13. Féligazság

1.7K 114 7
                                    

A helyzet több volt, mint kínos.
Ezernyi gondolat cikázott a lány fejében, s bár folyamatosan kifogások ugráltak fel lelki szemei előtt, egyik sem tűnt elég jónak. Nem hagyhatta, hogy Tony ilyen könnyen kicsússzon a kezei közül, mikor végre boldog volt egy kicsit. A teljes igazság nehéz volt, évek óta nyomta a vállát, de jól tudta, ez nem az a perc mikor ki kell tálalni. Egy veszekedés katasztrofális láncreakciót indított volna el és a nagy kavarodás és bizalomhiány következtében talán a férfinak is baja esett volna.
Azt pedig sosem bocsátaná meg magának.

- Venus! - szólt rá Tony és gyanakodva bámulta őt. - Mit titkolsz?
A hangja komor volt, számonkérő. Hogy is ne lett volna az, mikor ilyen ostoba módon elszólta magát és beleültette a bogarat a fülébe!
- Hát...- motyogta a lány végül nagy nehezen és elfordította fejét oldalra. - ...Szóval azt már tudod, hogy elszöktem otthonról, hogy ne bántsam a szeretteimet és Masonnél kötöttem ki. Haza pedig csak akkor mentem, mikor megtudtam, hogy az anyám beteg és ápolásra szorul.
- Vee, a lényeget.
A szőke hajú nő egy kicsit megkönnyebbült a beceneve hallatán. Még nem haragudott rá, az esélye megvolt, hogy jóvá tegye.
...Egy másik féligazsággal.

- A SHIELD rám talált. Tudod, hogy részben az a dolguk, hogy elrejtsék az emberek szeme elől a nem hétköznapi tényezőket. Amikor véletlenül bekattantam és...harcba keveredtem... - fogalmazott óvatosan. - ..megjelentek. Mint valami kis fénypont, ott villogtam a térképükön és nem tudtak hova tenni hirtelen. - mosolyodott el féloldalasan és rápillantott. - Választhattam, hogy az általuk szabott korlátok között élek, vagy a hasznukra válok és segítek.

Tony némán fürkészte az arcát, fejtegette magában vajon mi állhat a háttérben. Igyekezett kitalálni igazat mond -e, vagy sem, aztán emlékeztette magát, hogy a barátnőjéről van szó. Sok mindenen keresztül mentek már az elmúlt két hónap alatt.
Bíznia kellene benne.
- Nagyon okos... Egy példány és zsebükben az egész faj.. - morogta maga elé a férfi, kezeivel gesztikulálva hozzá.
Vee bólintott.
- Elmondtam nekik mindent, amit tudni akartak a vérfarkasokról és felajánlották, hogy vegyek részt a kiképzésükön.
A vége felé halkabban beszélt, Tony szemei pedig nagyra nyíltak.
- ...Az ügynökük voltál?! - akadt ki és döbbenten bámult rá.
- Nem! Szabadúszó. Az más. - ellenkezett hevesen a másik. - Nem vettem részt az akciókban, csak követtem és megfigyeltem, ha kellett. Én voltam a legalkalmasabb, mert olyan helyre is könnyedén besétálhattam, ahová mások nem. Én meggyógyultam. - nyomta meg az utolsó szavakat. Viszonylag ügyesen kivágta magát az igazság felének ismertetésével. Megköszörülte torkát és úgy folytatta.
- Úgyhogy igen, vezettek emiatt aktát rólam és tudok néhány dologról. Például Parkerről is.

A férfi beletúrt sötét hajába és feszülten emésztette a hallottakat. Sejtelme sem volt róla, hogy ilyen bonyolult ügyek álltak a lány mögött és ez jócskán aggasztotta.
Pedig valójában még a múltjának úgy a negyedéről sem tudott.
Halkan, maga elé morogva kezdett beszélni.
- Az ügynökük volt. Az eszem megáll. Még hogy védtelen! - végül megállt előtte és kissé dühösen nézett rá. - Miért nem beszéltél erről?
- Technikailag véve, nem kérdezted.
- Elmondhattad volna, elég megértő tudok lenni! - tárta szét karjait, mire a lánytól egy lesújtó pillantás volt a jutalma. - ....Néha.
- Ne haragudj, hogy kellett volna kezdenem? - meredt rá Vee. - Ó csáó, a nevem Venus, a SHIELDnek dolgoztam, hogy ne nyírjanak ki és megvédjenek a pszichopata exemtől! Iszunk egy kávét? Esküszöm, jó társaság vagyok.

A gúnyos hanglejtésnek köszönhetően a férfi a szemét forgatta, aztán megrázta a fejét.
- Megyek dolgozni.. - morogta, de Vee elkapta a kezét.
- Ne Tony, várj! - sóhajtott fel és kérlelővé vált arckifejezése. - Mindenről tudni fogsz, amiről kell, de elég bonyolult életem van és nem akarlak még jobban belekeverni.
- Ezen akkor kellett volna aggódnod, mikor belibegtél az ajtómon, azzal hogy vacsorát hoztál.
Tony a második találkozásukra utalt, s habár igazából nem haragudott a lányra annyira, mint mutatta, tagadhatatlanul rossz érzése támadt belül. Mi mindent titkolhatott még a múltjával kapcsolatban?

Venus - Esthajnalcsillag Where stories live. Discover now