20. Ígéret

1.4K 91 40
                                    

Pár nappal később úgy tűnt minden készen áll. Tony műszerei bemérték ellenségük pozícióját és minél több nap telt el, annál nehezebben viselte Vee a várakozást. Őrjítő volt, mintha foghúzásért állt volna sorba. Rossz érzések borították el, s lassan már aludni sem tudott. Az elméje folyamatosan azon pörgött, mi fog történni velük és felvázolt minden lehetséges végkimenetelt. Ám, ha Logan igazat mondott, az akció gyerekjáték kellett, hogy legyen.
Egy legyengült vérfarkas kontra Vasember.

Egyszerűnek tűnt.

- Idegesnek látszol. Kérsz valamit, hogy lelazulj? Egy jazz lemezt? Pilates órát? Körbe adjunk egy spanglit? - vonta fel szemöldökét Tony az ajtóban állva. Összefonta maga előtt karjait és lassan végigmérte a lányt.
Egy fekete, sportos, hosszú ujjú felsőt viselt hozzá illő nadrággal. Haját lófarokba kötötte és egy ezüstkést élezett éppen.
Vee magára erőltetett egy halvány mosolyt és felé fordult.
- Csak nem hagy nyugodni néhány dolog. - rázta meg fejét.
Tony ellökte magát az ajtófélfától és közelebb sétált.
- Például?
- Olyan könnyen jött ez az egész, nem? Mason nem ostoba, tudja, hogy mi épp úgy vadászunk rá, ahogyan ő rám. Most pedig egyedül maradna, távol az új seregétől? - gesztikulált hozzá kezeivel, miközben a pengét még mindig fogta.
- Ezt elveszem, mielőtt Odint csinálsz belőlem és fél szemem lesz. - A férfi óvatosan odanyúlt és letette a fegyvert az asztalra.

Vee maga köré fonta karjait, mintha ezzel képes lett volna megóvni magát a világtól és a közeledő veszélytől.
- Ha engem kérdezel... - folytatta közben Tony. - ... azzal a Logan sráccal valami nincs rendben. Vérbeli ripacs ő is, meg az egész bandája, de okosak. Semmit nem bíznak a véletlenre. - próbált rámutatni a lényegre.
- Azt mondod, hogy terveznek valamit? - A szőke lány beharapta ajkát és félve pillantott fel Tonyra.
- Azt mondom, hogy biztos, hogy több van amögött, mint amennyit elmond nekünk. - válaszolta higgadtan a másik. - De ne aggódj Venus. Nem vagyunk egyedül.
A férfi szemei megcsillantak, ahogy rámosolygott, ez pedig egyszerre adott megnyugvást és némi gyanakvást a lány számára.
- Ezt meg hogy érted?
- Majd meglátod. - vigyorgott rá a szuperhős, azzal magára hagyta készülődni.

A kocsi egy ősrégi csónakháznál parkolt le a várostól messze, a kikötők lerobbant negyedében. Úgy tűnt már időtlen idők óta üresen állt a hely, csupán hajóalkatrészek maradványai és rozsdás kampók őrizték annak nyomát, hogy egykor nagy volt a forgalom. A piros faépület óriási volt az átlagos csónakházakhoz képest, egyszerre legalább három-négy vízijármű tárolására is alkalmas lett volna, ha nem hagyja tulajdonosa így lerobbanni. A tető néhány helyen beszakadt, s úgy látszott, a második emeletére fellépni talán egyenesen életveszélyes lett volna.

- Miért kell ezeknek a farkasoknak mindig ilyen lepukkant helyeken berendezkedni? Ez valami fétis nálatok? Olyan a por nektek, mint a drog? - hadovált Tony össze-vissza, de a mellette ülő lány lecsitította.
- Koncentráljunk a feladatra. - sóhajtotta. - Logan szerint egyedül van, ráadásul gyógyulóban. Bemegyünk, elterelem a figyelmét, te pedig..
- Odapörkölök neki. - hunyorgott a férfi az épületre. Minden csendes volt, csak a szél zúgott körülöttük, ahogy kiszálltak a kocsiból.
Barátnője biccentett és vett egy mély levegőt. Lerázta végtagjait és még egyszer a férfi felé fordult.
- Ha rosszul sülne el... - kezdte halkan.
- Nem fog.
- De ha mégis... - nyomta meg a szavakat a lány. - ...ne velem törődj. Öld meg Masont. Nem akarom, hogy mások életét is megnyomorítsa.
Tony biccentett és felemelte a lány állát.
- Nem lesz baj Venus.
- Szeretlek.
A fiatal nő előrehajolva megcsókolta a férfit, aki megeresztett egy félmosolyt közben. Mikor ellépett tőle, szíve azt súgta maradjon vele, ám a tervhez kellett tartaniuk magukat.

Vee pedig besétált a csónakházba.

Az állott levegő azonnal megcsapta orrát, így elfintorodva lépkedett beljebb. Jó pár régi kacattal teli "dobozhegyet" látott. Félkész, rozsdásodó csónakok és láncok mellett haladt el, s a hely hangulatától kirázta a hideg.
Megcsóválta fejét és rászólt magára, hogy ne foglalkozzon ezekkel. Tekintete csak egy valakit kereshetett: azt a bizonyos vérfarkast.

Venus - Esthajnalcsillag Where stories live. Discover now