Hoofdstuk 46: Lieve Liam

591 18 32
                                    


Lieve Liam,

Onze Daddy Direction. De verantwoordelijke van de groep. Waar zouden we toch zonder jou geweest zijn. Jullie vertellen mij telkens hoe belangrijk ik voor One Direction was, maar in mijn ogen ben jij veel belangrijker geweest. Jij was degene die ervoor zorgde dat we overal op tijd waren. Jij was degene die ervoor zorgde dat we ons gedroegen. Ook al lukte dat niet altijd. Soms waren we niet te temmen en dan had ik eerlijk gezegd best wel medelijden met jou. Jij zorgde ervoor dat we wisten wat we tijdens interviews moesten zeggen. Als een interview de verkeerde kant op ging, pikte jij dat meteen op en zorgde jij ervoor dat het interview weer de goede kant op ging.

Laat ik beginnen met zeggen dat het mij spijt. De eerste paar maanden van One Direction ben ik echt een lul tegen je geweest. Ik heb je echt gepest met het feit dat je de eerste bij X Factor niet door de Judges Houses heen kwam. Echt heel gemeen. Ik snap dat jij een bloedhekel aan mij had. Ook wilde we allebei de leider van One Direction zijn. Ik was de oudste en vond dat ik daar recht op had. Maar jij was de verantwoordelijkste. Na onze X Factor tijd ging ik me beseffen dat jij veel verantwoordelijker was en ik niet per se de leider hoefde te zijn, om belangrijk te zijn voor One Direction. En jij was degene die mij dat duidelijk maakte. Jij was degene die mij duidelijk maakte dat ik belangrijk was voor One Direction. Vanaf dat moment begon ook onze vriendschap. Ik zag in dat ik een lul was en jij zag in dat je iets meer plezier moest hebben.

Maar niet alleen tijdens One Direction, ook daarna bleef je nog voor mij klaar staan. Jij was de eerste die contact met mij opnam toen mijn moeder overleed. Je liet mij inzien dat ik met optreden bij X Factor voor haar door moest laten gaan. Je wist hoe zwaar ik het zou hebben dus binnen een paar uur stond je bij me en had je de rest ook mee genomen. We belde bijna elke week om te praten over Bear en Freddie. Nou ja, jij belde mij, want ik heb een hekel aan bellen. Maar als we dan eenmaal aan het bellen waren, vond ik het eindelijk wel fijn. Jij gaf mij opvoedtips, ik gaf jou opvoedtips, we konden uren praten over hun eerste woordjes, of dat ze net leerde lopen.

Mijn leukste herinnering aan jou in onze watergevechten. Dat had je waarschijnlijk al geraden. De sfeer was heel erg veranderd, omdat Zayn weg was. Jij had dat door en had bedacht dat we wel een pleziertje konden gebruiken. Iedereen denkt altijd dat ik degene ben die begonnen is met de watergevechten, maar ze zouden eens moeten weten. Als ik mensen zou vertellen dat jij bent begonnen met de watergevechten, zouden ze mij niet eens geloven. Op dat moment was het heel fijn dat jij begon met de watergevechten en de sfeer weer een beetje verbeterde. Ook vind ik die watergevechten zo bijzonder, omdat dat het moment was dat jij ook een beetje los ging laten. Je hield je niet meer zo vast aan de regeltjes. Je ging lekker gek doen. Je ging een stuk meer genieten. En dat vond ik heel fijn om te zien.

Dat was mijn leukste herinnering, maar mijn fijnste herinnering is eigenlijk het feit dat jij Daddy Direction was. Ik wist gewoon altijd dat ik bij jou terecht kon. Je lette altijd op ons en kwam meteen naar ons toe als er iets aan de hand was. Als ik bijvoorbeeld heimwee had, was jij de eerste die het zag. Dan kwam je naar me toe, praatte er met mij over en zorgde dat ik me weer beter voelde. Ook al ben ik de oudste en zou ik degene moeten zijn die dat deed, het was echt jouw rol. Zelfs als ik rottigheid had uitgehaald en je mij stiekem wel kon wurgen, als ik op dat moment naar jou toegekomen was met een probleem, had je het mij meteen vergeven en hielp je mij. Man, ik heb het je echt niet makkelijk gemaakt. Alle rottigheid die ik uithaalde en jij dan weer op moest lossen. Jij die achter mij aan moest, omdat ik weer een golfkarretje gejat had en over twee minuten op het podium moest staan. Management liet het jou allemaal oplossen en daardoor ging ik alleen maar rebelser worden, om management dwars te zitten. Gelukkig lieten ze het uiteindelijk oplossen door onze beveiligers en kon jij lekker meedoen met onze rottigheid.

Wat ben ik blij dat Sofia in jouw leven kwam. Ik voel me nog steeds wel een beetje lullig, omdat ik high van de morfine aan Sofia vertelde dat jij haar leuk vind. Gelukkig liep het allemaal goed af. Ik moest je een klein zetje geven, maar uiteindelijk heb je het verder allemaal zelf gedaan. Jullie passen zo goed bij elkaar. Toen ik jouw blik zag, nadat je Sofia had ontmoet wist ik meteen dat het liefde op het eerste gezicht was. Jullie dates zijn ook super goed verlopen. Nu heb je er zelfs een soort dochter bij, Rimi. Toen Sofia je dat vertelde dat ze voor Rimi zorgde, heb je dat zo goed opgepakt. Je hebt Rimi meteen onder je hoede genomen. Liam, duw Sofia niet van je af als ik er niet meer ben. Je hebt haar nodig. Zij kan je troosten.

Liam, ik ben zo dankbaar voor onze vriendschap. Je bent echt een goede vriend. Dat heb je de afgelopen weken maar weer bewezen. Jij stond meteen voor mij klaar. Samen met Niall en Zayn stond je er meteen. Zelfs nog eerder dan dat. Je dag dat ik je belde, stond je er diezelfde avond nog met Harry. Je hebt mij meteen naar het ziekenhuis gebracht, toen ik instemde met de chemo. Je hebt mij talloze keren helpen omkleden, als ik weer overgegeven had. Je hebt verdomme je kop kaalgeschoren, omdat ik kaal geworden was. Helemaal gestoord toch. En daar kwam je nog zelf mee ook. Ik kan je nu niet meer zelf bedanken, dus doe ik het via deze manier. Natuurlijk kan ik je nooit genoeg bedanken, maar ik probeer het toch. In deze envelop zitten vier vliegtickets om naar Parijs te gaan, met Sofia, Rimi en Bear. Rimi heeft mij verteld dat zij daar heel graag naartoe wilt. Maak mooie nieuwe herinneringen met Sofia, Rimi en Bear.

Let voor mij een beetje op Harry alsjeblieft.

Liefs Louis

Too Young (Larry Fanfic)Where stories live. Discover now