Hoofdstuk 11.1

157 22 19
                                    

4 gemiste oproepen van M (14

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

4 gemiste oproepen van M (14.23)

Een vrolijk deuntje vult de auto. Alle inzittenden kijken in de richting van de passagiersstoel voorin, waar het geluid vandaan komt. Het is niet de eerste keer dat ze dit horen.

'Wie is dat?' vraagt Daila.

Gaby zucht alleen maar en klikt het scherm weg. De ringtone stopt abrupt. Voor het moment is ze bevrijd van een last; want alsof haar moeder die iedere avond belde nog niet genoeg was, heeft ze er nu een extra stalker bij gekregen. Bijna overweegt ze om een nieuw telefoonnummer te nemen. Dat zou alle ongewenste personen uit haar leven verwijderen.

Daila draait zich nog een keer om naar Gaby en houdt haar blik op haar vriendin gericht net zolang tot ze zich weer op de weg voor haar moet richten. 'Gaby? Wie belt er?'

Gaby zucht, maar geeft toe. 'Matthijs.'

Bij het horen van die naam schiet Dante vanaf de achterbank naar voren en steekt zijn hoofd tussen de twee stoelen voorin. 'Matthijs?' herhaalt hij. De man achter de naam is voor hem nog steeds een mysterie. Hij heeft als enige van de club van drie hem nog nooit ontmoet en moet het doen met de verhalen van Gaby en Daila.

'Ja,' zegt Gaby, maar het klinkt meer als een zucht.

'Waarom belt hij?' vraagt Dante.

Gaby haalt haar schouders op. 'Hij zei iets over meer betrokken te willen zijn bij de zoektocht naar Elliot.' De eerste keer dat hij belde, had ze opgenomen. Het was een gesprek geweest waarin hij praatte in een rap tempo en zij moest luisteren. De tweede keer dat hij belde, wat vanochtend was, had ze hem het voordeel van de twijfel gegeven en weer opgenomen. Hij had willen weten hoe ver ze waren, wat niet ver was, en stelde een heleboel vragen die Gaby oncomfortabel maakten. Daarna besloot ze niet meer op te nemen, omdat ze niets nieuws te melden had, maar zelfs nu de zaken veranderd zijn – ze hebben immers het raadsel van Elliot weten op te lossen – laat ze zijn telefoontje voorbijgaan.

Gaby heeft echter geen zin om dat allemaal aan Dante uit te moeten leggen, dus zegt ze: 'Geen idee.'

Zijn ogen worden groot. 'Neem dan op, dan weet je het wel!' Hij begrijpt haar ontwijkende gedrag niet.

Gaby reageert niet en ook Daila houdt wijselijk haar mond. Er valt een stilte waarin niemand meer iets durft te zeggen.

'Moesten we hem niet uitnodigen eigenlijk?' vraagt Dante dan. 'Hij is ook onderdeel van deze zoektocht.'

Gaby schudt haar hoofd. 'Nee, dat hoeft niet,' zegt ze. 'Hij is geen onderdeel meer van het team.' Dat weet Matthijs zelf nog niet; die beslissing heeft Gaby onafhankelijk van hem gemaakt.

Dante fronst. 'Elliot heeft ons wel zijn nummer gege–'

'Dat doet er niet toe. Ik heb hem liever niet in mijn buurt.'

'Daila, overdrijft ze nu niet?' vraagt Dante terwijl hij zijn hoofd draait richting de bestuurder. Hij kan alleen haar blonde haar zien vanaf waar hij zit.

Elliot | WATTY WINNAAR 2020Where stories live. Discover now