Bespreking

30 6 18
                                    

Damian had een tweede brief in zijn handen die bij de brief over Sienna's locatie had gezeten.

Het is allemaal jullie schuld. Ik had die trut bijna dood geslagen, maar mijn engel kreeg de schuld. Zonder haar was de trut dood geweest. Ze heeft zo veel meer geleden dan nodig was geweest, alleen omdat jullie je werk niet kunnen doen.

Het rationele gedeelte van hem zei dat Sienna altijd een van The Angel Slayers slachtoffers zou zijn geweest, maar het voelde alsof ze het hadden voorkomen als die ene zaak anders zou zijn behandeld. Met een zucht hing hij hem op haar bord en ging bij zijn team zitten dat op hem zat te wachten. Bernard stond met een grote stapel files in zijn handen bijna te springen om te mogen beginnen. 

'Wat heb je gevonden Bernard?' vroeg Damian. Bernard begon meteen de files in zijn handen uit te delen zodat iedereen een kopie had.

'Ik heb geen andere copycat moorden kunnen vinden die van de echte Angel Slayer kunnen zijn. Maar ik heb alle informatie over de moorden en de slachtoffers...' Hij keek even rond en glimlachte schaapachtig. 'Maakt niet uit. Waar het op neer komt is dat ik er achter ben gekomen dat er steeds ongeveer een maand tussen zit voor hij een nieuwe vrouw gaar volgen. Waarom? Geen idee, maar als hij dit ritme aan houd hebben we twee weken om hem te vinden voor hij een nieuw slachtoffer heeft gevonden.' Damian bladerde door de files en vond verschillende berekeningen om Bernard zijn conclusies te bevestigen en hij knikte dankbaar naar hem. Flora wreef met haar hand door Bernard zijn haren toen hij naast haar ging zitten.

'Goed gedaan,' fluisterde ze. Carl kuchte en de aandacht werd op hem gericht. Ook hij had een aantal folders in zijn handen, dunner dan die van Bernard, maar duidelijk door de zelfde persoon bij elkaar gebonden. Damian nam een van de folders aan en legde hem op die van Bernard.

'Ik heb al het DNA dat er was gevonden over de jaren opnieuw opgestuurd, het meeste was van het slachtoffer, maar wie weet vinden we meer uit dan alleen dat het een man is. Nog niet alles is terug, maar Bernard heeft geholpen om ons hoger op de lijst te zetten en ik heb gevraagd om ook meteen naar familiaire matches te kijken.' De nieuwe dingen werden tot op het laatste beetje uitgepluisd, maar voor ze het onderzoek opnieuw door waren gaan nemen was er nog niemand op het idee gekomen om het bewijs te onderzoeken wat ze al hadden. De kans was groot dat hij meer fouten had gemaakt in het begin en ze hadden niet veel hoop dat ze nog veel meer zouden vinden hoe verder ze door de lijst gingen.

'Dankje Carl, dat is een goed plan.'Carl ging met een kleine glimlach zitten, hij was trots op zijn idee en het voelde goed om een steentje bij te dragen bij het jagen op The Angel Slayer. Damian vestigde zijn aandacht op Flora die een USB in haar handen had.

'Ik heb een profiler aan gevraagd om te kijken of ze ons konden helpen met een idee van wie hij is, hoe hij denkt en hoe we hem kunnen vinden, maar daar heb ik nog niets van terug gehoord. Wel ben ik bij alle naaste van een aantal van de slachtoffers geweest en heb ze geïnterviewd. Alle interviews staan hier op, de complete opnames dat leek me het beste. Morgen heb ik het volgende interview via skype.' Ze gaf de USB aan Damian die hem met een knik bij de rest van de spullen legde. Hij wist dat ze dat had gedaan, het was nog niet zo lang geleden dat ze samen over Hailee hadden gepraat. In het begin was hij boos geweest dat ze van hem verwachtte dat hij er met haar over ging praten, terwijl hij dat met niemand deed. Al veranderde dat meer in respect toen hij door had dat ze in haar vrije tijd dit met meerdere mensen had gedaan en naar hem toe was gekomen om hetzelfde te doen. Hij stond op en keek over zijn team. Ze zagen er moe uit, net zo uitgeput als hij zich voelde. Al de tijd die ze er in hadden gestoken begon zijn tol te eisen en dat zonder extra betaald te krijgen voor hun overuren die ze thuis maakte.

'Ik weet dat het druk, stress vol en vermoeiend is geweest de laatste tijd. Dankjewel voor jullie harde werk en de inzet om me te helpen The Angel Slayer te vinden. Ik kan me geen beter team wensen,' zei hij voor hij de volgende brief ging pakken.

'We pakken hem wel Damian,' zei Carl vol overtuiging.

'En denk maar niet dat we stoppen voor hij achter de tralies zit,' zei Bernard.

'Je bent trouwens ook helemaal niet verkeerd als baas hoor Verkaaik. Wat wil je doen,' zei Flora. Damian veegde met zijn mouw over zijn ogen en hield de brief omhoog.

'Laten we dan maar verder gaan.'Flora gaf hem een magneet aan om het briefje op te hangen, Bernard nam plaats achter zijn computer en Carl stond al klaar om de bewijsmaterialen te pakken.

Esmée Tempelaar

Lief als een puppy,
Ijverig als een bij,
De passie van een tijger,
En de schoonheid van een vlinder.

Een eigenschap voor elke maand.
Het lot had besloten dat het haar tijd was. 

Je kunt haar vinden in de dierentuin.

The Angel Slayer.

The Angel Slayer (voltooid)Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ