Vooruitgang

41 7 23
                                    

'Flora ik denk toch echt dat het een copycat is,' zei Carl. Hij keek met een frons naar het bord en schudde zijn hoofd.

'Denk je ook niet Bernard?' Bernard was fanatiek op zijn toetsenbord aan het typen geslagen zodra hij klaar was met de foto's en formulieren van deze zaak scannen op zijn laptop.

'Misschien.' Die reactie zag Carl niet aan komen zijn mond viel bijna open van verbazing, om het te verbergen draaide hij naar Damian toe.

'Damian?' Zijn stem klonk een stuk minder zeker dan daarvoor en hij hoopte dat hun baas het wel met hem eens was.

'Flora? Waarom denk je dat het iets met de zaak te maken heeft?' vroeg Damian, Carl zijn vraag negerend.

'Er zit een te grote gap tussen het officiële vierde en vijfde slachtoffer. De laatste vier slachtoffers hadden allemaal iets belangrijks in hun leven waarom ze die dag werden vermoord en in het nieuws is nooit gezegd dat The Angel Slayer in zijn brief zegt hoe lang hij ze volgt.' Bij Flora's woorden klikte er een stuk op zijn plaats in Damian zijn hoofd. Deze moord was van af het eerste moment gezien als een copycat, maar waarom? Wat waren de verschillen die ook anders verklaard konden worden.

'Bernard...' Voor hij zijn zin af kon maken keek Bernard al met een grote grijns op zijn gezicht op.

'Al mee bezig baas.' Flora glimlachte en wreef met haar hand door Bernard zijn haren, waardoor het alle kanten uit stak.

'Als jullie gelijk hebben, moet ik terug naar het bureau waar deze zaak was behandeld of niet?' zei Carl. Hij was zijn spullen al aan het pakken, de blik die Damian in zijn ogen had gekregen herkende hij meteen. Damian dacht iets te hebben gevonden, Carl zelf mocht er dan wel over twijfelen, maar dat zou hem niet tegenhouden van zijn baan doen.

'Ga maar vast.' Damian knikte dankbaar naar hem en plofte neer in zijn stoel.

'Ik had dit bijna gemist...' Als Flora hem niet beter kende, zou zijn toon misschien hebben opgenomen als verbazing, maar ze wist beter. Damian kon het zichzelf niet vergeven dat hij bijna een van die vrouwen aan de kant had geschoven, omdat hij niet verder keek dan wat hem was doorgegeven jaren geleden.

De printer sprong aan en begon een zoemend geluid te maken. Pagina na pagina kwam er uit rollen met namen locaties en informatie. Bernard had alle informatie over mogelijke copycat moorden opgezocht, hij wist nu al dat Damian ze mee naar huis zou willen nemen om door te kijken, zeker nu ze dachten dat dit misschien werkelijk slachtoffer vijf zou kunnen zijn. Dat haalde alles door elkaar, behalve de tijdlijn. Er zou alsnog een gat in zitten van ongeveer twee maanden maar dan zou alles wel op een rij passen.

Terwijl het steeds hektischer begon te worden door de informatie die ze aan het verzamelen waren ging Damian staan en pakte de brief en foto van het volgende slachtoffer op. Een zucht kwam uit Flora haar mond en hij draaide naar haar toe.

'Hoe kan iemand zo veel vrouwen vermoorden zonder gepakt te worden,' zei ze met een zachte stem.

'Ik weet het niet, maar we stoppen hem nog wel.'

Gwendolyn Koet.

Een harde werker,
Vriendelijk tegen iedereen,
Onzelfzuchtig,
En nog knap ook.

Ze verdient beter dan wat ze heeft,
En dat heb ik haar gegeven.
Haar ziel gered en vereeuwigd in mij.

Kunnen jullie haar werkelijk waarderen?
Net zo goed als ik de laatste 3 maanden heb gedaan.

The Angel Slayer

The Angel Slayer (voltooid)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora