Hoofdstuk 45: Lieve Zayn en Lieve Niall

654 21 54
                                    

Lieve Zayn,

Mijn partner in crime. Al vanaf de eerste dag één van mijn beste vrienden. Met jou kon ik altijd rottigheid uithalen. Jij was er altijd voor in, om iets geks te doen. Zelfs al was het midden in de nacht en moesten we 's ochtends vroeg weer op, dat hield ons niet tegen. Iedereen zal ons waarschijnlijk super irritant gevonden hebben, maar daar trokken we ons niets van aan. Iedereen kan zeggen wat hij of zij wilt, maar wij hebben zeker genoeg genoten van onze One Direction tijd. We hebben altijd plezier gehad samen.

Maar dat was totdat jij besloot dat je niet meer gelukkig was in One Direction. Die had ik niet zien aankomen. Dat raakte mij ook echt. Hoe heb ik niet kunnen merken dat één van mijn beste vrienden zo ongelukkig was. Tot het moment dat jij het ons vertelde heb ik er nooit iets van gemerkt. Ik was teleurgesteld in mezelf, omdat ik het nooit door heb gehad. En tegelijkertijd was ik gekwetst. Gekwetst omdat één van mijn beste vrienden mij in de steek liet. One Direction zou iets zijn, wat we zouden blijven doen totdat we met onze rollators op het podium stonden. One Direction was niet meer hetzelfde toen jij wegging. En toen kwam het ergste... Onze twitterruzie. Ik was misschien een beetje aangeschoten en nog steeds gekwetst. Niet de beste combinatie.

Wat ben ik blij dat we dat allemaal naast ons neergelegd hebben. Dat we het verleden konden loslaten en naar de toekomst konden kijken. Één telefoontje naar jou was genoeg, om onze vriendschap te herenigen. We hebben het elkaar kunnen vergeven en dat betekende heel veel voor mij. De afgelopen weken heb je maar weer eens bewezen hoe een goede vriend je bent. Je stond er meteen voor mij en hebt mij geen moment alleen gelaten. Je hebt me gered van de gang, toen ik ineens besloot om naar huis te gaan. Je hebt de hele kinderafdeling tekeningen voor mij laten maken. Je hebt met Harry gepraat, toen ik hem weggejaagd had. Ik ben zo blij dat je er al deze tijd geweest bent. Helaas hebben we nog niet zoveel rottigheid kunnen halen, zoals vroeger. Tegen de tijd dat je dit leest ben ik er ook niet meer, maar je moet beloven dat jij rottigheid voor ons beide uithaalt.

Mijn favoriete herinnering aan jou is die ene keer dat we met Nickelodeon die grap uitgehaald hadden met Harry, Liam en Niall. Weet je nog, die vrouw die zwanger was en deed alsof ze ging bevallen. Dit is maar één van de vele dingen die we uitgehaald hebben, maar dit blijf ik me altijd herinneren. Één van de eerste grappen die we echt samen uitgehaald hebben. Dat gezicht van Harry toen we vertelde dat het een grap was. Hilarisch. Arme Harry, was er volledig ingetrapt.

Zayn, je bent echt een goede vriend geweest. Helaas kan ik je niet meer in levende lijven bedanken, dus dan maar op deze manier. In deze envelop zitten twee vliegtickets om samen met Niall naar Italië te gaan. Maak daar samen mooie nieuwe herinneringen.

Let alsjeblieft een beetje op Harry voor mij.

Liefs Louis.


Lieve Niall,

De vrolijkheid zelve. Wie had ooit gedacht, dat ik de reden zou zijn, dat jij je glimlach verloor. Normaal waren wij met z'n tweeën die om alles konden lachen. Ik heb jou in die vijf jaar in One Direction nog nooit zo serieus gezien als dat je hier één dag bij mij bent. Alsof je bang bent dat ik dood ga als jij lacht. Jouw lach is juist hetgeen wat mij nog een beetje overeind houdt. Stop alsjeblieft niet met vrolijk zijn en grapjes maken. Laat mijn overlijden niet de reden zijn, dat jij stopt met lachen.

Eerlijk gezegd maak ik me een beetje zorgen om jou. Van iedereen, maak ik me het meeste zorgen om jouw. Nee, dat is niet waar. Ik maak me het meeste zorgen om Harry, maar jij komt op een goede tweede plaats. Jij bent zo stil de laatste tijd. Zo heb ik je nog nooit gezien. Je praat bijna niet, je lacht bijna niet. Jouw vrolijke glimlach is vervangen voor een bezorgde frons. Dit was één van de redenen, waarom ik niemand wilde vertellen dat ik ziek was. Ik wilde niet dat mensen zich zorgen om mij gingen maken. Toen ik je belde om afscheid te nemen was je zo vrolijk, dat ik ook even mijn zorgen vergat. Jouw vrolijkheid is aanstekelijk. Jij kan een hele hoop mensen vrolijk maken, gewoon door jezelf te zijn. Verander alsjeblieft niet door mijn overlijden.

Mijn favoriete herinnering aan jouw zijn er eigenlijk veel te veel. Eigenlijk elk moment dat we samen op het podium stonden te klooien. Maar als ik echt zou moeten kiezen, zou het denk ik toch de momenten van Over Again zijn. Het enige liedje waarbij wij naast elkaar zaten. Nadat ik één keer de tekst van Over Again veranderd had en zag hoe hard jij daarom moest lachen, besloot ik dat voort te zetten. Elk optreden was ik wel iets aan het bedenken, om jou te laten lachen. En bijna altijd slaagde ik daarin. Het is ook niet zo moeilijk om jou aan het lachen te krijgen. Behalve de afgelopen weken dan.

Weet je waar ik wel echt super blij mee ben... Dat jij en Zayn eindelijk samen zijn. Heeft mijn kanker toch nog iets goed opgeleverd. Al vanaf X Factor had ik het vermoeden dat jullie elkaar leuk vonden. Die stiekeme blikken naar elkaar. Ik weet niet wat het precies was, maar ik had wel een vermoeden dat er iets was. Natuurlijk heb ik jullie altijd met rust gelaten. Ik wilde dat jullie elkaar zelf zouden vinden en niet dat ik alles zou verpesten. En toen ging Zayn weg. Ik heb jou nog nooit zo verdrietig gezien. Toen wist ik wel zeker dat er vanaf jouw kant gevoelens waren. Toch ben ik er nooit over begonnen, ik wilde je niet nog meer pijn doen. Maar man, wat was ik blij toen Zayn mij vertelde dat hij jou op date wilde vragen. Eindelijk vielen alle puzzelstukjes samen. En nu zijn jullie dan officieel een stelletje.

Als jij deze brief leest betekend het dat ik er niet meer ben. Ik kan je dus niet meer persoonlijk bedanken voor je vriendschap de afgelopen jaren. Al die jaren heb jij voor mij klaar gestaan. Dat bleek maar weer toen ik ziek werd. Je bent geen moment van mijn zijde geweken. Je hebt Harry's verlovingsring voor mij opgehaald, je hebt elke dag eten voor ons gehaald. Ik weet niet wat ik zonder jou had gemoeten. Om jullie toch nog een beetje te bedanken zitten er in deze envelop twee vliegtickets, voor jou en Zayn naar Italië. Maak daar mooie nieuwe herinneringen met elkaar.

Let een beetje op Harry alsjeblieft.

Liefs Louis

Too Young (Larry Fanfic)Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ