15

918 25 0
                                    

- Milyen érzés mennyasszonynak lenni? – fordulok Lia felé, amint beszállok a kocsiba és becsukom az ajtót.
- Fantasztikus érzés. – néz rám mosolyogva majd lepillant a bal gyűrűsujjára, amin az apró köves jegygyűrűje van. Két hét telt el szilveszter óta, hogy Cole megkérte a kezét. A család többi tagja utána két nappal tudták meg ezt a remek hírt.
- Kíváncsi leszek, hogy Cameron mikor fogja megkérni a kezed. – fordulok hátra Vivihez, aki erre lerakja maga mellé a kedvenc kekszét.
- Nem tudom. Ez nem tőlem függ. – teszi fel a kezeit. – Az sem biztos, hogy elfog venni miután már akkor leszek, mintegy bálna.
- Dehogy leszel bálna. – néz rá a visszapillantótükörből Lia és elindítja az autót.
- Tuti biztos, hogy egy bálna leszek és Cameron elfog hagyni engem és a kicsit emiatt. – mondja és megtörli a szemeit, hogy elrejtse elölünk a könnyeit. – Mira te tök szexi kismama voltál. Én meg biztos nem leszek az.
- Vivi nem mondj ilyeneket. Nem fog csak azért elhagyni a bátyám mert felszedtél pár kilót. A gyerekét várod és tökre természetes, hogy felszesz néhány felesleges kilót. Én is sokat felszedtem. – fordulok hátra és megfogom az egyik kezét. – Ha meg el mer hagyni akkor jól megfogom verni, de ez nem fog megtörténni mert SZERET. – hangsúlyozom ki. - Téged és a kicsit is. Gyönyörű vagy. – mosolygok rá mire elsírja magát.
- Annyira örülök neki, hogy megismertelek titeket. – nevet fel és megtörli az arcát. – Hülye hormonok miatt van az egész. Köszönöm. – veszi el a zsepit, amit felé nyújtok. Visszafordulok előre és bekötöm magam. Bekapcsolom a rádiót, amit Lia egy mosollyal díjazza. A rádióból Arianna Grandetől a Thank You Next című száma csendül fel. Vivi hangosan kezdi el énekelni mi meg Liával csatlakozunk hozzá. Minden hónapban van egy úgy nevezett „csajos nap" amikor csak mi lányok bemegyünk a városba. Ilyenkor mindig Brian vigyáz Timora, ha nem kell bemenni hétvégén a céghez. Valamikor még Betty is szokott hozzánk csatlakozni.
- Arra gondoltam. - állítja le az autót Lia a pláza előtt. – Hogy nézhetnénk nektek koszorúslányruhákat.
- Már kitűztétek a dátumot? – kérdezi csodálkozva Vivi.
- Igen kitűztük a dátumot és Cole le is foglalta azt a helyet, ahol lesz a lagzi. – mondja mosolyogva. – Február. 22-én lesz. Ha minden jól alakul.
- Az nincs már annyira messze! – jelentem ki és kicsatolom a biztonságiövet.
- Tudjuk és azért gondoltam most arra, hogy nézhetnénk nektek koszorúslány ruhákat. – csapja össze a kezeit. – Mit szóltok hozzá? – néz ránk.
- Felőlem oké. – mondja Vivi. Én meg csak bólintok egyet és kiszállok a kocsiból. – És milyen témájú lesz az esküvő? – kérdezi Vivi miközben belém karol.
- Hát konkrét téma nincsen, de a levendula lila és fehér lesznek a domináns színek.
- Akkor lehetne nekünk is lila ruhánk. – mondom és beleépünk a forgóajtón.
- Ez nem is rossz ötlet. – néz rám Lia. – De ha más ruha tetszik meg akkor lehet az is. Csak az a lényeg, hogy színben és stílusban passzoljanak egymáshoz valamennyire.
- Ki lesz még rajtunk kívül még koszorúslány? – kérdezem.
- Colenak a húga Anita és Bianka, aki volt egyetemista társam meg egyben egy nagyon jó barátnőm. Mira te ismered. – néz rám mire felvonom az egyik szemöldököm. – Tudod, akivel az asztalon táncoltam. Akkor lettünk jóban.
- Magas és sötét barna hajú? – kérdezem mire Lia elkezd bólogatni. – Örült egy lány, de iszonyatosan jó fej volt.
- Hát most már nem barna, hanem szürke és komolyabb lett. Már kinéztem néhány üzlet, hogy hova is kéne bemennünk. – mondja és előveszi a telefonját. Fél óra bolyongás után megtaláltuk az első üzletet, amit Lia kinézet.
- Ez nem jó? – kérdezem és leakasztom a ruhát majd a többiek felé fordulok.
- Nekem tetszik. – mondja Vivi. – Igazából már csak az a lényeg, hogy bele fogok-e férni.
- Nekem is tetszik, de szerintem nem az igazi. – fordul hátra egypillanatra Lia majd vissza is fordul az előtte lévő ruhákhoz. – De attól még próbáld fel mert lehet, hogy az lesz a tökéletes ruha. – fordul újra felém. Megfordulok és a próbafülkékhez megyek.
- Na milyen? – megyek ki a próbafülkéből a lányokhoz.
- Most, hogy felvetted nem is rossz. Gyönyörűen kiemeli az alakodat. – mondja Lia. – Vivi? – fordul a lány felé.
- Nekem tetszik. Már csak az a kérdés, hogy többieknek is tetszeni fog-e.
- Igaz is. – veszi elő a telefonját Lia. – Lefotózlak és elküldöm nekik. – mondja és már készíti is a képeket a ruháról a többi koszorúslánynak. – Elküldtem nekik.
- Akkor leveszem. – mondom és visszamegyek a próbafülkébe. Amilyen gyorsan csak tudom leveszem magamról a ruhát és visszaköltözök a sajátomba.
- Anita azt írta, hogy neki is tetszik. Bia csak annyit irt, hogy nincs-e világosabb színbe. – közli velünk az információt Lia.
- Akkor tetessük el és jöjjünk vissza később mind. – javasolja Vivi mire mi csak helyeselve bólogatunk. A ruhát Lia félre tette és megkérdezte az eladót, hogy van-e belőle világosabb lila színbe mire a nő azt mondta, hogy nincs, de lehet csináltatni. A nap hátra levő részében még megnéztünk pár üzletet és az esküvő apróbb részleteivel is foglalkoztunk pl: meghívok, ültetőkártyák és stb.
Fáradtan és kimerülten nyitom ki a lakás ajtaját és megyek be rajta. Lerugóm magamról a cipőmet majd a farmerkabátomat felakasztom a fogasra. A táskámat és a szatyrokat lerakom a földre és beljebb megyek a lakásba.
- Anyu. – szalad oda hozzám Timo, amint meglátt.
- Szia édesem. – veszem fel a karjaimba és adok neki egy puszit. – Apa? – nézek rá mivel Brian nincsen a nappaliba se a konyhába.
- Alszik. – mondja miközben a lerakom a földre. – Miket hoztál? – kérdezi izgatottan.
- A kék szatyorban van a tiéd. – mondom neki mire kifut az előszobába. Mosolyogva megyek be a szobánkba, ahol Brian a hasán fekve alszik az ágyunkon. Még nagyobb mosollyal az arcomon megyek oda hozzá és fekszek rá.
- Szia. – suttogja, de a szemeit nem nyitja ki.
- Szia. – adok puszit az arcára és mellé gördülök.
- Milyen volt? – kérdezi és felkönyököl.
- Fárasztó, de remek. Tudtad, hogy Liáék már lefoglalták a helyszínt és most február. 22-én lesz az esküvőük?
- Mintha mondott volna valamit Cole ezzel kapcsolatban, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar összeakarnak majd házasodni. – mondja meglepetten. – Timo?
- A nappaliban és gondolom az újonnan kapott légó autóját rakja össze, de ti mit csináltatok ma? – nézek rá mire elvigyorodik és magához húz.

Próbáljuk Újraजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें