2. Το νέο κορίτσι στην τάξη

6K 229 8
                                    

Είχε φτάσει γρήγορα η Δευτέρα και η Μέγκαν ξάπλωνε κάτω από τα λευκά της παπλώματα και αρνιόταν να αφήσει τη ζεστασιά του κρεβατιού της.Είχε ήδη κλήσει δύο φορές το ξυπνητήρι μέχρι που άκουσε την πόρτα να χτυπάει επίμονα. Ήταν η Μάρθα , η προσωπική της νταντά, η οποία είχε συνηθίσει την παιδιάστικη συμπεριφορά της Μέγκαν που χαρακτηριστικά αρνιόταν να σηκωθεί από το κρεβάτι.

"Ξύπνα γλυκιά μου πριγκίπισσα,έχεις αργήσει για το σχολείο" είπε η Μάρθα προσπαθόντας να την βγάλει από τα παπλώματα.

"Λίγο ακόμηηη" γκρίνιαξε η Μέγκαν και γύρισε πλευρό. Η Μάρθα ήταν κάτι σαν μητέρα της. Από τότε που έχασε την βιολογική της μάνα ,η νταντά της , της στάθηκε δίπλα της και την μεγάλωσε σαν δικό της παιδί. Εξάλλου η ίδια δεν είχε παιδιά και δούλευε στην οικεία των Μπράουν πάνω από 20 χρόνια. Ένιωθε ότι η Μέγκαν είναι κάτω από το πέπλο προστασίας της αφού η μικρή ελάχιστα έβλεπε τον πατέρα της λόγω του φόρτου εργασίας του. 

Η Μέγκαν ύστερα από αρκετά παρακαλητά αποφάσισε να ετοιμαστεί για το σχολείο. Ήταν Δευτέρα. Σιχαινόταν τις Δευτέρες. Ήθελε απλά να κάτσει σπίτι να παίξει μελωδίες στο πιάνο και να διαβάσει τα μυθηστορήματα της. Παρόλα αυτά άνοιξε την ντουλάπα της για να διαλέξει τι θα βάλει. Είχε ένα τεράστιο εύρος επιλογών καθώς η ντουλάπα της ήταν σαν ένα μικρό δωμάτιο.Τα ρούχα ήταν τακτοποιημένα ανάλογα το είδος ,πάντα καθαρά και σιδερωμένα. Η Μάρθα φρόντιζε για αυτό. Έπιασε γρήγορα ένα εφαρμοστό μπλε ψηλόμεσο τζιν και μία λευκή μάλλινη μπλούζα την οποία και φόρεσε μέσα από το τζιν. Πήρε την τσάντα της και κατέβηκε γρήγορα τις σκάλες καθώς είδε την ώρα και είχε ήδη αργήσει.Στο κάτω δάπεδο του σπιτιού της περίμενε ο Κάρλος,ο προσωπικός της σοφέρ ο οποίος κοιτούσε αγχωμένος την ώρα καθώς ήξερε ότι πάλι η μικρή καθυστέρησε. 

"Πάμε πάμε !" φώναξε η Μέγκαν απευθυνόμενη στον Κάρλο και κατευθύνθηκαν και οι 2 προς την λιμουζίνα για να πάνε στο σχολείο. 

                                                ..........................................................................................

Το κουδούνι είχε ήδη χτυπήσει και στο σχολείο επικρατούσε σιγή.Η Μέγκαν προχώρησε γρήγορα προς την τάξη της σκεφτόμενη τι δικαιολογία θα πει αυτή τη φορά. Το μυαλό της ήταν βέβαια και στον Στέφανο τον οποίο είχε να δει και να μιλήσει από το Σάββατο που είχε εξαφανιστεί στη μέση της βραδιάς.Προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του αρκετές φορές αλλά έβγαινε συνεχώς ο τηλεφωνητής. Που σκατά να είναι σκέφτηκε ανοίγοντας την πόρτα της τάξης της. 

Με δυο βλέμματα Where stories live. Discover now