46.

366 9 2
                                    

~Eefje~
Als we de volgende morgen wakker worden is het al vroeg in de middag. Na de eerste film gisteren hebben we nog twee andere films gekeken en nog lang gepraat. Over de ruzie, maar ook over Janis en Dano. Het zou goed vijf uur kunnen zijn voor we gingen slapen.

Ik ga recht op zitten en kijk naar Janne. Meteen schiet ik in de lach. Janne's haar zit helemaal door de war en haar mascara zit onder haar ogen. 'Goedemorgen schoonheid' lach ik. 'Nee jij ziet er knap uit' lacht Janne sarcastisch. We lachen en staan beide op. In de badkamer frissen we onszelf op en doe ik mijn haar in een knot. 'Wat hebben we vandaag te doen?'. 'Niets. Al is de dag niet lang meer. Morgen gaan we naar LA en morgen avond heeft Martijn een interview bij Ellen waar wij mee heen mogen'. 'Oké. Zullen we ontbijten. Of brunchen eigenlijk'. 'Graag. Maar ik trek eerst even iets anders aan'. 'Is goed. Ik ga gewoon zo denk ik'. 'Krijg je het dan niet koud'. 'Nah'. 'Oke'.

Nadat Janne is omgekleed lopen we naar de lift. 'We zitten trouwens met zijn allen aan een lange tafel, ik hoop dat dat niet erg is'. 'Zolang ik niet naast Martijn zit vind ik het prima'. 'Mooi'. We stappen in de lift en net voor de deuren dicht gaan stappen er nog twee mensen in. Louis en Martijn. Onze ogen kruisen even en dan kijken we allebei een andere kant op. Janne zucht en er hangt een awkward stilte. Martijn ziet er niet goed uit. Hij heeft wallen onder zijn ogen en zijn haar zit warrig. De grote sweater die hij draag hangt los over zijn schouders en hij heeft niet de moeite gedaan om schoenen aan te trekken.

Beneden stappen we alle vier zo snel mogelijk uit de lift en lopen we naar de eettafel. Janne gaat naast Cody op een stoel zitten, die vriendelijk naar ons glimlacht. Ik ga naast Janne zitten en Louis en Martijn gaan aan de andere kant van Cody zitten. We starten een gesprek met Menno, die tegenover ons zit. Midden in ons gesprek krijg ik een vest naar mijn hoofd gegooid. Ik kijk naar rechts en zie Cody lachen. 'Je ziet eruit of je het koud hebt, dus trek dat vest nou maar aan'. Ik haal mijn schouders op en trek het vest aan.

~Martijn~
Samen met Louis stap ik de lift in. Een flits van paniek gaat door me heen als ik Janne en Eefje zie staan. Onze blikken kruisen en daarna kijken we beide een andere kant op. Janne zucht en er hangt een awkward stilte. Eefje ziet er best goed uit. Beter dan ik verwacht had. Ze heeft wel wallen onder haar ogen. Maar ik gok dat ze pas net wakker is, aangezien ze haar pyjama nog aan heeft.

Beneden stappen we uit en lopen we naar de eettafel. Ik ga naast Cody zitten en Eefje en Janne gaan aan de andere kant naast hem zitten. Cody, Louis en ik starten een gesprek, maar ik kan het niet laten om af en toe even naar Eefje te kijken. Ze lijkt... vrolijker dan gisteren. Misschien... Nee! Denk over hoe ze gisteren reageerde. Ik zucht in mezelf en richt me weer op het gesprek. Louis en Cody kijken me aan. 'Wat?'. 'Je staarde'. 'Heel erg'. Ik zucht en rol mijn ogen. 'Echt niet'. 'Echt wel. Praat gewoon met haar!'. 'Nee! Ze sloeg me Louis, ik ben niet de gene die sorry hoeft te zeggen'. 'Niet expres! En je hoeft geen sorry te zeggen, gewoon met haar te praten'. Ik schud mijn hoofd en Cody schiet een blik naar Eefje. 'Ze ziet er uit alsof ze het koud heeft'. Ik sla mijn armen mokkend over elkaar. 'Dan had ze maar iets anders aan moeten doen'. In mijn hoofd schreeuw ik tegen mezelf.

Geef haar gewoon je vest!

'Gast, ik kan je hier bijna horen schreeuwen. Je hebt toch een shirt met lange mouwen aan. Geef haar gewoon je vest'. Ik zucht en trek mijn vest uit. Ik gooi het richting Eefje en kijk dan snel de andere kant op. 'Je ziet eruit of je het koud hebt, dus trek dat vest nou maar aan' zegt Cody tegen haar. 'En?' vragend kijk ik naar Louis. 'Ze trekt het aan en praat gewoon verder. Nu kijkt ze deze kant op. Zeg iets randoms'. 'Ik heb best zin in het interview met Ellen. Volgens mij is ze oprecht echt zo aardig als de mensen zeggen'. Louis knikt en ik lach. 'Random genoeg?'. 'Jap, maar Ik vind nog steeds dat je met haar moet gaan praten'. 'Met Ellen?'. 'Nee, met Eefje sukkel'. Ik vorm een o met mijn mond en neem nog een hap van mijn broodje.

'Ik heb eigenlijk wel genoeg gegeten. En jij?'. 'Ik ook, maar ik had gisteren een soort van afgesproken om vandaag iets met Janne te gaan doen'. 'Oh, is goed'. 'Als ze wil dan'. 'Hoezo, jullie hebben toch geen ruzie hè? Het ging net de goede kant op'. Louis rolt zijn ogen en schud zijn hoofd. 'Nee, tussen ons gaat alles prima'. 'Mooi, nou succes. Cody ben jij wel klaar, of moet jij vanmiddag ook werken?'. 'Ik heb vandaag vrij, dus je gaat mijn vrije dag niet verpesten met je drukke gedoe. Ga maar zwemmen of zo'. 'Ja maar in je eentje is dat niet leuk'. 'Maakt niet uit, dan zoek je iets anders. Zolang je me maar niet lastig valt'. Ik lach en sta op. Ik zeg de rest gedag en loop weer terug naar de lift.

Terug op mijn kamer trek ik mijn zwembroek aan en pak ik een handdoek. Ik maak mijn weg naar het zwembad dat speciaal voor ons is afgesloten voor de rest van de hotel gasten en leg mijn handdoek neer op een ligstoel. Nadat ik mijn slippers heb uit gedaan duik ik het verfrissende water in.

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu