Smile.Dog

73.9K 1.5K 1.1K
                                    

Merhaba.Bir haftadan uzun bir süredir hikaye çeviremedim üzgünüm. :( Smile.dog'u çevirmeye başlamıştım ama geçtiğimiz hafta üniversitemin açılmasından dolayı yarım kalmıştı.Ancak şimdi bitirebildim.Uzun bir çeviriydi ve cidden sıkıldım. :D Bittiğine en çok sevindiğim çeviriydi sanırım.Umarım beğenirsiniz, yorumları bekliyorum, özellikle ilk kez okuyanların.Multi'de resim var.İyi okumalar... :)

Smile Dog'un hikayesi klasik bir korku hikayesinden ibarettir.Amatör bir yazar, ziyaret ettiği bir kadının başından geçen olayları alarak yazıya döküyor.Konuşmak yerine kadın kendisini odaya kilitliyor, ağlıyor, kabuslar ve hayaller görüyor.Ve diğer çeşitli problemler...Bütün bunların ana merkezi aslında sadece bir resim- köpek resmi...

Bu resmi görenler deliriyor ve hiçbir web sitesinde bu resmin tam görüntüsü yani orijinali yok.Sadece gerçek görüntüyü görenlerde bu etkiyi gösteriyor- ölüyü bile diriltebiliyor.Kendini kurtarmanın tek yolu smile.dog resmini ve kelimeleri paylaşarak yaymak.Bazı efsanelere göre ise bunun şeytanın resmiyle başladığı söyleniyor.

HİKAYE

Mary E. ile ilk röportajımı 2007 yazında yaptım.On beş yıldır kocası Terence ile görüşüyordum, Mary ile konuşup röportaj yapmak için.Mary sonunda kabul etti.Eğer planladığım gibi giderse amatör bir yazar olarak bilgi toplayacak ve bazı parçalar yerine oturacaktı.

Bir hafta sonu Chicago'da buluşma ayarladık, ama sonra Mary fikrini değiştirdi ve yatak odasına kendisini kilitledi, benimle görüşmeyi reddetti.Terence ile yarım saat yatak odasının kapısında bekledik, o eşini sakinleştirmeye çalışırken ben duyduklarımı notlar alıyordum.Onu göremesem bile söyledikleri çok garipti, sesinden ağladığını anlayabiliyordum.Benimle konuşmamasının nedeni rüyaları ve kabuslarıydı.Daha sonra Terence geldi ve özür diledi.Onu rahatlatmak için elimden geldiğince derdimi anlattım, bir gazeteci olmadığımı sadece meraklı bir genç olarak bu hikayeyi araştırmak istediğimi söyledim.Ayrıca başka bir dosyayı araştırmanın vakti belki de gelmiştir.

Mary hayatını değiştiren Smile.dog ile ilk defa Chicago merkezli BBS'nin yöneticisiyken karşılaştı.O, Terence ile sadece beş yıldır evliydi.Resim BBS'ye link olarak atıldığında, Mary bu resmi gören tahmini olarak 400. kişiydi.Mary bu konu hakkında konuşan tek kişiydi.Gerisi anonim olarak kaldı ya da belki de öldüler.

2005 yılında, onuncu sınıfa giderken smile.jpg adlı fenomen fazla merakımla birlikte dikkatimi çekmişti.Mary smile.dog ile ilgili konuşulan en ünlü kurbanıydı.Benim ilgimi çeken insanların duydukları söylentilere çok çabuk inanması ve bilgilerin çok az olmasıydı.

Smile.dog özeldi, çünkü bu resim hiçbir internet sitesinde bulunamıyordu.Her yerde sahte resimler dolanıp duruyordu.Görenlerde hiçbir etki yaratmıyordu.

Smile.dog diğer skandal siteler (hello.jpg) gibi Wikipedia'da ya da herhangi bir ansiklopedi sitelerinde yer almıyordu.Paylaşıldığı anda sitenin yöneticisi tarafından anında siliniyordu.Smile.jpg ile karşılaşmak internette artık bir efsane olmuştu.

Ayrıca 90'lı yıllarda söylentilere göre "GÜLÜMSE, TANRI SENİ SEVİYOR!" başlığı ile yayılan bir e mail'in smile.jpg ekiyle birlikte ortaya çıktığı söyleniyor.Ancak bu dosya ekini gördüğünü söyleyen çok az insan var.Herhangi bir bağlantıya da bugüne kadar ulaşılamadı.

Bu fotoğrafı görenlerin hepsi aynı açıklamayı ve tanımlamaları yapıyor: Bir köpeğin- ya da köpeğe benzer yaratığın, kameranın flaşı ile aydınlatılmış loş bir oda ve fotoğrafın sol tarafından uzanan bir insan eli.El bomboş, ancak insanların söylediğini göre bu bir işaret.Köpek daha çok insan görünümlü bir canavar gibi, çok keskin, düz ve beyaz dişleri var.Ve ekranın tamamını kaplayan geniş bir sırıtıştan oluşuyor.

Kısa Korku Hikayeleri (Kitap Oldu)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin