6. Vize nebo sen?

749 42 7
                                    

Asi tři hodiny jsem chodila po okolí a hledala užitečné věci, jídlo a záchytné body, kdybych se někdy stratila. Prodírala jsem se i s kufrem a knihou lesem.

"Co...?" zeptala jsem se zaskočeně a odhrnula větve stromů. Na krásném plácku tam stál domek. Výborně. Vešla jsem dovnitř. Zámek je zevnitř, takže bylo odemčeno. Byl tu moderní nábytek a nikdo tu nebyl. Asi je to opuštěné.

"To se hodí. Fajn. Mám kde bydlet a žít. Co dál?" koukla jsem se do knihy. Za prvé, přístřešek. Vyřešeno. Za druhé, jídlo a pití. Hm.

Nechala jsem kufr u dveří, knihu položila na stůl a hledala. Nic jsem však nenašla. No, bude mi muset zatím stačit to, co mám. Což jsou tři flašky čisté pitné vody, borůvky, jahody, jablka a buchty, které mi do kufru zbalila Marcela.

"S tím přežiju tak týden max. Budu si muset obstarat jídlo i pití, ale ne dnes. Nechám to na zítra. Už je tma." řekla jsem si pro sebe a zamkla se tu.

Zavřela jsem všechny okna, vymetla pavučiny s prachem, zametla a vybalila si věci. Lehla jsem si do postele a snažila se usnout. Ze začátku mi to vůbec nešlo, ale pak jsem přece jen usla a propadla se do říše snů.

Sen;
Dlouho jsem viděla jen pouhopouhou tmu. Ta se ale během chvilky rozplynula a já se objevila na nemalém vodním ostrůvky. Rostla zde krásná zelenkavá tráva a kolem se rozprostírala čisté modrá voda. Tady na pevnině byl uprostřed zasazený velký mohutný listnatý strom.

Nebyl však vůbec obyčejný. Jeho větve se ladně hýbali ve větru a to vytvářelo jemnou uklidňující melodii. Jeho růžové listy byli ve tvaru srdce a když se nějaký odlepil a začal padat, vypadal trochu jako motýl, který elegantně krouží kolem kmene.

Bylo to úchvatné místo. Hned mi docvaklo, že tohle není realita, ale jen sen. I tak se mi tu líbilo. Příroda tu jásala a dávala mi najevo, že je schopná všeho. Hlavně když se mi kolem hlavy prohnali dva duhově zbarvení ptáci. Byli stejní jako ti, které jsem vyvolala na policii.

Zaklonila jsem hlavu a zahleděla se na azurově modré nebe, na kterém pluly bělavé mráčky. Měla jsem z tohoto místa tak překrásný hřejivý pocit jako bych lítala. Moment, tenhle pocit dobře znám a nelíbí se mi, co to znamená. Podívala jsem se na sebe.

Byla jsem v andělské podobě a levitovala pár centimetrů nad zemí. A kruci. Já chci dolů. Pomyslela jsem si a jako by mi má křídla rozuměla, pomalu mě postavila na trávu a legračně se mi na zádech zamihotala. Pokrčila jsem rameny.

"Vítám tě na mém oblíbeném místě, Kim. U Stromu života." ozvalo se za mnou. Podívala jsem se tím směrem. O kmen byla opřená asi dvanácti léta černovlasá dívenka.

"Ty jsi ta žena z komety, že?" zeptala jsem se jí. Kývla a sedla si zády ke stromu. Posadila jsem se naproti ní a trošku se při tom ošila. Řeknu vám, že seděl s křídly je fakt nepříjemné.

"Přivolala jsem si tě sem, abych ti řekla a vysvětlila pár věcí." začala dívka. "Asi bych se měla nejdříve představit. Jmenuji se Lara Laiko Sei, ale mezi anděli jsem byla známá jako La - anděl přání."

Podala mi ruku. Tu jsem s úsměvem přijala. Lara si sáhla do kapsy u šatů a vytáhla jakýsi pergamen. Ten mi dala se slovy, že to udělala speciálně pro mě. Otevřela jsem ho a zalapala po dechu. Stálo tam:

PŘIHLÁŠKA ANDĚLA
Jméno: Kim Arfonová
Andělské jméno: Mika - anděl přání
Věk: 16 let
Andělský věk: novorozená
Postavení: nejvyšší
Schopnost: přání
Znak určení: duhovec
Poloha znaku: krk
Velikost znaku: 8 na 6 cm
Barva znaku: černá
Barva moci: duhová
Barva křídel: bílá
Barva vlasů: bílá
Oblečení: šaty
Zdroj síly: náramek s mušlemi
Zbraně: dýky, luk s šípy, tyč a meč
Zaměření: atletika, břišní tance, bojový tanec, box, běhání a zpívání
Koníčky: čtení, ježdění na koni, procházky, poslouchání hudby a umění jazyků
Jazyky: moderní, starší, mrtvé, zvířecí a j. magických tvorů
Povaha: přátelská, milá, pravdomluvná, upřímná, paličatá, lehce výbušná a vtipná
Počet splněných misích: 9 714
Spřízněná duše: neznámá
Slabiny a strach: ztráta blízkých
Rodina: matka, pes Dinamo
Kamarádi: Siki a Daniel
Vzdělání: základní škola, střední škola, kroužek starých run a dračích znamení
Andělský parťáci: Dina - anděl mysli, Grey - anděl lásky, Bill - anděl pomsty
Předešlí držitel moci: La - anděl přání
Zákonný zástupce: Dina - anděl mysli
Učitel: Sim - anděl boje
Podpis: Lara Laiko Sei

Koukala jsem na to a četla každičký řádek vzácné listiny. Zjistila jsem však, za mnoha věcem vůbec nerozumím. Podívala jsem se na dívku přede mnou.

"Co je to duhovec? Co to znamená bojový tanec? Jakto že umím tolik jazyků? Kde najdu ostatní anděli? Co je to spřízněná duše? A v čem spočívá moc přání?" vyvalila jsem ze sebe mnoho otázek. Lara se zasmála.

"Duhovec je zvláštní duhově zbarvený pták. Ty už jsi měla to štěstí poznat Vexe a Rexe, nemýlím-li se. Bojový tanec? Na přijdeš sama, věř mi. Tolik jazyků umíš proto, že ta moc v tobě je stará i miliardy let. Ostatní nenajdeš. Až nastane správný čas, najdou oni tebe. Spřízněná duše je pouto, které bude mezi tebou a osobou, se kterou se budete navzájem milovat." řekla mi.

"Aha a moje poslední otázka?" zeptala jsem se jí. Bylo divné vidět duši dospělé ženy v těle dítěte. I když si myslím, že je Laře tak 21 v lidských letech.

"Tvoje moc je přání. To znamená, že když si třeba budeš přát, aby si našla nějaký ztracený předmět, najdeš ho." vysvětlila mi.

"Takže je to na principu mých i cizích přání? I když jsou to podvědomé prosby?" zeptala jsem se. Lara kývla. Usmála jsem se.

"Víc věcí ti teď bohužel říct nemůžu. Smím ti dát jednu radu?" zeptala se opatrně.

"Jasně. Rady jsou dobré. I když většinou nechápu, co se tím myslí." řekla jsem.

"Moudrá slova. Tak poslouchej dobře. Nebudu se opakovat." řekla a na chvíli se odmlčela. "Ten, koho máš ráda, tě zradí. Ten, koho miluješ, se ti svěří. Ten, koho nenávidíš, ti pomůže."

Pak vstala a objala mě. Došla ke stromu, obešla ho a ještě řekla něco ve smyslu, že si mám dát pozor, protože Virgo vidí každý můj krok. Pak se rozplynula, stejně tak i krajina a já.

Probudila jsem se, vyšvihla se do sedu a zmateně koukala kolem. Po čele mi tekl pot a zrychleně jsem dýchala. V ruce jsem měla pergamen. Co to znamená? Zdálo se mi to nebo v tom je něco jiného? Že by vize?









Ahojky zlatíčka moje ❤❤
Další kapitola je tady.
Vaše Kiki ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Křídla osuduWhere stories live. Discover now