01. dark star

9.5K 460 50
                                    

I've looked a long time to find you
I drifted through the universe, just to lay beside you
Anywhere you want me to take you, I'll go
But there's things about me that you just don't know

- Dark star, Jaymes Young

*

La început a fost o enigmă.

Aşa că am numit-o Alex. 

*

I. Alex

Așteptam autobuzul la Armenească în speranța că o să vină mai repede și că nu voi mai fi nevoită să îndur frigul și picăturile reci de ploaie care mi se strecurau pe sub haine cu fiecare secundă, minut care trecea într-un mod absolut agonizant și de nesesizat.   

Am mârâit și probabil scăpat o înjurătură care mai mult ca sigur nici nu s-a auzit - și chiar dacă s-ar fi auzit, eram singură pe aici, așa că nimeni nu s-ar fi putut arăta scârbit și dezgustat de limbajul murdar al unei domnișoare - când am primit un mesaj de la Adela conform căruia trebuia neapărat să îi fac rost de o țigară, căci altfel se sinucide. Iar apoi, m-am gândit, cum ar fi să vorbească serios și să își bage o furculiță sau un cuțit în ochi, în mod repetat, sub privirile neputincioaseale clienților din cafenea sau a țipetelor sclifositelor fufe care se recomandă mari doamne de înaltă clasă într-un oraș de-a pururi mizerabil, la momentul scenei pretinzându-se șocate, speriate, nefutute ca lumea. Apoi, la înmormântare, să mă bufnească râsul în timp ce alții se îneacă în propriile lacrimi; să râd în hohote și să-mi amintesc cu mult drag de mine, care la momentul acela, credeam că glumește, dar ea era cât se poate de serioasă cu privire la ce amenință și spune.  

Am oftat, deci, și am căutat cu privirea, în jurul meu, o persoană care ar putea fi un posibil donator de tutun la ora prânzului. Iar atunci l-am zărit pe El, cel din dreapta mea: înalt, brunet și cu părul vâlvoi, îmbrăcat într-un palton lung, gri de stofă care îi oferea o alură întunecată și misterioasă; El, cel care trăgea din țigara aia blestemată, ca și când viața lui ar depinde numai și numai de asta. Ca și când să fumeze ar fi ultimul lucru pe care l-ar face în viața asta. Ca și când s-ar bucura să inhaleze fumul acela toxic mai mult decât s-ar bucura să și-o bage într-una cu curul mare care geme mult. Nu pot minți și nu pot nega faptul că înăuntrul ființei mele, lucrurile au luat-o puțin razna și hormonii mei au început să se agite în timp ce am simțit un stimul între picioare care îmi spunea clar că tipul ăsta mă excită ca dracu'. Pur și simplu, nu puteam să nu fiu geloasă pe țigara aia, frate. Cum ar fi să tragă din sfârcurile mele așa, în timp ce eu mă străduiesc al naibii de tare să nu țip, ci doar că gem mult și tare, până-l fac să-și dea drumul în pantalonii ăia nenorociți, care nu ar trebui de fapt să stea pe el, ci să fie rupți în mii de bucăți? Iar acesta ar fi unul dintre motivele pentru care Adela este o influență negativă asupra mea, cum zice mama. Dar, cui îi pasă?  

Am zâmbit în sinea mea, iar probabil și pe afară, luându-mi inima-n dinți, fiind pregătită să-l întreb dacă are o țigară. Și nu, nu am să i-o cer pe aia dintre buzele lui mari și cărnoase cu care mi-ar fi făcut o deosebită plăcere să mă... Am tras aer adânc în piept și m-am oprit, înainte să-mi mișc piciorul din loc și mi-am recapitulat în gând ce o să zic de o mie de ori pentru că sigur urma să vomit o prostie mai mare decât mine. Era de așteptat la așa ceva, din partea mea.  

Obscur - I. LaguneWhere stories live. Discover now