The Rake

57.6K 1.2K 436
                                    

►Bu hikaye gerçek mi bilmiyorum ama çoğu kişi tarafından bilinen bir creepypasta.İsterseniz daha fazla araştırabilirsiniz çeşitli videoları var. :) Çevirirken biraz zorlandım, bu yüzden anlamsız cümleler varsa affedin.Medyada Rake'in resmi ve videosu var !

2003 yılının yaz aylarında, Kuzeydoğu Amerika'da garip olaylar yaşandı.İnsana benzeyen bir tür yaratık medyada ilgi odağı oldu.Online sitelerde bu varlık ile ilgili tüm bilgiler gizemli bir şekilde yok edildi.

Öncelikle New York'un kırsal kesimlerine odaklanıldı ve Idaho'da görüldü.Görgü tanıkları karşılaştıkları bu yaratık ile ilgili kaynağı bilinmeyen hikayeler anlattılar.Duygular, korku ve huzursuzluk son derece travmatik düzeydeydi.Yayınlanan çeşitli kayıtlar sayesinde anılar her zaman güçlü kaldı.Bazıları ise bu konu hakkında yanıt aramaya başladı.

2006 yılının başlarında, 12. yüzyıl ile günümüze kadar 4 kıtaya yayılan bir iş birliği ile yaklaşık iki düzine belgeler birikmişti.Hemen hemen tüm durumlarda hikayeleri aynıydı.Bu grubun bir üyesiyle iletişime geçtim ve bazı alıntılar almayı başardım.(Alıntılar aşağıda.)

Bir İntihar Notu : 1964

"Hayatımı almaya hazırlanırken, duyduğum bu suçluluk ve acıyı yatıştıracağımı hissediyorum.Onun dışında kimsenin suçu değil.Bir kez uyandım ve onun varlığını yanımda hissettim.Ve bir kere daha uyandığımda bu kez onun bedenini gördüm.Daha sonra uyandığımda ise sesini duydum ve gözlerinin içine baktım.Kalktığımda olabilecekleri düşündükçe korkmadan uyuyamıyorum.Artık hiç uyanmayacağım.Hoşça kal."

Aynı tahta kutunun içinden William Rose'a hitaben iki adet boş zarf ve bir kişisel mektup çıktı :

"Sevgili Linnie,

Senin için dua ettim.O senin adını söyledi."

Bir Mektup (İspanyolcadan çevrilmiştir.) : 1880

"Korkuyla ilgili deneyimlerim var.Bu korkuyu yaşadım.Onun içi boş, siyah gözlerini gördüm.Onun ıslak elleri...Ben uyuyamayacağım.Onun sesi..."

Mariner'in Kayıtları : 1691

"O uykumdayken geldi.Yatakta yatarken ayağımda bir şey hissettim.Her şeyimi aldı.İngiltere'ye dönmek zorundayız.Rake'in isteği geri dönmemiz ama bu olmayacak."

Bir Tanığın Notu: 2006

Üç yıl önce, 4 Temmuz tarihinde ailem ile birlikte gittiğim Niagara Şelalesinden döndük.Hepimiz uzun bir sürüşün ardından yorgunduk bu yüzden eşim ve ben çocukları yataklarına yatırdık.

Yaklaşık gece 4 gibi, kocamın tuvalete gittiğini düşünerek uyandım.Bu süreyi örtüyü benim tarafıma çekmek için kullandım, sadece onun uyanması için. Yatakta olmadığını sandığımı söyleyerek özür diledim.Yüzünü bana çevirdiğinde ayaklarını soluk soluğa yatağın ucundan çekti ve neredeyse diziyle beni düşürecekti.Beni tuttu ve daha sonra hiçbir şey söylemedi.

Gözüm karanlığa alıştıktan yarın saniye sonra, garip tepkisinin neden olduğunu görmek mümkün oldu.Yatağın dibinde çıplak bir adam  ya da bir çeşit tüysüz köpek gibi görünen bir şey ortaya çıktı.Pozisyonu son derece rahatsız ediciydi, sanki araba veya bir şey çarpmış gibiydi.Nedense hemen korkmadım ama fazlasıyla endişe vericiydi.Bu noktada ona yardım etmeyi bile düşünmüş olabilirim.

Kocam cenin pozisyonunda yaratığın dizlerine ve koluna bakıyordu.Yaratık telaşlı bir şekilde süründü ve ona doğru baktı.Yaklaşık 30 saniye boyunca tamamen sessizdi.Sonra elini dizinin üzerine koydu ve koridora yani çocuklarımın odasına doğru koştu.Çığlık attım ve ışığı açarak koşmaya başladım.Onu durdurarak çocuklarımı kurtarmam gerekiyordu.Koridora geldiğimde yaklaşık 20 metre uzakta çömelmiş bir şekilde duruyordu.Arkasını döndü ve bana baktı.Kanlar içindeydi.Sonra ışığı açtığımda kızım Clara'yı gördüm.

Yaratık merdivenlerden aşağı indiğinde kızıma yardım etmek için hemen yanına koştum.Çok kötü bir şekilde yaralanmıştı.Sadece bir kaç cümle söyleyebildi. "O Rake." dedi.

Eşimle birlikte Clara'yı hastaneye yetiştirmeye çalıştık.Ama öldü.

Küçük bir kasabada haber oldukça hızlı yayılır.Polis çok yardımcı oldu, yerel gazetelerin de çok ilgisini çekti.Ancak hikayem asla yayımlanmadı ve televizyonda haberleri çıkmadı.

Birkaç ay için, oğlum Justin ve ben aileme yakın bir otelde kaldık.Evimize dönmeye karar verdiğimizde cevaplar aramaya başladım.En sonunda yakınlarda bir kasabada benzer hikayesi olan bir adam buldum.İletişime geçtik ve deneyimlerimiz hakkında konuştuk.Adam, New York'ta Rake'i gören iki kişi tanıdığını söyledi.

Dördümüz iki yıl boyunca Rake hakkında mektuplar yazıp küçük bir koleksiyon yaptık.Bunların hiçbirinde herhangi bir tarih veya detay yok.Bir dergide sadece 3 sayfalık giriş yapıldı ve yine hiç tam olarak bahsedilmedi.Ancak yaratığı gören kişilerin bir çok örneği var.Benim kızımda dahil bir çok kişi konuşuldu.

İki hafta boyunca, her gün, geceleri yatağımın yanına dijital kaydedici yerleştirdim.Uyandığımda her gün onu dinledim.İkinci haftanın sonuna kadar gariplik yoktu.Ama üçüncü haftanın sonunda farklı bir şey duydum.Tiz bir ses vardı.Bu Rake'di.Henüz kimseye bunu dinlemesi için izin vermedim.Ses ona ait biliyorum, daha önce duydum.O zamanlar bir şey duyduğumu hatırlayamıyorum ama nedense kaydı dinlediğimde sanki o ana geri gidiyorum.

Belki de kızımın ondan kurtulması iyi olmuştur.

Rake'i görmedim ama o benim hayatımı mahvetti.Uyurken odamda olduğunu biliyorum.Biliyorum ve bir gece uyandığımda onu göreceğim.Korkuyorum.

Kısa Korku Hikayeleri (Kitap Oldu)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin