Gabriël van Beek

33 7 3
                                    


Vlak voor Flora en Bernard naar huis hadden willen gaan kwamen Damian en Carl binnen stormen.

'We hebben zijn naam,' zei Carl tegen de twee agenten die nog van niets wisten. Damian draaide een van de borden om en schreef er in grote letters Gabriël van Beek op het bord.

'Deze man is hoogstwaarschijnlijk onze Angel Slayer. Ik wil alle informatie die we over hem kunnen vinden. Van wat er is gebeurd toen zijn vader is veroordeeld tot wat hij vandaag op zijn boterham heeft gegeten.' Damian draaide naar Flora en keek haar recht aan. Ondanks de wallen onder zijn ogen, zag ze een vuur in zijn ogen die ze nog niet eerder had gezien. Het was een combinatie van hoop, woede en de wil om the angel slayer zo snel mogelijk achter de tralies te krijgen. 

'Flora. Bel, mail, schrijf, schreeuw het maakt me niet uit hoe, maar zorg er voor dat alle agenten in heel Nederland weten naar wie we zoeken. Maar houd de pers er buiten, we willen niet het risico lopen hem te laten schrikken. Als hij al een nieuw slachtoffer heeft gevonden en hij weet dat we er aan komen kan dat haar leven kosten.' Flora startte direct haar computer weer op en trok haar mobile telefoon uit haar zak.

'Meteen meneer Verkaaik.' Damian draaide direct naar Bernard toe.

'Zoek alles op internet af wat je over hem kan vinden. Maakt niet uit hoe onbruikbaar het lijkt. Ik wil alles weten.'

'Ja baas.' Bernard had gelukkig zijn laptop nog aan staan en begon direct met werken. Dit was voor Damian het teken om naar Carl te draaien.

'Zoek foto's van hem, zo recent mogelijk. Als het moet stuur het door om een tekening te laten maken van hoe hij er nu mogelijk uit zou kunnen zien. Ook wil ik dat je met zo veel mogelijk mensen spreekt die hem kende in de tijd dat zijn ouders nog samen waren en zijn moeder nog leefde.' Carl zei niets. Tegen de tijd dat Damian was uitgepraat was hij al bezig met zijn opdracht. Ze hadden het hier al over gehad in de auto, hij wist wat hij moest doen en hij was niet van plan zijn baas teleur te stellen.

Damian opende de files die de directeur van de gevangenis naar hem had doorgemaild toen ze vertrokken en zocht naar de eerste persoon die hij zou kunnen spreken over hoe Gabriël was vlak na de moord. Iedereen werkte aan zijn eigen taak, met een beetje geluk zouden ze samenkomen in het midden met een goed idee over waar hij zich nu bevond en konden ze hem arresteren voor hij een nieuwe "engel" zou hebben uitgekozen of vermoord had.

Lotte Snelleman,
Ze had zo veel kunnen zijn,
Kunnen berreiken.
Maar haar lichaam gunde het haar niet.
Haar leiden is nu voor goed over.
Het zal niet meer terug komen.
Vijf maanden van goede en slechte dagen waren genoeg.
Ze is in de gesloten bioscoop.
The Angel Slayer.

The Angel Slayer (voltooid)Where stories live. Discover now