16.

414 10 8
                                    

Een week later...

~Eefje~

Team Garrix is al een week op tour. Janne en ik zijn goed op de hoogte gehouden en zitten nu op de bank in ons appartement. Ik ben Menno aan het bellen omdat hij "liefdesadvies" nodig had wat betreft Daniel. 'Dus nu vraagt hij of we een keer kunnen afspreken, als in een date' zucht Menno. 'Waarom zucht je zo? Dat is toch juist een goed teken?!'. 'Ja, maar ik weet niet precies wanneer we een weekje terug zijn in Nederland, met touren en zo. Het is gewoon lastig'. 'Dan leg je hem dat uit'. 'Denk je dat hij het begrijpt?'. 'Ja, natuurlijk snapt hij dat'. 'Ik hoop het'. Janne komt naast me zitten en kijkt me vragend aan. 'Hebben jij en Menno een geheime relatie of zo? Jullie praten zo vaak' grinnikt ze. Ik schud lachend mijn hoofd en hoor Menno ook lachen. 'Nee, Eef helpt me met mijn lifestruggels. En die hulp heb ik nu hard nodig, dus Eef doe oortjes in!'. Janne steekt onschuldig haar handen omhoog en geeft me mijn oortjes. 'Wacht maar! Ik kom er toch wel achter!'. Menno en ik lachen weer en ik stop mijn oortjes in en Janne loopt mijn slaapkamer weer uit. 'O, en trouwens. Alex komt zo hierheen dus ik hoop dat jullie je nog een uurtje of twee vermaken?' vraagt Janne. Ik grijns en knik. 'Dat lukt wel, succes! Ik zal zo min mogelijk storen!'. 'Thanks!'. 

Janne loopt weg en ik richt me weer op het telefoongesprek. 'Wie is Alex?'. 'Een jongen die Janne heeft ontmoet op een feestje afgelopen weekend. Ze zijn een soort van samen'. 'Daar ging mijn Janis hart'. Ik lach. 'Ja, ik vind het ook wel jammer, maar als ze gelukkig met hem is dan vind ik het goed'. 'En waarom moet je dan op je kamer blijven?'. 'Janne heeft hem verteld dat ze een huisgenootje had en hij zei dat hij het liefste gewoon alleen is met haar als hij langs komt. Dus nu mag ik pas mijn kamer uit als ik een seintje krijg van Janne'. 'Hopelijk heb je wel eten en drinken opgeslagen op je kamer dan?'. 'Ja, ik heb een hele bak popcorn, chocolade en een liter cola, dus dat komt wel goed'. 'Mooi, maar terug naar het onderwerp Daniel. Wat moet ik nu doen?'. 'Bel hem dadelijk en vertel hem wat je net ook tegen mij zei. Hij zal het wel begrijpen en dan zoeken jullie samen naar een oplossing'. 'Ok, bedankt. Wat ga jij nu doen?'. 'Netflixen denk ik'. 'Ok. Ik wilde je trouwens iets vragen'. 'Shoot'. 'Ik heb Daniel dus verteld dat jij me helpt met lifestruggles en nu wil hij een foto van jou zien zodat hij kan "zien of je te vertrouwen bent als Bestie". Zou je een foto van jezelf willen sturen?'. 'Ja hoor, dat zal ik dadelijk voor je doen. Laat me even weten of ik door de keuring als best friend ben gekomen'. Menno lacht. 'Is goed. Ik ga nu Dan bellen. See ya!'. 'Bye!'. Ik hang op en pak mijn laptop. Let's watch the Kissing Booth!

~

Als de film is afgelopen stuur ik Janne een appje of ik veilig naar beneden kan komen. Ik krijg een ja terug en sta op. Ik pak mijn telefoon en loop naar beneden. In de keuken pak ik een glas water. In de kamer zitten Alex en Janne. Ik heb ze net wel gezien toen ik langs de woonkamer liep, maar had Janne beloofd me niet met hun te bemoeien zolang ze niks vroegen, dus dan doe ik dat niet. Als ik mijn drinken op heb pak ik nog een appel en een oplader waarna ik weer naar boven loop. 'Eefje!'. Ik doe drie stappen terug en kijk vanuit de deurpost naar het koppel. 'Ten eerste, dit is Alex'. 'Hoi' zeg ik droog. Alex grinnikt en steekt zijn hand op, waarna hij zijn arm weer om Janne heen slaat. 'En ten tweede, wat kwam je doen?'. Ik houd de appel en mijn oplader in de lucht. 'O, oké. Veel succes met Menno!'. 'Die is al weer uit zijn struggle hoop ik. Ik heb nu de struggle of ik door de best friend keuring kom'. Janne lacht en ik zwaai nog even waarna ik naar boven loop. 'Dat was dus Eefje' hoor ik Janne nog tegen Alex zeggen. Ik grinnik en loop de trap op. 

Boven ga ik op mijn bed zitten, stop mijn oplader in het stopcontact en mijn telefoon  en eet mijn appel. Ik open whatsapp en drie seconde later wordt ik gefacetimed door Martijn. Ik neem op. 'Hey Tijn!'.  'Hey Eef! Ik was net klaar met de show, dus ik dacht ik bel je even'. 'Fijn, hoe ging het?'. 'Echt super. Het was een iets ouder publiek als normaal, dus dat was even spannend. Maar zodra ik begonnen was merkte je er al niks meer van'. 'Mooi zo'. 'En hoe gaat het bij jou? Ik hoorde van Menno dat je verplicht was in je kamer te blijven?'. 'Jep. Ik mocht net even naar beneden om een appel te pakken en heb hem toen even "ontmoet" maar voor de rest heb ik hier gelegen'. 'En hoe heet de gelukkige?'. 'Alex, niet super bijzondere gast. Maar als Janne er gelukkig mee is vind ik alles goed'. 'Mooi zo. Ik moet trouwens zeggen dat het een erge tegenslag is voor Janis. Toen Louis het hoorde was hij meteen chagrijnig'. Ik haal mijn schouders op. 'Tja, wij en hij kunnen er ook niks aan doen. Is hij wel oké nu?'. 'Ja hoor. Hij is al weer vrolijk bezig met Watse en RJ'. Ik knik. 'Maar, ik hoorde dat jij nu helpt met lifestruggles?'. 'Jap, maar ik houd er ook struggles aan over hoor. Ik moet nog steeds horen van Menno of ik door de best friends keuring ben gekomen'. 'DAT BEN JE!' roept Menno vanaf ergens, en niet veel later verschijnt hij naast Martijn in beeld. 'Het was een 95% goedkeuring!'. 'En die 5 procent dan?'. 'De exacte zin was; "Niemand is 100% betrouwbaar, maar 95% is het hoogst haalbare uit de test" '. Ik knik. 'Dat is een goed resultaat'. En zo gaan we een lang facetime gesprek tegemoet...

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu