Hoofdstuk 34: Het plan

608 24 49
                                    

Pov Niall

Rond vier uur 's middags staan Liam, Zayn en ik op en zeggen we: "Tommo, we gaan naar huis toe. Tot morgen." Louis kijkt ons verbaast aan. Normaal blijven we altijd tot een uur of negen 's avonds. "Ja, dan hebben Harry en jij wat tijd samen." Zegt Liam snel. Harry lijkt het allemaal wel best te vinden, maar Louis kijkt ons wantrouwig aan. "Doei!" Zeg ik snel, terwijl ik iedereen de kamer uit duw.

We rennen meteen allemaal naar Sofia toe. Ze heeft nu pauze. We rennen echt als idioten over de afdeling heen. "Sofia!" Roep ik als ik haar zie. Ze zit aan tafel met een meisje van een jaar of veertien. Sofia begint te lachen als ze ons ziet. "Is het geregeld?" Vraag ik meteen. Sofia knikt. Awesome. Alles is eigenlijk klaar. Dit kan niet meer fout gaan. "Dit is mijn zusje Rimi, is het oké als zij ook helpt?" Vraagt Sofia. We knikken allemaal meteen. Natuurlijk mag haar zusje helpen. Hoe meer er helpen, hoe beter. We pakken de tas mee die we hier vanochtend al neergezet hebben en lopen achter Sofia en Rimi aan.

Uiteindelijk komen we aan bij een lege kamer. "Dit is het beste wat ik heb." Zegt Sofia. De kamer kijkt uit over de hele stad. "Dit is perfect." Antwoord ik. Nu moeten we het alleen nog wat gezelliger maken. "Ik moet weer aan het werk, maar laat me weten hoe het was." Zegt Sofia. We bedanken haar en beginnen de kamer te versieren. We hebben van alles bij ons. Uit de wachtkamer pakken we een tafel en een stoel. Liam legt het tafelkleed erop en dekt de tafel. "Rimi, wil jij de kaarsjes aansteken. Je mag ze overal neerzetten." Vraag ik. Rimi knikt meteen en begint de kaarsjes aan te steken. Zayn en ik zijn ondertussen bezig met het opblazen van hartjes, gouden en zilveren ballonnen.

Als laatste wordt het eten gebracht. Ja, het is Nandos en ja, dat heb ik bedacht. Hoe kan een date nog perfecter als met Nandos? Ja, niet dus! We dienen het snel op, op de borden en zetten dan de cloche er overheen. "Volgens mij zijn we klaar." Zeg ik. Iedereen knikt instemmend. "Rimi, moet jij op je zus wachten?" Vraag ik. Ze knikt, dus ik stel voor: "Waarom wacht jij niet op de kamer van Louis. Daar is ook een meisje van jouw leeftijd. Dat is een stuk gezelliger dan alleen wachten." Rimi knikt weer.

Met z'n alle lopen we naar de kamer van Louis toe. Als we allemaal binnen komen zegt Louis meteen: "Ik wist het! Ik wist dat jullie iets van plan waren." We beginnen allemaal te lachen. "Dit is Rimi, het zusje van Sofia. Is het oké, als ze even hier bij jou wacht, Nele?" Vraag ik. Nele knikt meteen. "Wij komen ook zo terug hoor." Zegt Zayn dan.

Liam en Zayn tillen Louis in de rolstoel, terwijl ik zeg: "Volg ons." Nu gaan we dus met z'n alle terug naar de kamer waar we net waren. Het ziet er echt heel leuk uit. Zeker met al die kaarsjes. Dat heeft Rimi goed gedaan. We zetten de rolstoel van Louis aan de tafel neer en Liam schuift de stoel voor Harry uit. "In deze moeilijke tijden dachten we dat jullie wel iets leuks konden gebruiken. Dus we hebben een date voor jullie geregeld. Het toetje komen we straks brengen. Eetsmakelijk en veel plezier." Zeg ik. We zetten zachtjes romantische muziek aan en gaan dan allemaal weg.

Dit konden ze echt wel even gebruiken. Vooral Harry. De afgelopen dagen zat hij er echt doorheen. Vanaf dat hij hoorde dat Louis nog maar vijventwintig procent kans heeft te overleven is Harry eigenlijk een beetje ingestort. Wat ook wel logisch, want Harry heeft het ook zwaar gehad. Hij heeft Louis al deze weken verzorgt en zelf gezien hoe Louis steeds meer achteruit ging. Harry is natuurlijk ook al een aantal weken geleden flauwgevallen. Sindsdien is het niet veel beter gegaan met Harry. We proberen er allemaal op te letten dat hij goed voor zichzelf zorgt, maar dat gebeurd helaas nog niet goed genoeg. Voor Harry staat Louis op de eerste plaats en dat begrijp ik natuurlijk wel, maar Harry moet ook voor zichzelf zorgen.

Zelf heb ik Louis en Harry allebei deze weken hard achteruit zien gaan. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat Louis degene was met wie ik golfkarretjes ging jatten en voor onze beveiliging op de vlucht ging. Dat Louis twee uur lang op het podium stond en daarna nog een uurtje ging zwemmen in het hotel en dan de rest van de nacht bezig was met het schrijven van nieuwe nummers. En dan de volgende ochtend gewoon weer vrolijk verder gaan. Louis had echt eindeloze energie. Nu is dat helemaal verdwenen. Ik ben benieuwd of hij dat ooit weer helemaal terug krijgt, of dat die schade onomkeerbaar is.

We zijn allemaal terug op de kamer van Louis. Rimi en Nele zitten samen een film te kijken. Het lijkt wel te klikken. Misschien kan Rimi dan vaker bij ons blijven als ze op Sofia moet wachten. Veel leuker om bij ons te wachten, dan alleen te moeten wachten. Zachtjes zeg ik tegen Liam en Zayn: "We moeten echt wat beter op Harry gaan letten. Hij zorgt echt niet goed voor zichzelf." Ze knikken instemmend. "Laten we beginnen met opletten dat Harry goed eet, want volgens mij vergeet hij bijna altijd om zelf te eten." Stel ik voor. Zayn en Liam knikken weer. "Ik zal Harry elke dag even mee naar buiten nemen, zodat hij frisse lucht heeft en misschien dat ik dan even met hem kan praten." Zegt Liam. Dat is een goed plan. Elke dag in deze kamer opgesloten zitten is voor niemand goed. "En misschien moeten we ook wat vaker langs gaan als ze thuis zijn, zodat we de zorg voor Louis van Harry kunnen overnemen en hij even rust heeft." Zegt Zayn dan. Allemaal hele goede plannen. Nu nog zorgen dat de uitvoering ook goed gaat.

Omdat iemand mij chanteert.

En omdat ik 1k reads heb. OMGGG. Jullie zijn geweldig. Thanxxxx allemaal.

En voor @Larryshipper1D-Fan omdat zij in dit hoofdstuk voorkomt. Ik zei toch dat je in t verhaal zou komen. Beloofd is beloofd

Too Young (Larry Fanfic)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu