Identiteit deel 2

27 8 9
                                    


Het onderhandelen met de man had langer geduurd dan Damian had gewild, maar het was gelukt. Hij zou nieuwe producten krijgen om zichzelf te verzorgen, één uur extra buitentijd per week en wanneer zijn zoon was gepakt zou hij een privé gesprek krijgen. Het had Carl en Damian alles gekost wat ze tegoed hadden van collega's en mensen die ze kende, maar het was gelukt. Het enige wat Damian rustig hield was weten dat ze nu eindelijk de informatie zouden krijgen waar ze naar vroegen.

'Hoe wist je dat jouw zoon The Angel Slayer is?' Een grijns kroop op de man zijn gezicht en hij lachte alsof Damian hem net een goede grap had verteld.

'Je hebt gekregen wat je wilt. Geef meneer Verkaaik antwoord,' zei Carl. Hij had het helemaal gehad met de man en zo langzamerhand begon hij spijt te krijgen dat hij Damian had tegengehouden. De crimineel had gevraagd om een kans te krijgen eerder vrij te komen als levenslang. Waar haalde hij het lef vandaan.

'Omdat ik het hem heb geleerd natuurlijk.' Een rilling liep over Damian zijn rug en Carl kreeg het plots koud. De toon waarmee de man het had gezegd was alsof het normaal was. Alsof hij de wereld een gunst had gedaan. De twee agenten waren doodstil toen zijn woorden door drongen en voor er op gereageerd kon worden ging de man verder met praten.

'Ik heb zijn hand vastgehouden, terwijl we samen de nek van zijn zusje doorsneden en niet te vergeten toen ik hem uitlegde dat hij zijn moeder moest redden van de schoft van een man die haar van me af wilde pakken. Hij wilde het niet natuurlijk. Het duurde weken voor ik hem zover had dat hij me zou helpen. "We moeten Mama en Maartje redden Gabriël. Als we niets doen mogen ze niet meer terug naar de hemel. Die slechte man wil ze bij ons weghalen en dan zullen ze nooit meer gelukkig kunnen zijn." Dat wilde hij natuurlijk niet, dus hield ik zijn hand vast en trok het mes diep door Maartjes keel, terwijl ze lag te slapen. Zijn moeder moest wel lijden. Ik had het vermoede dat Maartje niet mijn dochter was, maar toen ze zei dat ze de kinderen mee zou nemen en me zou verlaten voor die schoft wist ik wat ik moest doen. Als ze niet van mij was, dan zou niemand haar krijgen.' Hij stopte even met praten om een slok water te pakken. Zijn ogen glinsterde en vertelde zijn verhaal verder met trots in zijn stem.

'Ik had zijn moeder vastgebonden en legde haar rustig uit waarom dit haar noodlot was. Natuurlijk moest er die onzin die ik Gabriël had verteld er ook bij zeggen anders zou mijn hele plan de mist in lopen. Het laatste wat die trut zou zien was haar kleine jonge die haar van het leven zou beroven. Gabriël bleef sorry zeggen tegen haar en dat hij haar alleen maar wilde redden. En toen ik zijn hand vast pakte en hem wilde begeleiden, zodat hij niet terug zou krabbelen liet ze het nog toe ook!' Hij begon te lachen en ging snakkend naar adem verder. ' "Het is oké lieverd. Mama zal altijd bij je zijn,"' zei hij met een hoge stem voor hij weer hysterisch begon te lachen.

'Ik heb hem geleerd alles schoon te maken, in schonen kleren naar een vriendje gestuurd en heel duidelijk gemaakt hier nooit iets van te zeggen. Het is jammer dat de buren me zagen toen ik hun hoofden er af aan het zagen was. Hij is hier duidelijk een stuk beter in dan zijn vader en doet niet meer zo verschrikkelijk moeilijk.' Geschokt keken Damian en Carl naar de man. Hij keek ze aan met zijn hoofd geheven, een grote glimlach op zijn gezicht, zijn rug gestrekt en zijn borst stond vooruit. Als zijn handen niet vast hadden gezeten had hij waarschijnlijk zijn armen over elkaar geslagen. Alles wees er op dat hij niet blijer kon zijn dan met wat hij nu had bereikt.

In het kantoor waren Bernard en Flora net klaar met het sorteren van de bewijsmaterialen van de moord op Robin. Bernard was alweer verder aan het gaan met de camera beelden die uit de verschillende steden en dorpen werd opgestuurd door mensen die een vermoeden hadden dat The Angel Slayer er mogelijk op had kunnen staan. Tot nu toe was het nog allemaal niets geweest, mensen filmde toch echt de meest rare dingen. Gisteren had iemand een video doorgestuurd wat op de dag van Robin's moord was gemaakt, de vrouw die het had doorgestuurd was bijna twintig minuten bezig geweest zichzelf te filmen, terwijl ze aan het eten was. Volgens Bernard waren er werkelijk mensen die daar graag naar keken, maar Flora zag niet wat er zo bijzonder aan was.

Het bureau van Damian was opgeruimd en ze legde er de rest voorzichtig bij. Gapend pakte ze de volgende brief. Het was deze keer zo anders geweest, twee slachtoffers in hetzelfde dorp... zusjes. Dat had niemand zien aan komen.

Kayleigh & Mirthe Sterrenburg,

Wat een lieve meisjes,
Ogen zo blauw als de lucht,
Zich niet bewust van het kwaad in de wereld.

Twee helften van een engel.
Vier maanden heb ik van hen mogen genieten.
Je kunt ze vinden op de boerderij van hun grootouders.

The Angel Slayer

The Angel Slayer (voltooid)Where stories live. Discover now