Hoofdstuk 41: De ring

627 22 23
                                    

Pov Niall

Het is doodstil in de auto naar Louis toe. Doodstil is misschien niet het gepaste woord om nu te gebruiken. Het is echt heel stil. Niemand zegt iets. "Heeft iemand iets van Harry gehoord?" Vraag ik angstig. Liam en Zayn schudden hun hoofd. Geen nieuws, goed nieuws? Dat hoop ik dan maar. Elke ochtend ben ik bang dat Louis in zijn slaap is overleden.

Stilletjes gaan de Louis' kamer in. Ik zucht opgelucht, als ik Louis wakker zie. Louis grinnikt zachtjes en zegt: "Chill, ik leef nog." Daardoor moeten we toch allemaal even lachen. Het voelt raar om te lachen in deze tijden. Alsof het verboden is. "Het is oké om te lachen. Dat hebben we juist nodig in deze tijd." Zegt Louis dan. Alsof hij mijn gedachten kan lezen.

We zitten pas net bij Louis, als Louis zegt: "Niall, wil jij Nele mee naar buiten nemen? Met haar gaan shoppen, ofzo. Ik heb geld naar je overgemaakt." Ik ben een beetje verbaast, maar als ik Louis zie knipogen naar Nele en Nele meteen mijn arm beetpakt en zegt: "Ja! Laten we gaan." Sta ik maar op en ga met haar mee.

Als we op de gang lopen zegt Nele: "We moeten voor Louis de verlovingsring voor Harry gaan halen." "Echt waar?" Vraag ik meteen enthousiast. Nele knikt hevig en antwoord: "Ja, echt vet gaaf." Gelukkig zijn we met mijn auto, dan kunnen naar het winkelcentrum rijden. "We moeten naar de Griffin of London. Daar heeft Louis de ring gezien die hij wilt hebben." Verteld Nele. Nog nooit van gehoord, maar Google Maps brengt ons er vast heen. Nele en ik stappen in en rijden richting het winkelcentrum.

Als we in het winkelcentrum zijn, lopen we meteen de juwelier in. Nele loopt op de man in de juwelier af en vraagt: "Goedemorgen meneer, zou u mij kunnen helpen?" Nele lijkt ook helemaal nergens bang voor te zijn. Ik hoefde niet eens iets te zeggen, want zij stapte meteen op hem af. De man knikt en antwoord: "Natuurlijk. Waar kan ik u mee helpen?" Ik ga naast Nele staan en zij zegt: "Ik ben opzoek naar een goud-zilveren ring met daarop Forever Love." De man knikt en haalt meteen een lade met allemaal ringen uit de kast. Hij laat ons de ring zien. "Die is echt mooi. Perfect voor Harry." Zeg ik meteen. Nele knikt hevig. Louis heeft geld overgemaakt, dus ik reken de ring af. We krijgen hem mee in een mooi doosje. Ik kan niet wachten om hem aan Louis te laten zien. "Van Louis moest ik de ring bij me houden." Zegt Nele. Natuurlijk geef ik de ring meteen aan Nele. "Als Louis het niet overleeft, moet ik de ring aan Harry geven." Zegt Nele zachtjes. Ik knik alleen.

We lopen terug naar de auto als Nele zegt: "Ik wil graag een cadeautje kopen voor Harry, om hem te bedanken. Maar ik weet niet wat." Ik ga meteen nadenken. Wat zou Harry willen hebben? "Waar hou jij van?" Vraag ik aan Nele. Ze antwoord direct: "One Direction en Harry Potter." "Er zit een Harry Potter winkel, hier niet ver vandaan. Laten we daarheen gaan, misschien krijg je dan ideeën." Stel ik voor. Ze knikt dus we gaan naar de Harry Potter winkel.

Nele kijkt haar ogen uit in de Harry Potter winkel. "Ben je hier nog nooit geweest?" Vraag ik aan haar. Als Harry Potter fan, zou ik dan toch wel verwachten. Ze schudt haar hoofd. We lopen de hele winkel rond. "Als ik een miljoen zou winnen, zou ik deze hele winkel overkopen." Zegt ze. Daardoor moet ik lachen. "Ik weet in ieder geval in welke winkel ik een verjaardagscadeau voor jou moet kopen." Zeg ik dan. Nele knikt hevig. We komen bij een muur die helemaal vol hangt met posters. Nele bekijkt letterlijk elke poster. En dan ineens staat ze stil. "Ik heb het perfecte cadeau gevonden." Zegt Nele. Een hele mooie Harry Potter Poster. Dit zal Harry heel leuk vinden. Vooral het gebaar erachter. Nele zucht en zegt: "Ik zou willen dat ik de echte Steen Der Wijzen had, zodat ik kon zorgen dat Louis niet dood gaat." Ik knik instemmend. Konden we daar maar voor zorgen. Ik wil voor Nele afrekenen, als ze mij opzij duwt en zegt: "Ik betaal natuurlijk wel zelf." Ik lach en laat haar afrekenen.

"Als jij de ring aan Louis laat zien, geef ik de poster aan Harry

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Als jij de ring aan Louis laat zien, geef ik de poster aan Harry. Ik neem hem mee naar de gang, zodat hij de ring niet ziet." Zegt Nele als we over de gang lopen. Ik knik instemmend. Dat is een goed plan. Nele geeft mij de ring, zodat ik die aan Louis kan laten zien.

We lopen de kamer van Louis in. Louis is niet wakker, maar ik maak hem straks wel wakker. "Was het gezellig?" Vraagt Harry meteen aan ons. We knikken allebei hevig. Ik vind het echt geen probleem om met Nele op pad te gaan, het is een super lief meisje. "Harry, wil je even meekomen naar de gang?" Zegt Nele meteen. Harry knikt en gaat naar de gang. "Louis, ik heb de ring." Zeg ik zachtjes. Louis open zijn ogen. Ik laat hem meteen de ring zijn. Louis glimlacht en mompelt: "Perfect. Thanks, Ni." "Geen probleem, mate. Ga jij nu maar zorgen dat je hem zelf kan geven." Louis knikt en sluit zijn ogen weer.

Dan besluit ik nog even op de gang te kijken. Harry geeft Nele een knuffel en zegt: "Dankjewel, lieverd. Dit is echt fantastisch." Nele steekt haar duim naar mij op. Zoals ik al dacht, is Harry er blij mee. "Ik weet dat ik je geen papa hoef te noemen, maar je verdient deze poster wel dubbel en dwars. Je bent een betere vader, dan mijn vader ooit was." Zegt Nele. Stiekem ben ik heel benieuwd wat nou het verhaal achter haar ouders is. Bij Harry zie ik tranen in zijn ogen branden. Als hij even niet oplet, geef ik Nele de ring terug. Toch nog een soort van goede dag.

Too Young (Larry Fanfic)Where stories live. Discover now