11. follow me down

4K 253 43
                                    

Since I met you I've been crazy
Since I've been with you I've been lost
You make everything seem hazy
Love comes with such a cost

Have I lost my mind?
Have I lost my mind?
Have I lost my mind?

Follow me down to the river
Drink while the water is clean
Follow me down to the river tonight
I'll be down here on my knees

- Follow me down, The Pretty Reckless

*

- Sunt o feministă, rahaților. Normal că îmi apăr drepturile și consider că merităm respect. Nu știți cum să vă purtați cu o doamnă.

- Respect ție? a râs Victor. Adela, îi lași pe absolut toți cunoscuții și necunoscuții să te fută. Încă mai vorbim despre respect?

Corect, am gândit. Victor adora să o enerveze, iar deseori se întâmpla să aibă și mare dreptate cu ceea ce spune. Asta o scotea din sărite. A scos-o și acum - din sărite. Fusesem îndrăgostită, înnebunită după el acum vreo doi ani până să mi-l șutească ea repede. Ce-i drept, ea îl câștigase. Nu m-am supărat, oricum. Niciodată nu mă supăr, oricum. Oricum nu mă întreabă nimeni. La fel cum oricum ar fi ales-o pe ea în locul meu. Adela e prima opțiune în toate cazurile, mai ales atunci când vine vorba de bărbați, deoarece, să fim serioși, ea reprezintă în amănunt ceea ce-și doresc ei, atât fizic cât și... psihic - dacă e să ajungem până acolo. Așa că mă întreb adesea în nopțiile târzii, când îmi fumez a zecea țigară pe balcon, deoarece iar am insomnii și nu mă pot controla, căci mă cheamă viciile să ne distrugem: De ce nimeni nu poate fi Adela? De ce nimeni nu încearcă? De ce toată lumea o lasă pe ea în centrul atenției când de fapt ar trebui să fie și alții? Doar alții. De ce să se fută numai ea cu bărboșii? De ce să pună numai ea poze semi-dezrăcată pe Facebook doar ca să stârnească scandal? De ce să joace numai ea jocul asta? Iar în loc de "nimeni", să înlocuim cu "Ștefania". De ce Ștefania nu se aruncă? Mi-e frică, de aceea. Mi-e frică să nu mă pierd într-o lume încă neștiută, neexplorată, nesigură. Îmi e teamă că atunci când o să pun piciorul pe terenul de joc, o să se cutremure lumea cu totul, iar eu o să fiu târâtă în Iad numai pentru că am încercat să fac pact cu Diavolul, iar eu nici măcar nu l-am văzut.

Nu mai fusesem atentă la ce vorbeau, căci eram mai mult preocupată cu gândurile mele astăzi.

Alex era în fața mea, pe fotoliu. Își fuma ultima țigară din pachet sau poate era penultima. De data asta nu le-am numărat. Nu îmi plăcea muzica din Vintage. De fapt, nici nu am fost atentă ca să o ascult, dar probabil doar am vrut să-mi repet în minte că suntem în Vintage și că vreau ca Alex să mă fută din nou, dar de data asta într-o baie murdară. Și poate îi fac doar o muie. În plus, i-am rezolvat ghicitoarea. Iar atunci am realizat că am început să mă mint până și când vorbesc cu vocile din capul meu, căci nu am rezolvat-o tocmai eu. Așa, și? Adela minte în fiecare secundă care se scurge din viața ei. Nu o să se supere nimeni dacă fur trei minute.

*

- Adela, o să te enervezi rău de tot, dar m-am futut cu A...-

- Știu, a zâmbit.

Era fals sau chiar zâmbea?

- Ți-a zis?

Sigur că i-a zis. Ce scârbă.

- Eu l-am pus.

- Poftim? am râs. Speram să mintă ca să-și mai păstreze puținul de demnitate care i-a mai rămas, căci nimeni nu se fute cu iubitul Adelei. Stai așa, a avut vreodată vreun iubit cu care să stea mai mult de o oră?

Obscur - I. LaguneUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum