4

123K 2K 346
                                    

" Burası neresi ? " diye sordu Sumru. Etraf hep çarpı işaretleri  ve girilmez yazılarıyla doluydu. Kaşlarını hafiften çatmış etrafı inceliyordu. Cidden burada ne işleri vardı ?

Kutay 'ın böyle bir yere gireceği aklının ucundan bile geçmezdi. Hava kararmaya yakın bir saatteyken arabayı sokağın girişine park etmişler ve buraya kadar yürümüşlerdi. Kutay 'ın ona gülümseyerek baktığı görünce kasları biraz daha çatıldı. Neden ona böyle bakıyordu ?

" Neden oyle bakıyorsun ? " diye sordu sonunda dayanamayarak. " Ve burası neresi, artık söyleyecek misin ? "

" Burası girilmesi yasak olan bir sokak. " dedi Kutay tek bir solukta. Sumru bunu zaten anlamıştı ondan daha farklı bir açıklama bekliyordu ama bu açıklama ondan gelecek gibi değildi.

" O zaman biz burada ne arıyoruz ? " diye sordu Sumru anlamayarak. Girilmesi yasak olan bir yerde ne yapacaklardı?

" Belamızı. " dediğinde Sumru az kalsın kahkahalarla gülecekti. Ne sanıyordu bu çocuk kendini ? Wattpad kitap karakteri falan mı ? Ancak orada olurdu böyle aksiyonlu tehlikeli şeyler. Acaba hangi kitabı okumuştu diye düşündü Sumru. Bir zamanlar kendisi de çok okurdu ve tabiki de haran olduğu kötü çocuklar vardı. Kutay şu an tıpkı onlardan birini andırmaya çalışıyor gibi davranıyordu. Sumru sonunda dayanamayıp gülmeye başladı. Cidden bir kitap karakteri falan olmuştu da onun mu haberi yoktu ? O sadece İzmir 'e gelmek istemişti. Acaba şu an hangi kitabın içindeyim diye düşünmeden edemedi.

" Ne gülüyorsun ? " diye sordu Kutay en sonunda gülümsemesini kesmek ister gibi. " Komik olan ne ? "

" Hangi kitap? " diye sordu Sumru.

" Ne ? " Kutay anlamamıştı. Ne diyordu bu kız ?

" Bu esinlendiğin şey işte hangi kitap ? Girilmeyen bir yere girmeler falan komik işte başka neye güleceğim Kutay ? " dedi hâlâ gülüyorken.

ŞARAPNEL +18 Where stories live. Discover now