Hoofdstuk 43: Verjaardag

594 24 51
                                    

Pov Liam

Ons uitstapje naar het strand gister was erg geslaagd. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Louis is voordat we weer terug gingen in slaap gevallen, maar dat was helemaal niet erg. Het was voor ons allemaal, maar voor Louis het meest, heel fijn om even weg te zijn uit die ziekenhuiskamer.

We zitten nu allemaal weer in Louis' kamer. We zitten allemaal om zijn bed heen. Af en toe praten we met Louis, maar het grootste deel van de tijd ligt hij te slapen. Nu is hij wel wakker. "Hoe voel je je, Tommo?" Vraag ik. "Goed." Antwoord Louis meteen. Daardoor moet ik even lachen en zeg: "Leugenaar." Louis lacht ook zachtjes. We weten allemaal dat Louis zich alles behalve goed voelt.

Ineens komt Rimi binnen gerend. "Liam, wil je mij helpen?" Vraagt ze. Ik schrik er een beetje van. "Ja natuurlijk! Wat is er aan de hand?" Vraag ik. "Sofia is jarig vandaag!" Roept ze. Ik zucht van opluchting en de rest moet lachen. "Ik wil een klein feestje organiseren, hier in het ziekenhuis." Verteld Rimi. Dan twijfel ik even. Onzeker kijk ik naar Louis. Durf ik het te riskeren om hier weg te gaan? Wat nou als het dan net slecht begint te gaan met Louis. Wat nou als hij...

Louis glimlacht zwak naar mij en zegt: "Ga maar. Ik ben hier nog als je terug komt." "Beloofd?" Vraag ik. Hij knikt hevig. "Neem Nele mee, die kan wel een feestje gebruiken." Zegt Louis dan. Ik knik. Nele en Rimi rennen alvast de gang op. Louis gebaard mij om naar hem toe te komen, dus dat doe ik. "Wil je een mooi sieraad voor Nele kopen. Ik wil dat ze iets heeft als herinnering aan mij." Vraagt Louis. Ik knik meteen. Natuurlijk doe ik dat.

Met Rimi en Nele stap ik in mijn auto. "Waar moeten we heen?" Vraag ik. Rimi antwoord direct: "Naar het winkelcentrum voor taart en feestversiering." Oké, let's go. Ik rij richting het winkelcentrum. "Als jullie nou met z'n tweeën alles bedenken wat we moeten halen en schrijf het in je telefoon. Dan kunnen we straks in één keer het lijstje aflopen." Stel ik voor. De meiden knikken en Rimi haalt haar telefoon tevoorschijn. Dan kan ik ondertussen bedenken wat ik voor Sofia ga kopen en voor Nele.

Als we bij het winkelcentrum zijn, hebben de meiden een heel lijstje met spullen die ze moeten kopen. "Hier hebben jullie honderd euro. Ik ga cadeautjes kopen, over een uur zie ik jullie bij de lift." Zeg ik. Ze pakken mijn geld aan en beginnen meteen te rennen. "Wacht!" roep ik snel. Ze staan allebei stil. "Hoe oud wordt Sofia?" Vraag ik. "Vierentwintig!" Roept Rimi terug en dan rennen ze weer verder. Mooi, dan kan ik in alle rust cadeautjes kopen. Eerst die voor Nele. Ik weet al precies wat ik moet halen. Niall heeft mij verteld dat ze Harry Potter fan is, dus ik weet het perfecte cadeau. Ik ren naar de juwelier en vraag meteen: "Hebben jullie een ketting met Always erop?" Hij knikt en pakt meerdere kettingen. Één daarvan de echte Harry Potter ketting. "Ja, deze alstublieft."

Nu een cadeau voor Sofia

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Nu een cadeau voor Sofia. Wat moet ik voor haar halen. Ook iets qua sieraden? Dan heb ik ineens een romantisch idee. Snel ga ik naar de bloemist. "Goedemorgen, ik ben opzoek naar vierentwintig rode rozen voor de verjaardag van mijn vriendin." Zeg ik. Dit is de eerste keer dat ik haar mijn vriendin noem, maar het voelt wel goed.

Een uur later heb ik een ketting voor Nele, vierentwintig rode rozen voor Sofia en een kaart met een tegoedbon om uit eten te gaan voor Sofia. Ik sta bij de lift te wachten op Nele en Rimi. Al snel komen Nele en Rimi dan ook aangerend met drie tassen vol met spullen. Ik neem snel twee tassen van ze over en dan rijden we terug naar het ziekenhuis.

Rimi en Nele wilde alles versieren, ik moest de wacht houden voor de deur. Ik besluit mijn taak even te negeren en loop naar de kamer van Louis in. Louis ligt te slapen. "Alles goed hier?" Vraag ik zachtjes. Iedereen knikt en Harry antwoord: "Niks veranderd." Dat stelt me gerust, dus ik ga weer terug naar de meiden.

Van Rimi moest ik Sofia halen, want Rimi mag Sofia niet lastigvallen als ze aan het werk is. Ze heeft nu pauze, dus ik ga snel naar de teamkamer. Rimi en Nele hebben de hele kamer versierd. Overal hangen slingers en ballonnen. Het ziet er echt heel leuk uit. Ook hebben ze een mooie taart gehaald. "Soof, zou je heel even mee kunnen komen?" Vraag ik. "Is er iets met Louis?" Vraagt ze. Ik knik maar gewoon. Ze springt op en loopt achter mij aan.

We lopen het kamertje in. "Wat doet Louis hier?" Vraagt ze verbaast aan mij. Dan springen de meiden tevoorschijn en roepen: "Verrassing." Sofia krijgt meteen een glimlach op haar gezicht. "Gefeliciteerd." Roepen we met z'n drieën. Al haar collega's komen nu ook binnen. Nele en Rimi delen aan iedereen taart uit. Het wordt een snel feestje, want ze hebben maar een half uur pauze.

Sofia heeft nog vijf minuten pauze, als ik haar apart neem en haar mijn kaart geef. "We gaan uit eten?" Vraagt ze verbaast. Ik knik hevig. "Ik dacht aan Gordon Ramsay of Jamie Oliver?" Ze schud haar hoofd en zegt: "Dat is toch veel te gek." "De eerste verjaardag van mijn vriendin moeten we wel goed vieren." Antwoord. "Vriendin?" Vraagt ze. Dan geef ik haar de vierentwintig rozen en vraag: "Lieve Sofia, wil jij mijn vriendin zijn?" Ze glimlacht en antwoord: "Ja, heel graag." Als we elkaar zoenen, begint iedereen te juichen.

Na Sofia's pauze gaan we allemaal terug naar Louis' kamer. Nu is Louis wel wakker. "Drie keer raden, wie nu officieel mijn vriendin is?" Zeg ik tegen hem. Louis krijgt een glimlach en vraagt: "Sofia en jij zijn nu echt samen?" Ik knik hevig. "Zonder jou was dat niet gebeurd, dus dankjewel Louis." Zeg ik. Louis glimlacht en sluit zijn ogen weer. En dan ineens besef ik me, dat hij er straks misschien niet meer is. Wat moet ik zonder hem? Mijn beste vriend...

Too Young (Larry Fanfic)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant