Radu nu m-a iubit niciodată.

3.8K 232 59
                                    

14 octombrie 2011

Cu Radu mă știam de când lumea și pământul, cum s-ar zice. Dar mi se pusese pata pe el abia acum trei ani, când eu aveam 14, iar el 17 și ne-am jucat jocul ăla prostesc adevăr și provocare, iar Adela ne-a provocat să ne sărutăm timp de cinci minute. Știu, e de căcat. Dar interesant devenise abia atunci când Radu a fost provocat de nu mai știu cine să-i lingă sfârcurile Adelei, sau când Radu s-a lins cu Victor. Pun pariu că Adela își dăduse drumul.

Ceea ce vreau să zic e că abia în momentul în care am fost pusă în situația cu pricina, să-l sărut, m-am îndrăgostit de fapt de el. Și știam că nu avea să fie niciun rahat de genul ”o să fim împreună și o să ne căsătorim devreme și o să ne luăm o căsuță modestă în mijlocul pustietății pentru că suntem intimi”, ci eram sigură că dacă aș fi vrut să am vreo astfel de legătură, conexiune cu Radu, trebuia să mă aștept la sex nebun, iarbă și prafuri care aveau să mă distrugă complet, suferință și relații periculoase cu dealeri și furnizori prin depozite de la capătul lumii, iar deși eram un înger, să fiu a dracu de nu eram, am făcut pact cu diavolul și am început să ies mai des cu Adela și Radu prin locuri underground, parcări subterane, sus pe blocuri: fie ne drogam, fie ne sărutam. Cine cu cine nu mai conta, dar cert era că frații Ivanov erau bolnavi psihic și se atingeau în feluri în care nu o fac frații. Am pus-o întotdeauna pe seama trip-urilor și nu, pe atunci, nu m-aș fi așteptat să se fută pentru că era prea de tot. Și totuși, el a fost cel care mi-a mărturisit și mi-a dat universul peste cap, făcând legătura între chestiile dubioase pe care încercam până acum să le ignor în locul meu.

Era duminică și îmi aduc aminte că ieșisem plângând din rahatul ăla de Prohibiton și o luasem de nebună pe Valea Regilor ca să ies dracu din văgăuna asta și să mă duc la Dristor să mănânc o shaorma, în pula mea.

-          Ce dracu fugi așa? Iar te apucă crizele de epilepsie? a strigat Radu din spate.

-          Am văzut cum te uiți la ea, am zis plângând la fel de tare cum începusem.

-          Ce ai fumat?

-          Nu încerca să mă faci să par nebună pentru că știu ce simți tu de fapt pentru ea, am suspinat și m-am întors cu fața la el.

-          Despre ce pula mea tot vorbești?

Purta o geacă de piele neagră, subțire în mijlocul toamnei, niște blugi negri strâmți și o pereche ce bocanci care îl făceau să pară cu câțiva centimetri mai înalt, în timp ce eu purtam o rochie scurtă neagră prea subțire pentru vremea asta, fără dres, că sunt proastă și am uitat să mi-l iau și niște tocuri de vară, destul de înalte cât să mă ridice să ajung cu buzele în bărbia lui scoțoasă și acoperită de un început de barbă fascinant. Avea ochii albaștri și pătrunzători ai Adelei. Sau ea îi avea pe al lui, nu mai știu. Cert era că arăta ca dracu. Era slăbit la față și avea cearcăne, urme negre de la amfetamină în jurul ochiilor injectați. El își băga în vene, noi priveam. El o lua razna, noi tăceam.

-          Despre Adela. Despre cine dracu pot să vorbesc? am ridicat tonul.

-          Vorbește mai încet sau te calc în picioare, a mârâit cu mâinile în buzunar.

-          Știu că te-ai futut iar cu ea.

-          Nu e adevărat.

-          Ba da. Văd cum te uiți la ea, să știi, nu sunt chioară. E slabă, e frumoasă, toată lumea o fute, dar e bolnav ce faci. Tu ești bolnav. E sora ta și asta e incest, înțelegi?

Obscur - I. LaguneUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum