin Bieber, One Direction en Austin Mahone)Where stories live. Discover now