35.

368 9 3
                                    

~Eefje~

'Mensen! We kunnen het vliegtuig in!' roept iemand. Ik zit tussen Martijn en Janne. Mijn hoofd ligt op Martijns schouder en Martijns arm ligt achter me op de stoel. In het afgelopen half uur dat we hebben moeten wachten hebben Janne en ik met Daniel gekletst, spelletjes op onze telefoon gespeeld, gek gedaan met Louis en Martijn en heel veel gegeten. Daniel is nu ook een Janis en Eeftijn shipper. Ook hebben we met Watse wat dingen over de tour besproken.

Iedereen staat langzaam op en loopt richting het vliegtuig. Onze paspoorten en tickets worden nog een keer gecheckt en dan mogen we naar binnen. 'Wie zit eigenlijk waar?'. Iedereen kijkt Watse aan. 'Nou, alle tortelduifjes zitten bij elkaar en de rest zit ook bij elkaar'. Ik grinnik en iedereen gaat op zijn plek zitten. Ik zit naast Martijn. Voor ons zitten Louis en Janne en achter ons zitten Menno en Daniel. 'Waar gaan we eigenlijk heen?'. Martijn kijkt me droog aan en legt zijn rugzak in het vak. 'We vliegen nu eerst naar New York, waar ik mijn eerste concert heb'. 'Oke, fijn om te weten'. Martijn lacht en komt naast me zitten. Hij geeft me mijn tekenspullen aan en legt zelf zijn muziekspullen neer. We leggen alles weg zoals moet tijdens het opstijgen en ik doe mijn oortjes in. 'Mag ik je muziek weer aanzetten?'. Ik geef Martijn mijn telefoon en hij zoekt iets op. Niet veel later hoor ik Troye Sivan door mijn oortjes. 'Luister jij ook naar hem?'. 'Nee, maar ik las ergens dat hij leuke liedjes had'. Ik grinnik en de veiligheidsinstructies beginnen.

Als het vliegtuig is opgestegen en we onze riemen los mogen halen pak ik mijn schetsboek. Ik blader het door of ik nog een onafgemaakte tekening heb. Halverwege kom ik er nog eentje tegen van Mulan en Shang. Laat ik die maar eens afmaken. Ik pak mijn potlood en ga verder met tekenen. Martijn kijkt over mijn arm waar ik mee bezig ben. 'Mooi. Wanneer was je hier aan begonnen?'. 'Toen jullie nog op tour waren. Janne en ik hadden die avond Mulan gekeken en voor dat ik ging slapen heb ik dit deel getekend. Ik heb er eigenlijk nooit meer aan gedacht om hem af te maken'. 'Waarom nu wel dan?'. 'Ik heb nog maar een paar bladzijdes van mijn schetsboek over en ik had geen inspiratie'. Martijn knikt en laat me tekenen. Zelf opent hij zijn laptop en gaat hij muziek dingen doen.

~

Het is volgens mij een uur verder. Ik heb net mijn tekening af en ruim mijn spullen op. 'Wacht! Ik wil zien!' zegt Menno, als ik mijn schetsboek weer weg wil leggen. Ik grinnik en geef hem mijn schetsboek. 'Wow. Eef jij kan echt goed tekenen!' zegt Daniel verbaasd. 'Nah, dit is niet mijn beste werk'. 'Niet je beste werk? Weet je wel niet hoe goed je bent!' mengt Janne zich. 'Ik hall mijn schouders op en Janne pakt het schetsboek van Menno aan. 'Kijk dan!'.

Ik glimlach en Janne geeft me mijn boek terug

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ik glimlach en Janne geeft me mijn boek terug. Ik ruim hem op en ga dan weer zitten. Mijn hoofd leg ik op Martijns schouder en ik kijk naar wat hij doet. 'Hij is bijna af, een moment'. Ik til mijn hoofd weer op zodat hij door kan werken en kijk achterom. Een kleine "ahw" ontsnapt uit mijn mond. Janne is inslaap gevallen met haar hoofd op Louis schoot. Ik maak snel een foto en Louis kijkt me droog aan. 'Wat? Jullie zijn gewoon schattig samen oke?'. Louis lacht en doet zijn koptelefoon weer op. Ik ga weer recht zitten en kijk Martijn aan.

~Martijn pov~
Eefje draait zich weer terug om en ik ruim mijn spullen op. Ik had een heel goed idee dat ik even uit moest werken. Vragend kijk ik Eefje aan. 'Ja? Heb je tijd?'. 'Ja hoor'. Ze geeft me haar schetsboek en er verschijnt een mooie tekening voor me. Volgens mij van een of andere Disney film. 'Mooi! Welke film is dit ook al weer?'. 'Mulan'. Ik knik en geef haar haar schetsboek terug. Ze stopt het weg en legt dan haar hoofd op mijn schouder. Ik sla een arm om haar heen en pak een van haar oortjes. Deze doe ik in mijn oor en ik leg mijn hoofd op Eefjes hoofd. Daniel draait zich om en glimlacht. 'Welterusten cuties'. 'Slaaplekker'. Eefje mompelt nog iets, maar het is niet echt verstaanbaar. Ik glimlach en sluit ook mijn ogen. Zo kom ik die acht uur vliegen wel even door...

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu