29.

390 8 2
                                    

~Eefje~

What happend?

Nadat Janne weer wat rustig is gaat ze naast me zitten. 'Vertel, ik gok dat het wat met Al te maken heeft?'. Janne knikt en snuift. 'We gingen dus met zijn tweeën lopen in het park en er kwam zo'n meisje naar ons toe. Ze vroeg Alex wie ik was, dus ik zeg dat ik zijn vriendin ben. Zij wordt boos op Alex en ik kijk ze beide vragend aan. Wat bleek, hij ging met ons allebei tegelijk! Hij is gewoon vreemd gegaan!'. Janne barst weer in huilen uit en ik wrijf over haar rug. 'Nou, heb jij geluk dat ik ijs mee heb genomen van de Appie'. Ik sta op en loop naar de keuken. Daar pak ik het ijs uit de vriezer en twee lepels. Terug in de kamer heeft Janne al een dekentje gepakt. 'Welke film?'. Janne en ik kijken elkaar even aan en grijnzen. 'To all the boys I loved before!' roepen we dan in koor. Janne begint te lachen en ik zet de film aan. 'Peter is zoooo knap'. 'Jij vind iedere jongen uit een film knap' grinnikt Janne. 'Echt niet! Alleen de knappe jongens'. Janne schud lachend haar hoofd.

~

We schrikken op van de bel. 'Ik ga wel. Kijk maar door, ik weet toch wat er nu komt'. Janne knikt en ik loop naar de deur. Ik doe hem open en Alex verschijnt in de deur opening. 'Wat doe jij nou weer hier?!'. 'Is Janne thuis?'. 'Nee, en daarbij wil ze een klootzak zoals jij toch nooit meer zien'. 'Ze heeft het je dus verteld' zucht Alex. Ik knik en sla mijn armen over elkaar. 'Laat het me dan tenminste uitleggen!'. 'Laat me raden het is niet wat het lijkt?' zeg ik sarcastish. 'Nee'. 'Dus het is niet zo dat je twee meisjes tegelijk date en ze allebei niks over de andere hebt verteld, ze daar vanmiddag achterkwamen en het beide hebben uitgemaakt?!'. 'Dan is het misschien toch wat het lijkt'. 'Asshole'. Ik geef hem een bitchklap, doe de deur dicht en draai me om. 'Wie was dat?'. 'Alex' zeg ik met een "sorry-blik". Janne knikt en zucht, waarna ze weer op de bank ploft. 'Nou ja. Trouwens, ik heb het ijs op'. 'Nu al?!'. 'Sorry?'. We schieten in de lach en ik schud mijn hoofd. 'Vreetzak'. 'Zegt wie?! Mevrouw ik eet een hele pizza en heb daarna nog honger!'. Ik kijk haar verbaasd aan. 'Nou sorry hoor, maar op dit moment ben ik niet de gene die een driekwart bak ijs naar binnen heeft gewerkt'. 'Ik mag dat oké'. Ik lach. 'Heb jij geluk dat ik ook nog chocolade mee heb genomen!'. Ik sta op en haal de chocolade repen. Terug in de kamer heeft Janne zich alweer helemaal ingewikkeld in de dekens. 'Hé, mag ik mijn deken terug?!'. 'Nee' lacht Janne. Ik lach, ga naast haar zitten, geef haar de chocoladereep en leg een kussen op mijn schoot. Janne legt haar hoofd op het kussen en zo kijken we de film af. 

Na de film kijkt Janne mij aan. 'Laat me raden, je hebt honger en wil dat ik eten ga maken?'. Janne knikt lachend en gaat recht zitten. Ik sta op en loop naar de keuken. Ik was al van plan om te gaan koken vanavond dus ik heb dingen gehaald om een soort spinazie schotel te maken. 

'Eef? Is het eten al bijna klaar?!'. 'Ja, als jij even de tafel dekt kunnen we zo eten!'. Janne dekt de tafel en ik zet de schotel op tafel. 'Weetje wat ik me afvraag?'. 'Nou?'. 'Normaal als je dit maakt aten pap, mam en Ed mee. Aan wie gaan we nu al dat overgebleven voedsel geven?!'. 'Weet ik veel, de buren?'. 'Die zijn nooit thuis als wij thuis zijn, of andersom'. 'Dan doe ik het in een bakje en zet ik het in de diepvries voor als we een keer geen zin hebben om te koken of eten te bestellen'. Janne knikt en we gaan aan tafel zitten. 'Nou eet smakelijk!'. We beginnen te eten en Janne knikt. 'Dit is, nog steeds, officieel het lekkerste wat ik ooit heb gegeten!'. Ik lach en neem nog een hap. 'Dus, wat denk jij dat ik moet doen?'. 'Moet doen waarmee?'. 'Alex. Hij blijft me maar onderspammen'. 'Blokkeren en verwijderen die handel!'. Janne haalt zuchtend haar schouders op en geeft me haar telefoon. 

Alex: Janne
Alex: Negeer me niet pls
Alex: I still love u!
Alex:  Ik voel me echt schuldig
Alex: Please ben niet boos op me
Alex: Niet jij ook al!
Alex: Janne!
Alex: Janne...
Alex: *zucht*
Alex: Laat me het alstublieft gewoon uitleggen!
Alex: Janne!
Alex: Pls!

En zo gaat het nog even door. Ik rol mijn ogen en blokkeer Alex. Ik verwijder al zijn berichten en verwijder daarna het contact zelf. Ook doe ik dit op snapchat en op instagram ontvolg ik hem. Dan geef ik Janne haar telefoon weer terug. 'Alstu, hij is vanaf nu voorgoed weg'. Janne glimlacht dankbaar. 'Trouwens. Misschien niet het goede moment, maar ik heb Janis altijd al een betere combinatie gevonden!'. Janne geeft me een "meen-je-deze-blik". Ik knik lachend en Janne kan er ook wel om lachen. 'Als je dit maar niet zegt in zijn bijzijn!'. 'Van wie? Lou of Alex?. 'Beide!'. 'Heb je het de jongens eigenlijk al verteld?!'. 'Deels, ik kwam Menno onderweg naar huis tegen. Hij voelde zich super schuldig omdat hij naar een spoedvergadering moest komen en me daardoor niet kon helpen. Hij heeft me als goedmakertje thuis gebracht voor hij ging, dus ik gok dat hij het de andere jongens wel verteld heeft'. 'Wel gek dat we nog niks gehoord hebben van ze'. 'Misschien zijn ze nog in die vergadering?'. 'Kan, maar dan zou die de hele dag duren'. 'Nou ja, we horen vast nog van ze'. Ik haal mijn schouders op en in stilte eten we verder. 

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu