27. anti-faith

3K 167 37
                                    

The "holy" shows your purpose

And you buy it, you buy it?

If it's your faith, is this your fate?


We all fail

We all break

So we fight it back for no reason but ourselves

We fight!

We fight it back!


- Anti-faith, Anavae


*


Cineva mi-a spus odată că dacă faci anumite lucruri prea devreme, vei rămâne traumatizat. Și chiar dacă era profa mea de română care îmi tot promitea că o să-mi citească teancul de pagini de jurnal ca să-și dea cu părerea și niciodată nu se ținea de cuvânt și de asta o uram așa tare, nu puteam să nu-i dau dreptate. Dar nu eram sigură că înțelegeam complet. Ce înseamnă prea devreme? Când știi că e prea devreme? Când știi când e momentul potrivit? Când știi dacă e momentul potrivit? Cât de mult te poate afecta și cât de mult poate să te schimbe? Se referă la sex, în special, nu-i așa? Pentru că dacă ăsta este modul ei de a ne preveni și de a ne apăra, este mult prea târziu pentru unii dintre noi. Ne spusese chestia asta într-a 10-a. Adela se strâmbase ca și cum habar n-avea ce vorbește și nu e adevărat, dar eu o văzusem. O văzusem în noaptea în care Gabi aproape că o violase. Era traumatizată. Era albă la față, avea ochii roșii înlăcrimați și tremura de frică. Adela nu a fost de fapt pregătită și probabil că nu ar fi fost nici măcar în acest moment. Adela avea anorexie sexuală și până în momentul ăla detestase toată ideea de sex și își ura trupul pentru că nu era voluptoasă și pentru că i se părea că arată ciudat și prea slabă. După episodul cu Gabi, lucrurile au mers din rău în mai rău. Era afectată, nu mai mânca, se simțea murdară, nu mai suporta să fie atinsă, evita orice discuție legată de sex și își acoperea cu material textil fiecare părticică liberă din corp; să nu cumva să-i iasă ceva la iveală. O luase razna și nu o puteam condamna. Vreau să spun că dacă nu ești pregătit, nu ești pregătit și gata. Nimeni nu te poate influența. În plus de asta, Gabi a fost agresiv și s-a comportat urât. A dezvirginat-o într-un gang, ce romantic. Apoi, nu a mai băgat-o în seamă vreodată. Bine, nu tocmai, fiindcă acum sunt ok și se mai fut din când în când. Dar unde voiam să ajung era aici. În punctul ăsta. Urmărind evoluția Adelei, ăsta este rezultatul unei astfel de experiențe practicate mult prea devreme. Rezultatul este Adela, o adolescentă depravată, vulgară și morbidă. Și cu toate astea, ea doar s-a strâmbat când a auzit afirmația profei. Nu s-a simțit cu musca pe căciulă, nu s-a regăsit, nu a regăsit pe nimeni, doar a simțit nevoia să o contrazică prin această pufnire pentru că dacă țin bine minte, parcă a și pufnit puțin de tot într-un râs sfidător. Făcea pe proasta sau chiar negarea făcea parte din procesul de maturizare și degradare?

Eu cred că am fost curva în toată ecuația asta. M-am futut cu un străin care la câteva zile după, m-a lăsat baltă, și am fost atât de indiferentă încât pot spune că nu m-a durut nici în cur. Probabil că eram mult prea pregătită, probabil că sexul nu era așa important pentru mine, probabil că el nu însemna de fapt nimic pentru mine, probabil că eram tot cu gândul la Radu și nu am mai avut timp și pentru altele, probabil că nici nu s-a întâmplat. Oricum nu mai eram conștientă de nimic zilele astea.

Mi-a plăcut gestul profei de a ne avertiza și de a încerca să ne protejeze cumva. Dar nu așa trebuia făcut. Probabil că dacă în locul acestor tentative inutile de a ne obliga să credem într-o religie în care ne-am născut aleatoriu sau de a ne învăța să folosim programele de pe calculator despre care deja știm, s-ar introduce măcar o oră de educație sexuală pe săptămână în care să fim învățați și călăuziți, poate că nu ar mai exista așa multe fetițe de 15-16 ani însărcinate. Nimeni nu ne învață. Majoritatea avem părinți pe care îi dor în cur de noi sau cel puțin, prea jenați să discute despre aceste subiecte tabu. Cine să ne spună că trebuie să folosim un prezervativ? Cine să ne spună că trebuie să luăm anticoncepționale? Cine să ne spună că există băieți care ne vor doar pentru trupul nostru? Cine să ne spună că este greșit să ne oferim pe tavă? Cine să ne spună când ar trebui să ne începem viața sexuală? Cine să ne ajute? Asta este de fapt adevărata problemă a societății și a naturii umane. Lipsa de comunicare pentru că e prea rușinos să discuți despre sex cu propriul tău copil. Bravo. Bănuiesc că satisfacția e mare pentru familiile care își bat fetele borțoase fiindcă sunt curve. Sunt curve că nu le-a zis nimeni că aici se poate ajunge. Punct.

Obscur - I. LaguneUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum