17.

402 10 3
                                    

~Eefje~
Ik wordt wakker van de zon in mijn gezicht en rek me uit. Ik ga rechtop zitten en rek me uit. Daarna loop ik naar mijn kast en pak er een setje uit.

Als ik net klaar ben met omkleden wordt er op de deur geklopt. 'Binnen!'. Alex steekt zijn hoofd om de deur. 'Goedemorgen. Eefje was het toch'. 'jup en ook goedemorgen'. 'Oké, Janne zei dat ik je moest roepen voor het ontbijt'. 'Is goed, ik ben klaar'. Alex trekt zijn hoofd terug en houd de deur voor me open. 'Dankje'. Ik loop de trap af naar de keuken, gevolgd door Alex. In de keuken aangekomen zie ik dat Janne warme broodjes heeft. 'Oeh lekker!'. 'Ja he, we zijn net naar de bakker geweest om brood te halen'. Ik knik tevreden en ga aan tafel zitten. Janne komt naast me zitten en Alex gaat tegenover haar zitten. 'Hebben jullie lekker geslapen?'. 'Ja hoor. Even wakker gelegen van het onweer, maar daarna ging het wel weer'. 'Onweer?'. Janne en Alex schieten in de lach. 'Jij hebt zeker erg vast geslapen? Het leek wel alsof de wolken hadden besloten steeds twee beton blokken tegen elkaar te gooien'. Ik haal mijn schouders op. 'Niks van gemerkt'. 'Jij was zeker te druk bezig met Martijn?' grinnikt Janne. Ik steek mijn tong naar haar uit en begin aan mijn ontbijt.

Na het ontbijt loop ik naar de woonkamer en pak ik mijn schetsboek. 'Ik loop even met Alex mee langs zijn huis. Jij blijft thuis toch?'. 'Jap. Fijne dag nog Alex'. 'Hetzelfde!'. Ik ga op de bank zitten en kijk de kamer rond voor een idee om te tekenen. Op tafel zie ik mijn koptelefoon liggen. Daar kan ik wel iets mee. Ik begin met wat vormen te tekenen en al snel ga ik helemaal op in het tekenen.

'Nou, dat is ook een hartelijk ontvangst'. Ik schrik op en zie Janne lachend in de deuropening staan. 'Jezus, ik krijg haast een hartaanval!'. 'Wie dacht je dan dat ik was?'. 'Weet ik veel, mijn moeder of zo?'. Janne komt naast me zitten en kijkt naar de tekening. 'Mooi'. 'Ja, ik dacht ik ga voor iets simpels deze keer'.

'Maakt niet uit toch'

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

'Maakt niet uit toch'. 'Natuurlijk niet'. Ik leg mijn tekenspullen weg en ga in kleermakerszit naar haar toe zitten. 'Dus, hoezo werd ik gehaald door Alex vanmorgen?'. 'Wil je heel het verhaal vanaf gisteren?'. 'Heeft Harry Potter een litteken? Wat is dat voor domme vraag. Natuurlijk wil ik dat!'. Janne lacht en gaat ook in kleermakerszit zitten. 'Oké, dus we hadden bij ons afgesproken. Toen ik hem binnen liet had hij een bos rozen voor me meegenomen'. 'Ahw!'. 'We hebben eerst gekletst en geknuffeld. Toen zijn we een film gaan kijken. Hij wilde perse horror kijken zodat ik tegen hem aan zou komen zitten. Jij kwam echt halverwege de film langs. En ik schrok van jou. Dus vandaar dat ik vroeg wat je kwam doen. En toen jij weg was zei hij dat hij dacht dat we alleen waren en ik antwoordde dat ik jou moeilijk het uit kon sturen. En toen zei hij dat hij er niet zo veel moeite mee had want ik was toch veel leuker. Sorry'. 'Maakt niet uit'. En toen gingen we verder kijken en ergens tijdens de film heeft hij deze foto gemaakt:'.

'Ahw! Cute'

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

'Ahw! Cute'. 'En na de film onweerde het zo hard dat ik hem niet naar huis wilde laten gaan, dus toen is hij blijven slapen'. Ik knik. 'Oké'. 'En wat heb jij nog gedaan?'. 'Ik heb nog even met Tijn gefacetimed en toen ben ik gaan slapen. Ik ben trouwens door de test met 95%'. Janne lacht. 'goed gedaan'. 'Ik was er ook zeer blij mee'. 'En die 5 procent dan?'. 'Volgens de test kun je nooit iemand 100% vertrouwen, dus is 95% het hoogst haalbare in de test'. 'Wauw... Ik heb hier niet echt een antwoord voor'. 'Ergens heeft het wel een punt, want niemand is ook 100% procent betrouwbaar. Maar waarom dan 95%?'. 'Ja, doen dan 99% of zo?'. Ik haal lachend mijn schouders op. 'Nou ja. Het zal wel. Waar maken we ons eigenlijk druk om'. Janne kijkt me even aan en dan schieten we samen in de lach. 'Dit gesprek was zeer apart'. 'Yep'.

'En hoe gaat het met jou lover?' vraagt Janne na een tijdje. 'Welke lover?'. 'Ik bedoel Martijn sukkel!'. Ik zucht en rol mijn ogen. 'Goed, tot nu toe waren alle shows geweldig. Hij had gister voor een iets ouder publiek moeten draaien, maar ook dat ging helemaal perfect. Dus hij heeft het perfecte droomleven!'. 'En de rest? Hoe is het met Menno's struggle afgelopen?'. 'Weet ik niet, hij zou het verder zelf oplossen en ik heb er nog niks van gehoord. 'Dat wordt afwachten dan maar'. Ik knik. 'Nog ander nieuws? Want zoals gewoonlijk moet ik alle wat ik wil weten gewoon uit je trekken'. 'Niet echt. We hebben het er gisteren over gehad dat ik niet graag over heel het internet wil staan met alle haat, dus daarom mijn accounts op prive heb staan. Maar dat jij dat niet hebt en het bij jou goed gaat. Dus nu heeft hij me overgehaald mijn account ook op public te zetten'. Nou, dat laat wel zien dat hij veel invloed op je heeft'. Ik rol mijn ogen en sta op. 'Laten we maar lekker ergens gaan ontbijten, dan kan jij lekker verder dromen!'.

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu