9. Bölüm " Dinî Nikah "

56K 3.2K 687
                                    


  Kardeşlerim medyaya en sevdiğim nasheed'i koydum. Gerçekten dinlediğimde huzur buluyorum size  de öneririm.  Ve eğer begendiyseniz yoruma yazmayı unutmayın. Hadi başlayalım yeni bölüme 😊

Bizim içeri girmemiz herkesi şaşırtmış olmalı ki hepsi aninden sıçradı. Muhsin dede ne diyeceğini bilemez bir şekilde kekelerken lafı amcam devraldı.

- Yok oğlum birşey nereden çıkardın. Sadece sizin bilmediğiniz küçük bir ayrıntı.
- Neymiş o anlatın biz de bilelim hem evliliklerde sır olmamalı değil mi ?

Dedi Toprak sinirle bakarken.

- Bak oğlum senin babanla Eylül'ün babası siz daha küçükken tanışıyorlardı ve çok da iyi anlaştıkları söylenemezdi hatta düşman bile denebilirdi onlar için. Birbirlerini sevmez hep kötü davranırlardı. Ama ikisi vefat ettikten sonra Muhsin amca Eylül'ün babasının cenazesine katıldı biz de arkadaki buzları erittik. Hatta bu vakte kadar zor zamanlarda hep Muhsin amca yardım etti bana.

- Doğru mu söyledikleri dede?

Dedi Toprak bir yandan Muhsin dedemin yanına yaklaşırken.

Muhsin dede mahçup bir şekilde

- Evet oğlum.

Diyebildi sadece.
Galiba Toprağın da benim de aklımıza aynı soru takılmıştı. İyide bunu bizden neden saklamışlardı. Yani bunda hayatımızı mahvedecek birşey yok ki.

- Peki tamam ama bunu neden bizden sakladınız. Yani bunda bizim hayatımızı mahvedecek birşey yok ki.Daha önce neden anlatmadınız.

İçindekini daha fazla tutamayıp sordum. Toprak da beni onaylar şekilde başını salladı. Ve açıklama sırası yine amcamdaydı.

- Bak kızım bunu size söylemek isterdik ama ikiniz de anne ve babalarınıza çok düşkünsünüz. Eğer ailelerinizin birbirine düşman olduğunu öğrenirseniz birbirinizden soğursunuz diye düşündük.

Amcam lafını bitirdiğinde Toprağın telefonu çaldı. Telefonu açıp salondan dışarı çıktı. Az sonra geri döndü.

- Tamam amca bizim de gerçeği öğrendiğimiz iyi oldu. Bunu bize daha önce söylemeniz gerekirdi ama neyse bosverelim şimdi o meseleyi. Biz Eylül'le konuştuk biliyorsunuz ben askerim ve sık sık operasyona gidiyorum. Şimdi bir hafta buradayım eğer sizin için de uygunsa şu dinî nikahı kıyalım diyoruz.

Toprak bunları anlatırken ben koltukta şekilden şekile girdim utançtan. Yahu ne rahat çocuk ben bunları söyleyecek olsam bir hafta ön prova yaparım valla.

- Demek siz anlaştınız. E bizim için de dünden uygun zaten oğlum.

Valla amcam beni vermeye dünden razıyımış. Way be kaderimizde şu ukalayla evlenmek de varmış. Neyse ben daha da utanmadan mutfağa geçeyim. Bı su içeyim de yüzümün rengi normale dönsün. Pancar gibi oldum valla.

Ben ayağa kalkıp su almaya gittiğimde amcam ve Muhsin dede nikahın ayrıntılarını konuşuyorlardı. Ben de tüpün üstünde duran çaydanlığı alıp içine çay demlemek için su doldurdum. Çaydanlığın üstüne de çayı koyduktan sonra bir bardak su aldım.
Bugün çok yorulmustum. Hem mutlu olup hem ağlamıştım. Günün yorgunluğundan olsa gerek titreyen ellerimin arasından kayıp gitti bardak.
Ben de kimse basmadan toplamaya başladım. Başlamaz olaydım. Bardağın parçalarından birisi işaret parmağımı kesti.

Bunların hepsi 10 saniyede olup biterken önde Toprak olmak üzere tüm aile buraya gelmişti.

Toprak gözlerini açmış bana doğru bakıyordu.

SINIR |Tamamlandı|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin