Hoofdstuk 36: Rimi

598 21 45
                                    

Pov Liam

Vandaag is mijn tweede date met Sofia. De hele week heb ik er al heel erg naar uit gekeken. Ze moet wel gewoon werken, dus we gaan in haar pauze samen eten. In de kantine van het ziekenhuis, maar he het is beter dan niets. Hopelijk wordt deze date nog beter dan onze eerste date. Ik hoop vooral dat ik niet weer moet janken. Dat was echt wel gênant. Gelukkig deed Sofia er heel chill over.

"Ben je zenuwachtig?" Vraagt Louis aan mij. Ik schud mijn hoofd en antwoord: "Eigenlijk niet. Vorige keer was het ook heel gezellig, dus nu zal het ook wel goed gaan." Louis glimlacht. Het is allemaal door Louis gekomen. Zonder Louis had Sofia nog niet eens geweten dat ik haar leuk vind. Allemaal door Louis en de morfine.

Precies om twaalf uur komt Sofia de kamer binnen lopen. "Ga je mee?" Vraagt ze. Ik knik en loop achter haar aan. Toch een beetje zenuwachtig pak ik haar hand vast. Ze glimlacht meteen naar mij. Daardoor zakken mijn zenuwen weer. Hand in hand lopen we over de gang. Ze neemt mij mee naar het kamertje waar gisteravond de date van Louis en Harry was. "Dit keer heb ik voor een picknick gezorgd." Zegt ze, terwijl ze een tas met allemaal eten tevoorschijn haalt. Ze legt een kleed op de grond en dan gaan we samen op het kleed zitten. Ze schenkt drinken voor ons allebei in en zegt: "Ik ben echt mega zenuwachtig." Ik zie inderdaad dat haar handen trillen met het inschenken. "Waarom?" Vraag ik, terwijl ik haar hand vastpak. Ze glimlacht nerveus en zegt: "Ik moet je iets vertellen." "Vertel het maar. Het zal vast niet zo erg zijn als jij denkt." Zeg ik geruststellend.

Sofia ademt diep in en verteld dan: "Je hebt mijn zusje, Rimi, gister ontmoet. Ze is alleen niet alleen mijn zusje. Mijn ouders konden niet voor haar zorgen, dus ik heb op mijn achttiende mijn zusje in huis genomen. Op mijn negentiende heb ik de voogdij gekregen en sindsdien zorg ik fulltime voor haar." "Serieus?" Vraag ik verbaast. Ze knikt meteen. "Wauw." Mompel ik vol bewondering. "Was ze daarom gisteravond ook hier?" Vraag ik dan. Sofia knikt en antwoord: "Als ik tot laat dienst heb, komt ze na school naar mij toe en wacht ze in de teamkamer tot ik klaar ben." Ik heb echt alleen nog maar meer respect voor Sofia gekregen hierdoor. "He, ik heb ook een zoontje. Het is voor mij echt geen probleem. Is ze nu ook hier?" Vraag ik. Sofia knikt weer. "Laten we haar halen. Dat is voor haar ook veel gezelliger, dan daar alleen zitten." Zeg ik meteen. Sofia kijkt mij verbaast aan, maar ik sta al op, om haar op te halen.

Samen lopen we naar de teamkamer. Daar zie ik Rimi achter haar IPad zitten. "Rimi, heb je zin om met je zus en mij te gaan picknicken?" Vraag ik. Rimi kijkt mij verbaast aan en knikt dan hevig. Met z'n drieën lopen we terug naar het kamertje. Rimi komt bij ons zitten. "Zal ik me eerst eens even voorstellen?" Vraag ik. Sofia begint te lachen en zegt: "Ik denk dat zij meer over jou weet, dan dat jij zelf weet. Ze is groot fan van One Direction." Daardoor moet ik ook lachen. Rimi begint een beetje te blozen. "Ze was ook heel blij om gister te zien dat Louis en Harry samen zijn. Haar dag kon niet meer stuk. Ik heb haar nog nooit zo blij gezien." Verteld Sofia. Rimi wordt nog roder en mompelt: "Nou, Soof!"

Het is echt super gezellig met z'n drieën. Rimi is echt een heel lief meisje. Sofia heeft haar goed opgevoed. "Ik moet echt weer aan het werk." Zegt Sofia. Sofia en Rimi staan allebei op. "Rimi mag ook wel bij ons wachten. Dat is misschien gezelliger voor haar. Ze is ons toch niet tot last." Stel ik voor. Rimi krijgt grote ogen en smeek: "Mag het? Alsjeblieft?" Sofia kijkt mij twijfelend aan en vraagt: "Weet je het zeker? Is dat ook oké voor de rest?" Ik knik hevig. Dan gaat Sofia akkoord en loopt ze mee naar de kamer van Louis.

Als we in de kamer van Louis zijn zeg ik: "Dit is het zusje van Sofia. Die moet wachten tot Sofia's dienst erop zit. Mag ze bij ons wachten?" Iedereen knikt meteen. "Gezellig!" Roept Nele meteen. Ik zie dat dat een opluchting is voor Sofia. Rimi gaat meteen naast Nele zitten. "Maak je geen zorgen om Rimi. Wij letten op haar. Ga jij maar weer aan het werk." Zeg ik tegen Sofia. Ze knikt en loopt de kamer uit.

Toch besluit ik dan nog even snel achter haar aan te gaan. "Sofia." Roep ik. Ze draait zich om naar mij. Ik loop naar haar toe en zeg dan zachtjes: "Ik heb echt heel veel bewondering voor wat je doet. Het is niet makkelijk om zo jong al een kind te moeten opvoeden. Ik heb echt veel respect voor je." En dan geef ik haar heel snel een kleine kus op haar lippen. Sofia trekt mij aan mijn kraag naar haar toe en kust me dan nog een keer.

Daarna gaat Sofia snel weer aan het werk en ik snel terug naar de kamer van Louis. "Liam!" Zegt Louis meteen. Mijn hoofd word natuurlijk weer helemaal rood. "Jullie hebben gezoend, of niet!" Roept Louis. "Sst." Zeg ik meteen. Rimi springt op van haar stoel en roept: "Heb jij mijn zus gezoend? Dat is echt geweldig! Ik wist wel dat jullie bij elkaar paste. Oh mijn god... Liam Payne wordt mijn stiefvader, of zoiets." We moeten allemaal lachen om haar reactie. Gelukkig maar dat ze er blij mee is. "Voortaan als je in het ziekenhuis moet wachten, kom dan gewoon naar ons toe. Je mag altijd bij ons wachten op Sofia. Dat is veel gezelliger." Zeg ik. Rimi knikt en antwoord: "Dankjewel, Liam." Ik glimlach naar haar.

Na een tijdje vraagt Rimi: "Hoe was jullie date gisteravond?" Louis en Harry kijken haar verbaast aan. "Rimi heeft ons geholpen. Zij heeft alle kaarsjes neergezet." Louis en Harry glimlachen nu allebei en Harry antwoord: "Het was heel leuk. We hebben heel erg genoten van het eten. En we waren heel blij om even iets leuks samen te doen." Rimi knikt tevreden. Ja, ik blijf bij mijn mening. Rimi is echt een leuk kind.

@Larryshipper1D-Fan Een heel hoofdstuk opgedragen aan jou


Too Young (Larry Fanfic)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant