24. Το δείπνο

4.4K 150 10
                                    

Το επόμενο απόγευμα έφτασε γρήγορα. Η Αμάντα βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού της φτιάχνοντας μία τελευταία δροσιστική σαλάτα με γιαούρτι, ξυρούς καρπούς, ρόδι και λάχανο. Το τραπέζι που ετοίμαζε για τους φίλους της ήταν σχεδόν έτοιμο. Κανένα από τα παιδιά δεν ήξερε ότι η Αμάντα έχει ταλέντο στην μαγειρική. Ήταν κάτι που την χαλάρωνε. Μπορούσε να ετοιμάσει ολων των ειδών τα πιάτα από μεξικάνικο μέχρι κινέζικο καθώς είχε ζήσει σε τρεις διαφορετικές χώρες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή, ο Φίλιππος ετοίμαζε το μπαρ του σπιτιού του καθώς είχε πάρει από την κάβα όλα τα ποτά και κρασιά που έπιναν τα παιδιά. Το σπίτι τους ήταν μικρό. Ήταν πολύ μικρό συγκριτικά με τα σπίτια των πλούσιων φίλων τους. Έμεναν σε ένα διαμέρισμα στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, στον Εύοσμο. Τα ενοίκια εκεί ήταν πιο φτηνά και οι γονείς του Φίλιππου και της Αμάντα με το ζόρι τα έβγαζαν πέρα με τους μισθούς που έπαιρναν. Η Αμάντα είχε συνηθίσει να μένει σε μεγάλα σπίτια με τον πατέρα της. Παρ' όλα αυτά δεν της κακοφαινόταν καθόλου να μένει σε ένα μικρότερο σπίτι. Αντιθέτως της φαινόταν πιο ζεστό από τα αχανή παλάτια των φίλων της. Το μοναδικό της πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να μοιράζετε το δωμάτιο της με τον Φίλιππο. Το διαμέρισμα είχε δύο δωμάτια και στο ένα κοιμόταν η μητέρα της με τον πατέρα του Φίλιππου και στο άλλο αυτή με τον εξ αγχιστείας αδερφό της.

Ο Φίλιππος έτρεξε γρήγορα προς την πόρτα όταν άκουσε το θυροτηλέφωνο να χτυπάει. Είχαν έρθει η Ράνια μαζί με τον Στέφανο, ο οποίος φαινόταν πλέον πιο ευδιάθετος από την προηγούμενη μέρα. Το μάτι του ήταν ελαφρώς ξεπρησμένο και το μαύρισμα άρχισε σιγά σιγά να υποχωρεί. Η Ράνια έδωσε ένα πεταχτό φιλί πηδώντας πάνω στο αγόρι της. Ο Φίλιππος ανταπέδωσε την αγκαλιά και καλωσόρισε τα παιδιά στο σπίτι του. Η Αμάντα βγήκε από την κουζίνα φορώντας μία ποδιά πάνω από το το μακρύ σκούρο μπλε κολλητό μάλλινο της φόρεμα . Φαινόταν σαν μια εντυπωσιακή νοικοκυρά με αυτό το ντύσιμο. Απόρησε που δεν είδε την Μέγκαν μαζί με τα παιδιά αλλά της είχε υποσχεθεί ότι θα έρθει οπότε χαιρέτησε τους φίλους της χωρίς να ρωτήσει τίποτα και άρχισε να στρώνει το τραπέζι με τα γκουρμέ φαγητά που ετοίμασε. Ο Φίλιππος έβαλε μουσική και σέρβιρε στα παιδιά ποτά και κάθισαν όλοι μαζί στο σαλόνι. Η Ράνια άφησε τα αγόρια μόνα τους και πήγε να βοηθήσει την Αμάντα που την έβλεπε μόνη της να παιδεύεται με το στρώσιμο του τραπεζιού.

"Δεν θα μπορούσα να σε φανταστώ ποτέ νοικοκυρά" είπε χαμογελαστά η Ράνια προς την φίλη της. Η εντυπωσιακή παρουσιά της Αμάντα στο σχολείο και οι ακριβές ενδυμασίες της, έκρυβαν καλά το πόσο απλή και λιτή είναι στην καθημερινή της ζωή.

Με δυο βλέμματα Where stories live. Discover now