50.

349 9 3
                                    

~Martijn~
Ik wordt wakker van de wekker. Ik voel met mijn het nachtkastje op zoek naar Eef's telefoon. Zodra ik hem gevonden heb druk ik stop. Ik zucht en staar even naar haar achtergrond. Het is een foto van Janne en haar samen. Janne zit op Eefjes rug en ze kijken uit over het uitzicht. Ik weet nog dat we speciaal gestopt zijn onderweg om deze foto te kunnen maken. 

Mijn blik verplaatst zich naar Eefje. Ze ligt nog rustig te slapen, hoofd op mijn borst en armen losjes over me heen geslagen. Ik glimlach bij het aanzicht. Wat is ze toch weer schattig, ik kan niet wachten tot morgen. Louis en ik hebben een plan bedacht hoe we onze relaties officieel kunnen maken in Disneyland. We doen eigenlijk wel al alsof we echt een stel zijn, maar het is nog niet officieel. 

Voorzichtig maak ik me los uit Eefjes grip en sta ik op. Zo zacht mogelijk kleed ik me om en verzamel ik al mijn spullen. Door de tour dagen heen heeft Eefje me geleerd hoe ik mijn eigen koffer netjes in pak dus dat kan ik nu wel. Ongeveer... Ik vouw alles zo netjes mogelijk op en leg het in mijn koffer. Ik vloek zachtjes in mezelf als de koffer niet dicht gaat. Achter me hoor ik zacht gelach en ik draai me om. 

Eefje zit slaperig recht op in bed en kijkt me lachend aan. 'Lukt het?'. 'Ja hoor'. Eigenwijs ga ik op mijn koffer zitten en eindelijk ritst hij dicht. Ik juich en geef mezelf een schouderklopje. 'Je bent je toiletspullen vergeten'. Lachend wijst Eefje naar de toilettas die nog naast mijn koffer staat. 

Ik zucht en laat me op de grond vallen. 'Het zit me ook nooit eens mee  hè!'. 'Nou nou, het was je bijna gelukt'. Ik til mijn hoofd op en kijk naar Eefje. Ze geeft me een geamuseerde blik terug.  'Weet je, ik krijg jou nog wel'. 'Ha, vast!'. 

Ik rol mijn ogen naar haar en sta op. Met een aanloopje plof ik naast haar neer op bed. 'Goedemorgen'. 'Hey, hoe land ben je al wakker?'. 'Een half uurtje, ik werd wakker van je wekker'. 'Waarom heb je mij niet wakker gemaakt' pruilt Eefje. 'Je sliep zo lekker en ik vond dat je ook wel een keer mocht uitslapen. AL zie je er niet heel uitgeslapen uit'. 'Bedankt'. 'Altijd toch'. Ik grijns en Eefje rolt haar ogen. 

'Hoe laat is het?'. 'Kwart voor twaalf, om half een moeten we beneden in de lobby staan'. 'Dan mogen we opschieten!'. 'We hebben nog 3 kwartier?!'. 'Dus? Ik moet nog omkleden en inpakken en alles'. 'Dat lukt echt wel in 3 kwartier'. 'Nou'. 'Als je nu start wel'. 'Oké dan!'. 

~*~

Drie kwartier later staan we in de lobby te wachten op Eefje. 'Je zei toch dat ze klaar was? En kun je alsjeblieft stoppen met zo hyper zijn?. 'Dat zei ze in ieder geval wel en nee. We gaan naar f*cking Disneyland, kom op!'. 'Sukkel, ga anders even kijken waar ze blijft, jij hebt energie over'. Ik rol mijn ogen naar Janne en loop terug naar onze kamer.

Daar aangekomen klop ik twee keer op de deur. 'Eef? Iedereen wacht op je'. Geen antwoord. Ik open de deur en loop de kamer binnen. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht als ik Eefje zie. Ze ligt uitgespreid op haar opgemaakte bed te slapen. Haar koffer en rugzak staan al klaar naast het bed. 

Ik loop er heen en schud haar zachtjes heen en weer. 'Eef, wakker worden. We gaan'. Eefje humt wat en knippert met haar ogen. 'Moe'. Ik lach. 'Ik zie het. Als je even opstaat zal ik je wel dragen'. Eefje humt instemmend en gaat op het bed staan. Ik til haar op en zet haar op mijn heup. Meteen verbergt ze haar hoofd in mijn nekholte en klemt zich stevig aan me vast. Met mijn vrije hand pak ik haar spullen en loop ik de kamer uit. Ik sluit de deur achter me en loop de lift in. 

Als beneden de lift deuren weer open gaan is Eefje al weer in slaap gevallen. Onhandig stap ik de lift uit en meteen komt Janne naar me toegesneld om me te helpen. Ze pakt Eefjes spullen over en glimlacht even bij het aanzien van haar beste vriendin. 'Dankje'. 'Geen probleem. Was ze weer in slaap gevallen?'. 'Yup'. Ik pak Eefje beter vast en we lopen naar de rest, die me allemaal met een ahw-gezicht aan kijken. 'We kunnen!'. 

'Martijn, er staan buiten wel veel paparazzi' informeert Watse. 'Maakt niet uit, daar slaapt ze wel doorheen'. 'Oké dan en anders kunnen we ook de rest eerst sturen om ze te sussen?'. 'Prima'. 'Wij gaan wel eerst'. Menno trekt Daniel en Janne mee, die automatisch Louis met zich meetrekt naar buiten. De paparazzi begint meteen met roepen en foto's maken. Louis zegt iets wat ik niet kan verstaan en wijst naar binnen. Meteen worden de papz rustiger en gebaard Janne dat we kunnen. 

Ik loop samen met Watse naar buiten en wordt even verblind door flitsen. Gelukkig roepen ze niet en komen we rustig aan bij de auto aan, die ons zevenen naar het vliegveld moet brengen. Ik stap voorzichtig in en zet Eefje op schoot. Watse stapt in de bijrijdersstoel en de rest gaat ook zitten. 

We kletsen wat en zingen zachtjes mee met de muziek op de radio. Eefje slaapt gewoon rustig door. Pas als we bij het vliegveld aankomen en je het geschreeuw van fans hoort wordt ze wakker. 'Hey' glimlach ik, terwijl ze slaperig in haar ogen wrijft. 'Hey'. Eefje glimlacht terug en Menno opent de deur vanuit de buitenkant. 'Na u, uwe hoogheden'. Eefje kijkt me raar aan. 'Wat heb ik gemist'. Menno en ik schieten in de lach. 'Menno vond jou wel een Doornroosje en ik was dan de prins. Hij heeft me heel de weg hoogheid genoemd, de f^cker'. 'Hey! Ik was anders wel aardig! Nou Eefje stap uit, mijn arm wordt lam'. 

Eefje lacht en stapt uit. Als ze staat valt ze bijna om en kan Janne haar nog net lachend opvangen. 'Mijn been slaapt'. 'Nou niet alleen je been'. 'Haha grappig'. Ik grinnik en stap ook uit. Als we iedereen hebben lopen we het vliegveld in.

LIFE HATES ME; MARTIN GARRIX✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu