36. A legsötétebb titok

1.1K 75 59
                                    

Aiden érkezése mindent megváltoztatott az életükben. Rengeteg felelősség szakadt rájuk, s a kisfiú szinte folyamatosan lekötötte őket. Habár az alvással töltött idő majdnem a felére csökkent és lassan már a falról is tápszer csepegett, Tony és Vee boldog volt. Egy pillanatig sem bánták.
A nyugodt, békés időszakot azonban váratlanul egy visszafordíthatatlan folyamat szakította meg.

Aiden növekedni kezdett.

A baba hihetetlen gyorsasággal fejlődött és születése után egy hónappal, már körülbelül egyévesnek nézett ki. A szülei aggódtak, fogalmuk sem volt, mennyi ideig maradhat velük.
- Megint nőtt vagy öt centit. - dörzsölte meg az arcát Vee, fáradtan üldögélve a konyhában. Egy jó erős kávét iszogatott, bár lassan már immunis volt rá. A nyúzottság meglátszott rajta: annak ellenére, hogy nem tudott öregedni, ezúttal sokkal idősebbnek tűnt koránál.
- Talán megkereshetnénk azt a nőt, akinél Ausztráliában voltál. Hogy is hívták? Amanda? - gondolkodott hangosan a másik.
- Amare. - javította ki Vee. - Nem hiszem, hogy tudna segíteni, de egy próbát megér.
A lány felállt a pulttól és megindult a mosogató felé. Nagy lendülettel beletette a kávé csomagolását a piszkos edények közé, majd kidobta a kukába a csészét.
Tony óriásit pislogva nézte végig a jelenetet, majd megköszörülte a torkát.
- Drágám, minden rendben?
- Persze, miért?
- Most vágtad ki a szemetesbe az egyik kedvenc poharadat. Gondoltam szólok, mielőtt Aident utánadobod, a pelenkáját meg betakarod.

Vee lassan realizálta a helyzetet, aztán gyors mozdulattal megnyalta ajkait és hátrasimította az előrehullott szőke tincseket.
- Oké, talán kicsit kivagyok. - motyogta, miközben a helyükre tette az összecserélt dolgokat. - Túl gyorsan változik és elképzelésem sincs, meddig fog ez még tartani.
A férfi odalépett hozzá és csuklójánál fogva finoman maga felé fordította. Ujjaival lágyan megemelte állát és magabiztos hangon válaszolt.
- Venus, megszámolni sem tudom eddig hány problémát oldottunk meg. Ez is csak egy a sokból, majd átvészeljük. Együtt. - Felemelte a lány kezét és finoman megsimította a rajta lévő meseszép gyűrűt. - Ezt nem viccből adtam. Egy csapat vagyunk.

A szőkeség halványan elmosolyodott és rávezette kék tekintetét. Szemei játékosan csillogtak, míg ujjaikat összekulcsolta.
- Azt hiszed néhány szép szó, egy mosoly és máris mindent elhiszek neked?
Tony vállat vont és megjátszott fennhéjázással felelt.
- Hát persze. A többi barátnőmnél be szokott válni.
A lány a szemeit forgatva átkarolta a férfi nyakát és közelebb lépett hozzá.
- Akkor oldja meg a problémát a többi csaj, amíg én mondjuk Görögországban nyaralok.
- Nem lehet, egyik sem olyan okos, mint te.
- Szép mentés.
Vee lábujjhegyre állt és egy rövid csókot nyomott ajkaira. Mostanság kevés idejük jutott egymásra, mivel minden fenekestül felfordult körülöttük. Jól esett már egy efféle apró mozdulat is.
- Kitalálunk valamit, Vee. - ölelte át Tony a felesége derekát.
- Igen, tudom. - suttogta a másik.
Ajkaik pedig ismét egy csókban forrtak össze.

Ahogy telt az idő, a napok lassan hetekké váltak. Minden másodpercet igyekeztek kihasználni és a fiúkkal voltak, amikor csak lehetett... Mégis úgy tűnt, szélmalomharcot vívnak. Aiden egyre gyorsabban fejlődött, szinte napról napra változott. Az utcára csupán inkognitóban mehetett ki a lány, ugyanis a sajtót egyre jobban érdekelte, mi folyik a Stark család körül. Ölni tudtak volna egy friss fotóért Veeről, vagy némi információért a babát illetően. Tony nem volt hajlandó beszélni róla, minden egyes alkalommal ugyanazokkal a sablonos mondatokkal felelt és kitért a téma elől.
"Most, hogy családom van, a magánéletem részleteit nem áll szándékomban megosztani a világgal. " - nyilatkozta magabiztosan, majd hozzátette: ettől függetlenül tökéletesen vannak és boldogok.

Mason felől jó ideje nem hallottak, s ez még jobban aggasztotta a lányt. Olyan volt az egész, mint vihar előtt a baljósló csend; mikor az ember pontosan tudja, hogy valami olyan készülődik, ami ellen az égvilágon semmit nem tehet.
Természetesen megpróbálták megelőzni némileg a dolgot. Úgy döntöttek, ideje eltűnni New Yorkból, minden baj fészkéből. Nehezen váltak meg közös otthonuktól, de tudták, hogy ez a helyes lépés.
Az új Stark-rezidencia Californiaban, Malibuban épült fel. A férfi persze semmit nem aprózott el: miután eladta a Stark Tornyot, sok egyebet hozzáépíttetett a szikla szélén álló házhoz. Medence, edzőterem, vendégszobák, órási garázs, na meg egy külön műhely az alagsorban csak Tony munkáinak. A fehér építmény elképesztően mutatott, az egyetlen problémát pedig mindössze az jelentette, hogy rengeteg újság címlapjára kerültek a költözés során.
Az emberek gyanakodtak, azt hitték, hogy a páros örökbe fogadott még egy gyereket. A feltételezés jogosnak tűnt saját logikájuk szerint, ugyanis a megjelent lesifotókon a Vee kezében tartott fiúcska három-négy évesnek tűnt.
Nem sejthették, hogy a módosított gének miatt, Aiden alig két hónap alatt fejlődött ennyit.

Venus - Esthajnalcsillag Where stories live. Discover now