52.

339 10 7
                                    

~Martijn~
Met zijn zessen lopen we door Disneyland. We zijn net in een paar attracties geweest en zijn nu op zoek naar een leeg bankje om even rustig te kunnen zitten. Nou ja, dat is wat Eefje en Janne denken dan. Met zijn tweeën lopen ze enthousiast voor ons uit. Daar achter lopen Daniel en Menno, die helemaal in hun eigen wereld zijn volgens mij en Louis en ik sluiten. 

Louis buigt naar me toe. 'Klaar voor?'. 'Niet echt'. 'Weet je wat je gaat zeggen?'. 'Waarschijnlijk wordt het improvisatie'. 'Dan ben je er klaar voor'. Ik grinnik en geef Louis een schouder duwtje. 'En ben jij er klaar voor, meneer de romanticus?'. 'Helemaal'. 'Mooi zo'. Voor ons roepen Janne en Eefje dat ze een bankje hebben gevonden. We lopen er heen en gaan zitten.

Nadat iedereen wat gedronken heeft geeft Menno me een  nu-blik. Ik kijk even naar Louis en hij knikt. Ik richt mijn aandacht op Eefje en pak haar handen vast. Ik trek haar mee naar een rustiger stukje en verbaasd kijkt ze me aan. 'Wat doe je?'. 'Wij gaan even hier staan'. 'Oké..?'. Ik lach om haar gezichtsuitdrukking en Eefje rolt haar ogen. 'Begin nou maar met wat dit ook is'. 'Oké dan. Euh... Eefje'. 'Dat is mijn naam'. 'Als je nu even luistert'. 'Oké oké sorry. Ik luister'. 'Mooi. Waar was ik...'. 'Bij mijn naam'. 'Luister nou even'. 'Sorry!'. Ik lach en Eefje begint te spelen met mijn vingers. 'Dus, Eefje. Zoals je weet vind ik je heel erg leuk. Ik vind het leuk hoe we samen kunnen lachen. Hoe we samen domme dingen doen. Hoe ik toekijk terwijl jij domme dingen doet en andersom. Ik vind het leuk hoe je ogen stralen als je lacht. Hoe je met je vingers gaat spelen als je nerveus bent'. 

Meteen stopt Eefje met het spelen met mijn vingers en lacht. 'Ik vind het leuk hoe je altijd iedereen blij wilt maken. Ik vind het leuk hoe je jezelf blij probeert te houden, ondanks alle vervelende reacties de afgelopen maanden. Ik vind het leuk hoe je zo fangirld over Janis en Dano. En ik vind het leuk hoe je altijd probeert het positieve te zien, ook als het echt even tegen zit. Kortom. Ik vind je leuk. Als in leuk leuk. Als in leuker dan Louis leuk. Als in leuker dan optreden leuk. Oké dat dan weer niet, maar je snapt mijn punt'. Eefje lacht en ik glimlach. 'En ik hoop eigenlijk dat jij me ook net zo leuk vind. Dus bij deze, allerliefste Eefje. Wil je alsjeblieft mijn vriendin zijn?'. 

Eefje's mondhoeken raken bijna haar oren, zo breed is haar glimlach als ze ja knikt. 'Héél graag!'. Ik glimlach en til haar op. Zo draai ik een rondje en Eefje laat een kort gilletje horen. Ik lach en zet haar weer neer. 'Ze zijn zo schattig samen'. Lachend draait ik me om naar Janne, Louis, Menno en Daniel. Louis heeft Janne in zijn armen als een trotse kip die net zijn eerste ei heeft uitgebroed. Menno en Daniel kijken ons aan alsof we het schattigste zijn dat ze ooit gezien hebben. Eefje kijkt me lachend aan en we lopen er heen.

 'Moeten we nog iets eten?'. 'Graag! Ik sterf' zucht Menno dramatisch. 'Nou, Martijn en Janis gaan wel even wat eten halen daar'. Eefje wijst naar een kleine broodjeszaak aan de overkant van het plein. 'En jij dan?'. 'Ik ga mijn benen even wat rust geven door samen met Menno en Daniel op dat bankje te gaan zitten daar'. 'Oké dan. Kom Martijn! Ik heb honger!'. Janne pakt Louis arm en die van mij en loopt richting de aangewezen boordjeszaak. Achter me hoor ik Menno helemaal uit zijn dak gaan tegen Eefje en Daniel die hem lachend probeert te sussen.

~Eefje~
Als de drie terug komen zit ik alleen op het bankje. 'Hey, waar zijn die andere twee gastjes?'. 'Naar de wc. Jongens ik ga jullie niet meer verlaten!'. 'Wat, hoezo? Wat is er gebeurd?'. Meteen kijkt Martijn me bezorgd aan, waardoor ik in de lach schiet. 'Rustig, het is niet zo erg. Er was alleen een of andere enge gast die super random met mij begon te flirten en ik werd er heel ongemakkelijk van'. 'Wat zei die?'. 'Hij kwam net toen Menno en Daniel weg waren. Ik zat hier dus zo en hij kwam zo naast me zitten. Dus ik hem raar aan kijken, want het was toch wel duidelijk dat we met een groep zijn omdat al onze tassen hier staan. Hij vroeg me wat "zo'n mooi meisje hier alleen op een bankje deed". En toen kwamen er nogal onbeleefde dingen uit zijn mond, tot ik hem onderbrak. Ik zei letterlijk "Gast ik ben aan het wachten tot mijn vriendje terug komt". Hij keek me echt zo aan van ohw. En toen liep hij weg en kwamen jullie aan'. 

'Wauw'. Martijn gaat naast me zitten en trekt me tegen zich aan. 'Ik kan mijn kersverse vriendin niet eens 5 minuten alleen laten en er komt concurrentie. Dat betekend dat ik je dus niet meer alleen laat vanaf nu'. 'Oh nee' lach ik dramatisch. Martijn lacht en geeft me een duwtje. 

'Loopt die gast hier nog ergens? Ik wil wel weten of hij knap was'. Louis stoot Janne aan. 'Babe!'. 'Sorry! Ik mag toch wel even weten of hij het op zijn minst waard was?'. Mijn ogen scannen het plein. 'Uh... Daar! Bij die fontein daar, die gast met die gele jas. Niet allemaal tegelijk kijken!'. 'Oké nee.... iel! Gewoon niet! Hij is echt heel lelijk!'. 'Wie is er lelijk?'. Menno en Daniel zijn weer terug. 'De gast die net met Eefje aan het flirten was'. 'Wacht wat?'. Ik zucht lachend en leg ze het nog een keer uit. 'Oké nee. Iel! Dat zou niet eens legaal moeten zijn! Jij bent veel te goed voor hem'. 'Wel bedankt!'. 'No problem'. 

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu