2.

559 10 3
                                    

~Eefje~
'Eef?'. 'Ja?'. 'Ben je al wakker?'. 'Nee ik slaap nog'. 'Mooi zo'. Janne en ik schieten in de lach en we gaan beide rechtop zitten. Gister hebben, we nadat Louis en de klootzak zijn gegaan, al bijna heel ons werkstuk gemaakt. Vandaag gaan we het een beetje afwerken en gewoon zwemmen. 'Hoe laat is het?'. '7 uur'. 'Oké. Om 8 uur is er ontbijt, dus als we nu snel nog even ons werkstuk afmaken dan kunnen we de rest van de dag zwemmen'. 'Prima'. Ik ga bij Janne op het bed zitten en pak haar laptop erbij. We zetten alles in de goede volgorde en zonder spellingfouten in een word-bestand en slaan deze op. 'Ik stuur hem voor de zekerheid wel naar je door'. 'Prima'.

Om 8.15 zitten we beneden aan het ontbijt. Ik zit naast Janne en tegenover niemand, aangezien er nog bijna niemand van onze klas aan het ontbijt zit. Die hebben gisteren natuurlijk geen ene zak gedaan aan hun werkstuk en zijn gaan feesten, dus die liggen nu waarschijnlijk wel met een kater op bed. 'Eef!' roept Janne ineens. 'Wat?'. 'Raad eens wie er ook in dit hotel zitten?'. Ze wijst naar twee jongens die binnen komen lopen. Louis en de klootzak, ik weet nog steeds niet hoe hij heet en eerlijk gezegd heb ik geen zin om moeite te gaan doen. Als ze ons zien zwaait Louis vrolijk naar ons en komen ze onze kant op. De klootzak kijkt me boos aan als ze gaan zitten. 'Wat doen jullie nou weer hier?!' bromt de klootzak. 'We zijn hier met school weet je nog?' brom ik terug. 'Nou jongens, doe eens aardig!' lacht Janne. 'Waarom zou ik? En zeg dat alstublieft niet meer, ik voel me dan net een kleuter van zes die niet met de medemens om kan gaan'. 'Misschien ben je dat ook wel'. De klootzak kijkt me boos aan en ik rol mijn ogen. 'Laten we het gezellig houden. Dus wat doen jullie vanmiddag?' vraagt Louis vrolijk. 'Ik was van plan te gaan zwemmen, geen idee wat Janne wil doen?'. 'Mij maakt het niet uit, zwemmen vind ik prima'. 'Nou ik weet dus waar ik in ieder geval niet ben'. Ik rol mijn ogen. 'ja joh, rol ze nog maar een keer. Misschien vind je dan ergens je brein terug'. Ik zucht geïrriteerd en kijk hem boos aan. 'Martijn doe effe normaal!' mengt Louis zich nu ook. 'Nee laat maar, ik ga al. Deze klootzak hier heeft mijn eetlust verpest' brom ik. Ik sta op en vertrek naar mijn kamer. 'Ja man, loop maar weg van je problemen!' roept Martijn me achterna. Ik draai me om en steek mijn middelvinger naar hem op. Martijn geeft me er een terug en Janne en Louis schieten in de lach. Ik hoor haar nog net iets zeggen wat lijkt op "volwassen hoor". Hierdoor schiet ik ook in de lach en ik loop de trap op.

Terug op onze kamer kleed ik me om in mijn zwemkleding en leg ik alles klaar om te gaan zwemmen. Mijn haar doe ik in een knot. ik trek mijn zwarte bikini aan. Ik smeer me in en pak nog snel een shirt om over mijn bikini aan te doen. Zo voel ik me minder bekeken als ik buiten ben. Ik krijg een appje binnen van Janne.

Jannie: Ik kom nu naar onze kamer, zal ik nog wat broodjes voor je meenemen
U: Je kent me te goed!
Jannie: I know
Jannie: Ik heb trouwens nieuws!
U: Vertel maar als je hier bent
Jannie: Oké, tot zo!

Ik ga op het bed zitten en scrol wat door Social Media. Ik like wat insta posts en stuur Janne een domme selfie via snapchatt. Er word op de deur geklopt. 'Roomservice!' roept Janne lachend. Ik schud lachend mijn hoofd en open de deur. 'Is mevrouw haar pasje weer eens vergeten?'. Janne knikt lachend en overhandigt mij een zak met twee broodjes. 'Kaas en worst. Die worst was omdat ik niet wist wat je naast kaas nog meer wilde'. Ik neem de zak aan en laat Janne binnen. 'Eet jij je brood, dan kleed ik me om'. Ik knik en ga op de bank zitten. Janne loopt naar haar kamer en ik eet mijn brood.

~

'Maar, vertel je nieuws' lach ik, als we na ongeveer een uur bij het zwembad zitten. 'Ja, oké. Ik dacht dat ik Louis en Martijn dus ergens van kende, dus ik dat aan hun vragen. Blijkt het dat hun even dé Martijn Garritsen en dé Louis van Baar nu onze vrienden zijn!'. 'Martijn is verre weg van een vriend van mij!'. 'Oké, vrienden van mij en een vriend van jou dan. Maar kind, we kennen nu gewoon een bn'er!'. Ik rol mijn ogen en grinnik. 'Maar het was dus heel gezellig?' wiebel ik met mijn wenkbrauwen. 'Ja, Martijn is net na jou weg gegaan en Louis is zooo leuk!'. Ik grijns en Janne geeft me een duw. 'Eef!'. We schieten in de lach. 'Janis wordt real!'. Janne geeft me een duw en ik val van het bedje af. Weer schiet ik kei hard in de lach. 'Oh en trouwens, Louis heeft gevraagd of wij met hem en Martijn mee gaan naar het strand morgen'. Ik stop met lachen en kijk Janne droog aan. 'Please!!'. 'Ik ga alleen mee omdat Janis dan super schattig kan doen'. 'Yes! Je bent de beste bff die ik kan wensen!'. ik lach en geef haar een knuffel. 'Laten we nu dan gewoon gaan zwemmen'.

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu