1.

892 14 12
                                    

~Eefje~
Samen met Janne, mijn beste vriendin,  loop ik door Rome. We zijn hier gisteren met school gekomen en blijven een week. Dat was al het harde werken wel waard. We moesten namelijk onze eigen vlucht en verblijf betalen. Ik heb letterlijk DRIE bijbaantjes gedaan om het te kunnen betalen. Mijn ouders hadden het kunnen doen, want tja... iedere ouder heeft het voor hun kind betaald. Maar nee, volgens mijn ouders was dit de perfecte les over verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Ja man, want ik ben nog niet zelfstandig genoeg of zo. Over een maand zijn de examens en als het goed is kan ik de week daarna samen met Janne intrekken in ons nieuwe appartement. Dan nog een vaste baan zoeken en hoppa, dag leventje vol zeurende ouders! Want tja... de band tussen mij en mijn ouders is niet heel erg goed zoals je misschien merkt. Ze vinden mij een vervelend kind die alleen maar lasten geeft en ik vind dat ze geen kind hadden moeten nemen als ik zo'n lastig ding ben. We hebben dus regelmatig ruzie.

Maar terug naar nu. Ik loop dus samen met Janne door het centrum van Rome. We hebben net een domme speurtocht achter de rug en mogen tot 20:00 hier rondlopen. Dan gaan we terug naar het hotel. De rest van de week mogen we zelf invullen als je maar zorgt dat je werkstuk over Rome af is aan het einde van de reis. Ik doe samen met Janne, ofcourse. Als we daar morgen gewoon een volle dag aan werken hebben we nog 4 dagen vrij rond te lopen en te hangen rond het zwembad. 'Zullen we hier even kijken?' vraagt Janne wijzend naar een kleding winkel. Ik knik en we lopen naar binnen. De winkel is niet heel groot en er zijn niet zoveel mensen binnen. Janne gaat kijken bij de jurkjes en ik kijk bij de shirtjes en de spijkerbroeken. Er komt een ouder vrouwtje op ons af. 'Parlez-vous français?'. 'Non. Nous venons des Pays-Bas. Nous parlons neérlandaise'. (praten jullie frans? Nee. We komen uit Nederland. We praten Nederlands) 'Nederlands? Dat is mooi' zegt het vrouwtje nu glimlachend. 'U bent ook Nederlands?'. 'Ik ben er geboren, maar op mijn 30e ben ik hierheen verhuisd samen met mijn man'. 'Oh, wat leuk!'. 'Ja, maar kan ik deze dames ergens mee helpen?'. 'Ik zou deze graag willen passen' zegt Janne, en ze houd twee jurkjes omhoog. 'Oké, de paskamers zijn rechtsachter in de hoek!'. 'Bedankt!'. 'En deze dame?'. 'Ik was gewoon een beetje aan het rondkijken of ik iets zag dat bij mij past'. 'Mag ik eens iets proberen?'. 'ja hoor'. De vrouw bekijkt me een paar keer en pakt dan een setje uit de rekken (zie media voor setje). 'Probeer dit eens'. Ze overhandigd me het setje en geeft me een duwtje richting de paskamers. 'Bedankt' lach ik.

'Eef?'. 'Ja?'. 'Ben je bijna klaar?'. 'Ja ik ben klaar'. 'Oké, op 3 komen we het hokje uit'. '1'. '2'. '3!'. We lopen beide ons pashokje uit en kijken elkaar blij aan. 'Dat jurkje staat je goed!'. 'Die outfit staat jou ook leuk!'. 'Zullen we ze dan maar kopen?'. 'Prima!'. We kleden ons terug om en lopen naar de kassa. Het andere jurkje dat Janne had gepast heeft ze toch niet genomen. 'Was dit het voor de dames?'. 'Ja'. 'Mooi, wie betaald eerst?'. We rekenen af, bedanken de vrouw en lopen naar buiten. 'Zullen we terug gaan naar het hotel?' vraag ik aan Jamie. 'Prima, hoe laat is het?'. Ik pak mijn telefoon. 'vijf uur pas, maar ik heb honger. 'We kunnen hier ook ergens wat eten en dan vast aan ons werkstuk beginnen met een lekker mc chicken erbij?'. 'De Mc Donalds wordt het dus'. We schieten in de lach en lopen naar de Mc Donalds.

Als we naar binnen lopen bots ik tegen iemand op. Ik schrik en de jongen waar ik tegen op botste duidelijk ook. De hele inhoud van zijn beker drinken komt over me heen. 'Mens?! Kun je niet uit je doppen kijken of zo?' zegt de jongen boos. 'Ehum?! Wiens drinken ligt er helemaal over mij heen?! Die van jou!'. 'Ja! Daarom kan ik nu weer nieuwe cola gaan halen!'. Ik kijk boos in de zwart-blauwe ogen voor me. 'Jij gooit eerst je drinken over me heen en bent dan ook nog boos dat je nieuw drinken moet gaan halen?! Ik moet me helemaal om gaan kleden omdat alles plakt door jou cola!'. We zuchten allebei tegelijk en ik draai me om naar Janne. 'Ga jij vast een plaats zoeken? Dan kleed ik me even om'. Janne knikt. 'Louis, blijf jij even wachten hier of zo? Ik moet nu nieuw drinken halen omdat dit kind tegen me aan liep'. 'Klootzak' brom ik boos naar hem. 'Moet jij zeggen bitch'. Ik rol mijn ogen en loop langs hem heen naar de wc's en trek mijn nieuwe outfit aan. Mijn vieze kleren doe ik in de plastic tas en ik loop weer terug op zoek naar Janne.

Na even zoeken zie ik haar ergens aan een tafeltje in de hoek zitten samen met die Louis gast. Ik loop er heen en plof neer op de vrije bank. Janne en Louis kijken me blij aan en Louis steekt zijn hand uit. 'Ik heb me nog niet voorgesteld'. 'Ja sorry, maar die vriend van jou is zo'n klootzak dat ik even nog al boos was' lach ik nu ook. Ik pak zijn hand aan. 'Louis van Baar. 'Eefje de Rooi'. 'Nou Eefje, aangenaam kennis te maken!'. Ik schiet in de lach. 'Insgelijks'.

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu