31. Pusztítás

1K 74 7
                                    

Amint kitört a káosz, az események felgyorsultak. Több dolog történt egyszerre, s mindenki egymástól függetlenül kezdte meg az ellenállást.
Tony felkapta szürke szemüvegét és miközben félrelökött egy vérfarkast, elkiáltotta magát.
- PÉNTEK! Elindítom az M47-et, az M85-öt és a Vaspók projektet, MOST!
- Értettem Uram.

Vee földbe gyökerezett lábakkal állt a kavalkádban és pánikolva kapkodta tekintetét ide-oda. Annak a harciasságnak - amit anno a csónakházban érzett - ezúttal nyoma sem volt. Elhátrált az egyik asztalig és rémülten bámulta a kibontakozó harcot, mialatt egyik keze védelmezően hasára csúszott.
Az irányítás Masonék oldalára összpontosult, az ő kis csapatukat váratlanul érte a támadás. Rhodey azonnal megragadta May és Happy karját és elkezdte húzni őket, minél távolabb a szörnyektől. Steve nem messze állt a szőke lánytól, s minden felé közeledő vérfarkast igyekezett visszatartani, Nattel az oldalán. Hol megragadta őket és eldobta, hol egy székkel ütötte ki ellenségeiket.

A lány haszontalannak érezte magát és mardosta a bűntudat, hogy megint miatta keveredtek bajba. Azt hitte nyugtuk lesz, s talán végre eltűnt az életükből az egész természetfeletti bagázs, ám láthatóan még korántsem ért véget ez a fejezet az életükben. Nem értette, hogy találtak rájuk, vagy honnan tudott Mason az esküvőről, de a jeges rémület megdermesztette és képtelen volt szembe szállni velük.

Tony parancsa után kissé javultak az esélyeik.
A semmiből érkezett meg a két Vasember-páncél és a Vaspók-ruha, utóbbi pedig azonnal Peter Parkerre került. A nanotechnológián alapuló öltözet pillanatok alatt körbevette a fiút, aki döbbenten pillantott le kezeire.
- Hűű Mr. Stark ez nagyon állat, olyan új, hogy szinte még meleg! Mik ezek a szörnyek? - pillantott fel.
Időközben az M85-jelzésű páncél ráépült a férfire, aki azon nyomban feljebb repült és onnan kezdte kilőni ellenségeiket.
- Öhmm... - gondolkodott el és tekintetével közben a kisebb tömeget pásztázta. - Ezek vérfarkasok és a vezérük az a Justin Bieber ott a kapuban. Veet akarják elkapni.
- Intézem! - lelkesedett be a srác és az új, fényes Pókember-szerelésben Mason felé lendült.

Eközben az M47-fémjelzésű Vasember páncél leereszkedett Veevel szemben és darabjaira hullva, ráépült a lányra.
- Mi a... - kezdte meglepetten, de esélye sem volt. A ruha pajzsként óvta és nem az ő kezében volt az irányítás.
- Péntek, küldd haza az M47-et! - hallotta férje hangját.
- Mi van, ne, nem hagylak itt titeket és JÉZUSOM...! - kiáltotta el magát a végén Vee, ugyanis a páncél elemelkedett a földtől és iszonyú nagy sebességgel kilőtt az égbe.

Könnyekkel küszködve kellett végignéznie, ahogy ő egyre távolabb került a kavalkádtól, szeretteire azonban rávetette magát egy tucat vérszomjas szörny.

Amint Vee eltűnt a helyszínről, Mason vérben forgó szemekkel ordított fel. Nem sikerült időben átverekednie magát a többieken, hogy elkaphassa a lányt, így egy újabb tökéletes ötlet fuccsolt be.
- Új terv! - hördült fel és szinte egész testében remegett a dühtől. - Holtan akarom látni Tony Starkot!
- Azt nem hagyhatom...! - érkezett meg Pókember nagy lendülettel és állba rúgta a srácot. Leugrott elé és ügyesen elhajolt az ütései elől, de ekkor Mason egyik társa ugrott Peterre hátulról és teperte le.
- Óh ne már, ez genyóság volt! - nyöszörgött a fiú.
- Kitartás kölyök! - felelte Tony és egy energianyaláb találta telibe a srác támadóját.
- Köszönöm Mr. Stark! - Azzal az ifjú Pókember tovább is lendült ellenségük felé.

A férfi végigfuttatta tekintetét a szálló területén. Az a néhány dolgozó, akit igényeltek az esküvő idejére rémülten ordibálva rohant ki az utcára, minél távolabb tőlük. Steve a falhoz vágta a felé közeledő alakokat, illetve Nat segítségére sietett. A vöröshajú nő éppen erőlködve igyekezett távol tartani magától Bent, a falka egyik központi figuráját. A szörny megpróbálta éles karmaival felhasítani sima bőrét, ám Natasha elkapta csuklóját és kicsavarta azt. Egy fájdalmas kiáltás hagyta el ellensége ajkait, majd eltorzult arccal fejelte le a lányt, hogy kiszabaduljon szorításából.

Venus - Esthajnalcsillag Where stories live. Discover now